De moestuin ligt onder een dikke laag sneeuw, een enkel preitje staat er nog in. Wat hebben we er heerlijk uit gegeten de hele zomer en eigenlijk nog steeds; uit de vriezer komt nog bloemkool, tuinbonen en witte boontjes, en verder uit de zandopslag bietjes wortels en pastinaken. Ook pompoen hebben we nog volop. maar een lekker kroppie sla..helaas, daar voor moeten we naar de Intermarché of Appie H. Toch wil ik een recept van slasoep geven vandaag, iemand heeft erom gevraagd, ik weet niet meer wie. Verder heeft ex-Lie mij er fijntjes op gewezen dat we vroeger een aktiegroep hadden met als slogan (geen) vlees mevrouw, u weet wel waarom, dit naar aanleiding van de bloedworst. Minder vlees, daar sta ik nog steeds achter. Daarom vandaag vego-dag!
Fruit 2 sjalotjes in een klontje boter, snij een krop gewassen sla in repen en fruit deze 2 minuten mee. Pureer met de staafmixer. Klop een eierdooier los met 50 ml slagroom. Neem de pan van het vuur en roer het roommengsel door de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper, of met maggi kruidenbouillon en wat citroensap. Hak enkele takjes peterselie zeer fijn en een klein bosje bieslook en wat kervel fijn, zodat het samen 5 eetlepels is, doe de soep in kommen en bestrooi met de kruiden. Broodjes met geitenkaas uit de oven erbij, lekker hoor!