Soep voor 4 personen: - 600 gram pompoen (in blokjes, zonder schil/zaadjes) - 1 ui (fijngesneden) - 1 wortel (geschild, in blokjes) - 1 takje selderij (fijngesneden) - 2 aardappelen (geschild, in blokjes) - 100 ml volle melk - boter - peper en zout - 2 Liter water - 3 eetlepels peterselie (fijngehakt) - 3 bouillonblokjes (kip) Bereidingswijze
Verwarm de boter in een soeppan en fruit hierin de ui. Voeg de wortel, selderij, aardappelen en de pompoen toe en fruit alles nog even mee. Doe er het water en de bouillonblokjes bij en breng aan de kook. Laat 20 minuutjes doorkoken en mix de soep. Doe er de melk bij, breng op smaak met peper en zout, en werk af met de peterselie.
"Voor de kinderen maak ik dan speciaal gehaktballetjes voor de pompoensoep, maar voor die de soep ingaan worden ze doorprikt met stukjes spaghetti die er een eindje mogen uitsteken. Bij het koken worden die stukjes dus slap en dan is het net of er zitten spinnetjes met witte pootjes in hun soep, heel tof!" Dit bovenstaand recept van internet gepikt..: http://www.receptjes.be/recept_pompoensoep.html
Op een schoteltje erbij: afgehakte vingertjes, knakworstjes doormidden breken, en de gebroken uiteinden door kinderketchup halen, een geschaafde amandel dient als nagel...
|