De lekkerste bietensoep ik ( tot nu toe) ken. graag heb ik meer soeprecepten...aarzel niet ze aan mij te sturen! Rasp drie grote rauw bieten en doe deze in de soeppan met anderhalve liter water en drie bouillonblokjes, zelf gebruik ik kruidenbouillon, kip- of runderbouillon kan ook. Voeg ook twee laurierblad, 3 eetlepels tomatenpuree en twee eetlepels balsamico of wijnazijn toe. Zet de soep op. Snij 1 ui fijn en twee wortels, stoof deze in een klontje boter. Doe het bij de soep. laat de soep in totaal 40 minuten koken, haal dan het laurierblad eruit en maak de soep fijn met de staafmixer.
Bak in een koekenpan zachtjes de drie merquezworstjes en snij deze dan in plakjes. Doe deze in een kommetje, zo ook wat crème fraîche, en een kommetje fijngeknipte peterselie. Zet de drie kommetjes op tafel en laat je gasten zelf toevoegen...de soep is al heerlijk met niets...maar je kan de kommetjes met garnering ook uitbreiden met spekjes, pijnboompitjes, kleine brokjes geitenkaas...