Pfff! Na flink party-en in Nederland ( ons Kleintje is getrouwd, misschien zullen we nu een andere naam voor haar moeten bedenken..) ben ik weer terug in eigen tuin. Met de kleintjes van Kleintje, dus niet echt de tijd om veel te werken in de tuin, maar wel om te oogsten, en dan vooral tomaten. Wat een heerlijkheid toch zo`n kas, hij heeft het werk ( om hem te plaatsen, alles van weggooi-materiaal) dubbel en dwars opgeleverd! Coeur de Beuf, Zuckertraube, Ananas, Linguria, Oranje kers, Marmande en nog enkele waar ik de naam niet van weet, tomaten van overal vandaan, en alle planten hebben nu 1,2, of wel 10 rijpe tomaten per dag. Ook de 3 soorten basilicum die ik er overal tussen gezet heb groeit goed, zo ook de hangende rozemarijn, de munt en het laurierplantje. Tijd voor een pastasaus! Fruit in een wok twee grote gesnipperde uien zachtjes in wat olijfolie, pers als de uien doorzichtig worden er drie tenen knoflook over. Snijd een kilo ontvelde tomaten in stukjes en doe die er een minuutje na de knoflook bij. Doe er een of twee takjes rozemarijn bij, en en flinke hand fijngesneden basilicumbladeren. Af en toe doe ik er ook enige takjes tijm, peterselie, een takje oregano en/of een enkel laurierblaadje bij. Laat zachtjes inkoken tot de helft van het eerdere volume onder af en toe roeren. Proef en voeg zout, peper en eventueel suiker toe. Eet meteen met pasta of bewaar tot de winter in een bakje in de vriezer.
Reacties op bericht (1)
20-08-2009
ziet er verrukkelijk uit
Mik, helaas zal een maaltje eten dit weekend bij jou thuis er niet inzitten, dus dan maar alvast reserveren voor in de winter. Fijn om mij daar nu alvast op te mogen verheugen. Ga zo door... Liefs van mij Marja x