Terug uit Nederland, een heerlijke tijd gehad, met bezoekjes, honkbal en baden in zee. Bij aankomst in NOF was ik wel geschrokken zoals alles in een weekje gegroeid was, plotseling had ik 8! bloemkolen groot en rijp, om van de spitskolen, frambozen, bessen en peultjes maar niet te spreken... over de bietjes doe ik dat nu even wel: Bietjes uit de oven: Neem een biet per persoon, en spreid per biet een dubbelgevouwen stuk alu-folie uit. Schil de bietjes, en snijd ze in ongeveer 6 stukken, is de biet erg groot dan in 8 of meer stukken. Leg ieder bietje op het folie, knijp er wat knoflook overheen, en bestrooi met zout en peper. Maak er kommetjes van zodat er geen vloeistof uit kan lopen,(zie foto hieronder) en bedruip ieder bietje met een eetlepel balsamico-azijn en een eetlepel olijfolie. Je kunt ook alle ingrediënten in een kom doen, goed mengen en er dan pakketjes van maken, dan weet je zeker dat alle stukjes biet bedekt zijn met olie etc. Maak de pakketjes goed dicht, en bak een klein halfuurtje op 225 graden. Kijk na 20 minuten of de bieten al zacht zijn, dit kan nogal verschillen per biet en bietsoort ( bv: zomerbiet is veel sneller klaar als winterbiet).Serveer iedereen een bord met een pakketje erop. Zelf zaai ik bietjes di chioggia, zie foto`s, zaad gekocht bij zaadhandel Wout Spaan in Kortenhoef, zaadmerk: Franchi. Echt een heerlijke biet, groeit erg groot in de zomer, maar blijft heel zacht en zoet, en ziet er nog heel mooi uit als je er plakken van snijd.