Heb je ook enkele planten asperges in de tuin? Wat een pret als er weer
een asperge de kop op steekt, ik kijk ze bijna de grond uit.
De planten heb ik 4 jaar geleden van de boer voor mijn verjaardag
gekregen, daarbij werd mij op het hart gedrukt er de eerste jaren niet
van te eten, de planten moeten eerst enkele jaren groeien.
Het tweede jaar leek het wel alsof ik slakken kweekte, aan iedere tak
hing wel een slak!! Het duurde tot in de zomer voor de planten hiervan
herstelt waren.
Omdat ik vorig jaar in het groeiseizoen van deze lekkernij in Zweden
was, oogst ik dit jaar voor het eerst. Nu is het niet zo dat ik om de
paar dagen een bos in mijn handen heb, het gaat nog traag, misschien
vanwege de kou.
Maar gisteren had ik een aardig bosje, en heb ik het volgende recept gemaakt:
Neem zeg 400 gram asperges, zorgvuldig schillen en het onderste eindje eraf halen.
Snij de asperges in rondjes van een ruime halve centimeter. Wok ze in een
scheutje olijfolie tot je ze zelf lekker zacht vind, ik hou wel van knapperige groentes en bak niet meer
dan 5 minuut. Haal de groente uit de pan en
wok, eventueel met een extra scheutje olie, 250 gram kleine garnalen
enkele minuten met 1 à 2 tenen geperste knoflook. Beetje zout toevoegen
en de asperges nog even meewarmen. Een mega combinatie!
Reacties op bericht (1)
03-06-2009
wilgen geknot
Holadebola,
Zie ik mij daar een wilg knotten. Volgend jaar weer? Maar dan wel eerder (en kouder)