Appels in Frankrijk
Foto
Categorieën
  • Aparte groentes (17)
  • Appelvrouw&Lie (76)
  • De tuin (76)
  • Dorpsleven (34)
  • Gereedschap (4)
  • Groenterecepten (27)
  • In Nederland (11)
  • Inmaakrecepten (17)
  • Jamrecepten (24)
  • Koken algemeen (9)
  • Kruidenrecepten (5)
  • Met Alcohol (14)
  • Oogst (6)
  • Pompoenen (21)
  • Recettes Lorraine (2)
  • Soeprecepten (4)
  • Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Ratafía Catalan
  • Indische loopeenden
  • Vervolg Keyhole Garden
  • Woning met uitzicht te huur
  • Keyhole Garden deel 1
  • Keyhole Garden deel 2
  • Dahlia jam
  • Flognarde aux haricots verts/sperziebonenclafoutis
  • Ratafia dragon
  • Vrienden op de fiets
    Zoeken in blog

    Foto
    Gastenboek
  • Le compravendite in Italia relative a proprietà di lusso
  • Gli psicologi trovano i clienti sulla rete
  • L'attività esoterica nel mondo
  • Il posizionamento seo
  • Barbour Ariel Track Quilted Jacket Black

    Gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    17-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rabarber sinaasappel appeljam
    In een oud Lorrains kookboekje vond ik dit recept.

    Omdat ik alleen met halfsuiker ( van Gilze speciaalsuiker 500 gr.) werk ( een ander merk kan natuurlijk ook) heb ik het recept aangepast.
    Avond van te voren:
    Maak 1200 gram rabarber schoon, snij de uiteinden eraf, en schil ze eventueel.
    Snij de dikke stelen in de lengte doormidden.
    Doe de rabarber in een kom met 800 gram speciaalsuiker en zet afgedekt met plastic folie weg. Na een uur kan je het fruit nog een keer doorroeren.Laat staan tot de volgende dag. ( nooit iets van aluminium gebruiken met rabarber, dat gaat een reaktie aan)
    Snij 2 grote bio of onbehandelde sinaasappels in zeer dunne schijven.
    Doe in een pan met 200 ml water en 200 gram speciaalsuiker en kook tot de sinaasappels doorschijnend en gaar zijn.
    Dit duurt wel een half uurtje.Wordt het al wat droog doe er dan wat van het rabarbervocht bij zodat dat ook een beetje indikt.

    Schil ondertussen ongeveer anderhalve kilo appels, ik gebruikte de soort idared, haal het klokhuis eruit en rasp ze fijn. Je moet 1 kilo appels overhouden.
    Als de sinaasappels klaar zijn voeg je de appels en de rabarber met vocht toe.
    Pers twee kleine citroenen uit en voeg het sap toe.
    Breng de jam aan de kook, en laat pruttelen, minsten 5 minuten of totdat je denkt dat de jam goed is.
    Met speciaal suiker stijft de jam later in de pot.
    Ik heb uiteindelijk de staafmixer moeten gebruiken. De idared stukje (ik had ze niet geraspt)  waren nog niet `vermoesd` terwijl de rabarber en de oranjeappels al klaar waren Wel jammer want zo ben je die leuke sinaasappelschil sliertjes kwijt. Moesappels nemen dus en raspen is het advies.
    En misschien maar één citroen.
    Het resultaat is een heerlijk friszure jam die een beetje op sinaasappelmarmelade lijkt.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Foto
    Kijk ook eens op deze blogs...
  • Paradijs in GF!
  • Paradis (franstalig)
  • Moestuinforum
  • Agnes` kruidentuin
  • St.Laurent sur Othain
  • Hernia diafragmatica
  • Diana`s mooie moestuin
    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs