Al sinds jaar en dag heb ik de gewoonte om, als het Nederlandse elftal speelt een maaltijd te maken met recepten uit het land van de tegenstander. Hoe dat zo gekomen is? geen idee meer, misschien met het idee de tegenstander "op te vreten"? Afgelopen zaterdag Schotse lamskarbonades. Soms is het een land met een onbekende keuken (Luxembourg?Wel eens van flamicherzooï gehoord?) ga ik op internet zoeken naar iets lekkers.
Daar heb ik nu helemaal geen tijd voor, het is immers lente! De hele dag ben ik in de tuin te vinden, in ieder geval vanaf het moment dat ik de gewone dingen in huis heb afgeraffeld! De tuinbonen, tomaten, basilicum, peterselie, selderij en afrikaantjes zijn gezaaid. Paden worden gemaakt in de gefreesde tuin. Vandaag 120 uien, 30 teentjes knoflook en 30 sjalotten geplant. Tussendoor neem ik steeds een half uurtje om paden te ontdoen van dikke pollen gras, en om opkomende brandnetels met wortel en al uit te trekken, een zwaar werkje als je een maagbreukje hebt, maar met een beetje spreiding prima te doen. Rek en strek.
Op mijn lijstje voor de aankomende dagen staan nog 100 klussen. Toch eten we morgen Macedonisch. Uit blik!