Appels in Frankrijk
Foto
Categorieën
  • Aparte groentes (17)
  • Appelvrouw&Lie (76)
  • De tuin (76)
  • Dorpsleven (34)
  • Gereedschap (4)
  • Groenterecepten (27)
  • In Nederland (11)
  • Inmaakrecepten (17)
  • Jamrecepten (24)
  • Koken algemeen (9)
  • Kruidenrecepten (5)
  • Met Alcohol (14)
  • Oogst (6)
  • Pompoenen (21)
  • Recettes Lorraine (2)
  • Soeprecepten (4)
  • Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Ratafía Catalan
  • Indische loopeenden
  • Vervolg Keyhole Garden
  • Woning met uitzicht te huur
  • Keyhole Garden deel 1
  • Keyhole Garden deel 2
  • Dahlia jam
  • Flognarde aux haricots verts/sperziebonenclafoutis
  • Ratafia dragon
  • Vrienden op de fiets
    Zoeken in blog

    Foto
    Gastenboek
  • Le compravendite in Italia relative a proprietà di lusso
  • Gli psicologi trovano i clienti sulla rete
  • L'attività esoterica nel mondo
  • Il posizionamento seo
  • Barbour Ariel Track Quilted Jacket Black

    Gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    11-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flognarde aux haricots verts/sperziebonenclafoutis
    We zijn al weer een weekje terug van een hele lange en fijne vakantie in Zweden. Moet je ook eens doen, wij hebben enorm genoten van het fietsen en zwemmen daar.
    Voor groentes daarentegen moet je er niet wezen. Ze verkopen natuurlijk wel allerlei vers groen, maar de prijs is torenhoog..10,80 Euro voor een kilo gekleurde (zwart, geel, oranje) minitomaatjes.

    Ik vind het dan ook heerlijk weer terug te zijn op mijn landje en des morgens mijn tuin in te lopen om eens te kijken wat de pot vandaag weer schaft. Bieten, uien, prei, aardappels en courgettes worden met kilo`s tegelijk rijp. Mijn oppassen hebben dan ook heel erg goed hun best gedaan.

    Enorm veel sperziebonen rijpen op dit moment af. Ik heb de paarse Purple Queen, de gele boterboon en de heerlijke onvolprezen groene sperzieboon Cobra.
    Inmaken doe ik de bonen eigenlijk nooit. Jawel, toch enkele zakjes ingevroren voor Sajoer boontjes, maar geen potten vol weck zoals al mijn buren allemaal doen. Ik eet nu dagelijks sperzieboon als 2e groente en zoek het internet af naar nieuwe recepten.
    Dit heerlijke en gemakkelijke recept heb ik eergisteren gemaakt..we hebben de helft de eerste dag opgegeten en de andere helft de tweede dag in punten opgebakken in een beetje olijfolie.
    Het is een hartige clafoutis en komt oorspronkelijk uit de Auvergne.

    Flognarde-aux-haricots-verts-et-parmesan

    300 gram groene boontjes
    150 gram champignons
    20 gram boter + 15 gram voor de vorm
    1 sjalot
    1 teentje knoflook
    3 grote eieren
    70 gram Parmezaanse kaas geraspt
    100 gram bloem
    200 ml melk
    geraspte nootmuskaat
    zout en peper

    Dop en was de bonen, kook ze niet te zacht ( hooguit 10 minuten) laat ze uitlekken op een doek
    Schil en hak de knoflook en het sjalotje, wrijf de paddenstoelen schoon en hak ze fijn
    Bak knoflook sjalot en paddenstoelen zachtjes in een pan met boter 2 tot 3 minuten, totdat het water uit de paddenstoelen verdampt is, voeg zout & peper naar smaak toe
    Verwarm de oven op 210 ° C
    Doe de meel in een kom, voeg dan de eieren, en vervolgens al kloppend geleidelijk de melk, zout en peper en nootmuskaat, Parmezaanse kaas en paddenstoelen mix, giet in een beboterde bakvorm, voeg de bonen in een mooi patroon toe, plaats in de oven gedurende 30 minuten en serveer warm, lauw of -na afkoelen- in punten gesneden gebakken in wat olijfolie.








    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    15-08-2014
    heerlijk!

    Bedankt voor het recept, het is heel erg lekker!



    15-08-2014, 20:22 geschreven door Miekje de Vos
    Foto
    Kijk ook eens op deze blogs...
  • Paradijs in GF!
  • Paradis (franstalig)
  • Moestuinforum
  • Agnes` kruidentuin
  • St.Laurent sur Othain
  • Hernia diafragmatica
  • Diana`s mooie moestuin
    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs