Appels in Frankrijk
Foto
Categorieën
  • Aparte groentes (17)
  • Appelvrouw&Lie (76)
  • De tuin (76)
  • Dorpsleven (34)
  • Gereedschap (4)
  • Groenterecepten (27)
  • In Nederland (11)
  • Inmaakrecepten (17)
  • Jamrecepten (24)
  • Koken algemeen (9)
  • Kruidenrecepten (5)
  • Met Alcohol (14)
  • Oogst (6)
  • Pompoenen (21)
  • Recettes Lorraine (2)
  • Soeprecepten (4)
  • Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Ratafía Catalan
  • Indische loopeenden
  • Vervolg Keyhole Garden
  • Woning met uitzicht te huur
  • Keyhole Garden deel 1
  • Keyhole Garden deel 2
  • Dahlia jam
  • Flognarde aux haricots verts/sperziebonenclafoutis
  • Ratafia dragon
  • Vrienden op de fiets
    Zoeken in blog

    Foto
    Gastenboek
  • Le compravendite in Italia relative a proprietà di lusso
  • Gli psicologi trovano i clienti sulla rete
  • L'attività esoterica nel mondo
  • Il posizionamento seo
  • Barbour Ariel Track Quilted Jacket Black

    Gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    16-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode kool met kweeperen en appel

    Een simpel receptje vandaag. Ik ben er nog niet zo lang geleden achter gekomen dat je bij appelmoes, appelsap of andere appelbereidingen een kleine deel van de appels kunt vervangen door kweeperen ( bij appelsap wordt 5% aangeraden, bij moes kan je een kwart gebruiken.) Bij de rode kool kan je naar smaak wel half half doen, de geurige kweeperen geven een mooie smaak aan de kool!

    Neem een rood kooltje van een kilo, snij de kool in vieren en snij de harde stronken eruit.
    Doe de kool in een snelkookpan en voeg een kopje water en een kopje rode wijn of witte port toe. Het originele recept dat ik maakte bevatte rode wijn..gisteren had ik dat niet zo snel voorhanden..witte port wel, voor de smaak een goede variatie.
    Snij twee grote geschilde kweeperen in vieren, snij het klokhuis en het harde vruchtvlees onder het klokhuis eruit. Snij de parten nog eens in vieren. Voeg bij de kool, samen met een hand gewassen rozijnen, een kruidnagel, peper en zout.

    Zet de pan op en breng de groente onder druk. Kook voor 4 minuten en zet het gas uit. Schil tijdens het afkoelen van de pan twee lekkere appels, snij deze in kleine stukjes. Als de pan zover is afgekoeld dat je hem open kan doen zonder dat de lucht eruit spuit voeg je de appels toe. Is de kool al erg zacht dan kook je de kool niet meer onder druk, maar gewoon zachtjes op laag vuur totdat de appels zacht zijn. Controleer wel of er nog vocht in de pan zit, voeg anders nog wat water of wijn toe.
    Is de kool nog wat hard dan kan je nogmaals 4 minuten onder druk koken.
    Roer de kool met de appels en kweeperen nog eens goed door en proef op zout.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (3)

    13-11-2018
    Perenjam

    Leuk om over je passie te lezen. Wij hebben zelf perenbomen en maken hier deels perensap en deels jam van. Soms rijd de robotmaaier over de peertjes, maar goed dat is dan iets wat we in de gaten moeten houden.



    13-11-2018, 11:39 geschreven door Janine
    27-10-2013
    tarte tatin!
    Hallo Rietje, dank je wel voor je reaktie, leuk dat het gelukt is. Heb je het recept van de site van Okke gebruikt voor de tarte tatin?
    Je appeltaart was verukkuluk..het laatste stukje staat nu koel en is voor mij...heerlijk!

    27-10-2013, 14:54 geschreven door appelvrouw
    Kweeperen
    Hoi Mikki,
    Gisteren heb ik een zelfgebakken appeltaart met je geruild voor 3 kilo kweeperen.
    Vandaag  heb ik van de kweeperen een tarte tatin gemaakt en appel-kweepeer jam.
    De tarte tatin hebben we warm gegeten met vanilleyoghurt.
    Hij smaakte heerlijk.
    Heel hartelijk dank voor het delen van de kweeperen.
    Rietje

    27-10-2013, 14:26 geschreven door Rietje
    Foto
    Kijk ook eens op deze blogs...
  • Paradijs in GF!
  • Paradis (franstalig)
  • Moestuinforum
  • Agnes` kruidentuin
  • St.Laurent sur Othain
  • Hernia diafragmatica
  • Diana`s mooie moestuin
    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs