Mijn kleinzonen aten een hele tijd graag pompoensoep. Dit is jammer genoeg niet meer zo.. Als ik dit gerecht voor hen maakte, dan deed ik dat voornamelijk met in de oven gaar gemaakte pompoen:
Schil de pompoen niet, maar was de pompoen en snij hem doormidden. Haal met een eetlepel de zaden eruit. Snijd de helften in 8 parten. Bestrijk elk part rondom ruim
met olijf- of andere olie en leg ze in een ingevette ovenschaal met de schil naar
beneden. Bak de pompoen in een ruim half uur gaar op ongeveer 220 graden.
Het ligt aan de pompoensoort, de dikte van de schijven en je oven hoelang het precies duurt. Met dit gare vruchtvlees, wat heerlijk zoet is, een enkele gekookte wortel of prei en een half litertje bouillon maakte ik dan een fijne gepureerde soep voor hen wat ze met brood opaten.
je kunt deze gebakken pompoen ook simpelweg invriezen, voor als je teveel pompoen in een keer moet verwerken, of als bijgerecht serveren bestrooid met wat sesamzaad, rozemarijn of grof gemalen zeezout.
Je kunt de pompoen ook pureren en aangemaakt met wat creme fraîche (of roomboter) zout en peper als bijgerecht eten.