Appels in Frankrijk
Foto
Categorieën
  • Aparte groentes (17)
  • Appelvrouw&Lie (76)
  • De tuin (76)
  • Dorpsleven (34)
  • Gereedschap (4)
  • Groenterecepten (27)
  • In Nederland (11)
  • Inmaakrecepten (17)
  • Jamrecepten (24)
  • Koken algemeen (9)
  • Kruidenrecepten (5)
  • Met Alcohol (14)
  • Oogst (6)
  • Pompoenen (21)
  • Recettes Lorraine (2)
  • Soeprecepten (4)
  • Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Ratafía Catalan
  • Indische loopeenden
  • Vervolg Keyhole Garden
  • Woning met uitzicht te huur
  • Keyhole Garden deel 1
  • Keyhole Garden deel 2
  • Dahlia jam
  • Flognarde aux haricots verts/sperziebonenclafoutis
  • Ratafia dragon
  • Vrienden op de fiets
    Zoeken in blog

    Foto
    Gastenboek
  • Le compravendite in Italia relative a proprietà di lusso
  • Gli psicologi trovano i clienti sulla rete
  • L'attività esoterica nel mondo
  • Il posizionamento seo
  • Barbour Ariel Track Quilted Jacket Black

    Gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    01-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog meer pompoen,soep,oven,bijgerecht.
    Mijn kleinzonen aten een hele tijd graag pompoensoep. Dit is jammer genoeg niet meer zo.. Als ik dit gerecht voor hen maakte, dan deed ik dat voornamelijk met in de oven gaar gemaakte pompoen:

    Schil de pompoen niet, maar was de pompoen en snij hem doormidden. Haal met een eetlepel de zaden eruit.  Snijd de helften in 8 parten. Bestrijk elk part rondom ruim met olijf- of andere olie en leg ze in een ingevette ovenschaal met de schil naar beneden. Bak de pompoen in een ruim half uur gaar op ongeveer 220 graden.

    Het ligt aan de pompoensoort, de dikte van de schijven en je oven hoelang het precies duurt.
    Met dit gare vruchtvlees, wat heerlijk zoet is, een enkele gekookte wortel of prei en een half litertje bouillon maakte ik dan een fijne gepureerde soep voor hen wat ze met brood opaten.

    je kunt deze gebakken pompoen ook simpelweg invriezen, voor als je teveel pompoen in een keer moet verwerken, of als bijgerecht serveren bestrooid met wat sesamzaad, rozemarijn of grof gemalen zeezout.

    Je kunt de pompoen ook pureren en aangemaakt met wat creme fraîche (of roomboter)  zout en peper als bijgerecht eten.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Foto
    Kijk ook eens op deze blogs...
  • Paradijs in GF!
  • Paradis (franstalig)
  • Moestuinforum
  • Agnes` kruidentuin
  • St.Laurent sur Othain
  • Hernia diafragmatica
  • Diana`s mooie moestuin
    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs