Ik had dit blog beter Pompoensoep in Frankrijk kunnen noemen. Maar de bodem van de pompoenberg is in zicht. Dit recept heb ik van internet, ik weet helaas niet meer waarvandaan. Herken je je eigen recept, sorry dat ik het van je gepikt heb, en bedankt, het was heerlijk!
Schil een pompoentje van ongeveer een kilo, en snij hem in blokjes. Schil drie aardappels, en snij in blokjes Maal twee theelepels venkelzaad Ontvel 3 tomaten, pel drie teentjes knoflook Doe alle bovenstaande ingrediënten in een pan, en giet er water bij totdat het onderstaat. Meet dit water, en doe er groente- of tuinkruidenbouillon blokjes bij naar maat. Kook dit gaar in ongeveer 20 minuten, pureer de soep, en voeg eventueel nog zout en peper bij. Serveer met een eetlepel mascarpone op het bord, en geef er ( grof) geraspte parmezaan bij. In plaats van venkelzaad gebruik ik vaak dillezaad, andere smaak, je moet even experimenteren welk zaad je lekker vind. Ik maal het in de elektriese koffiemolen. Als ik mijn eigen oranje biopompoentjes gebruik, dus vaak, -en voornamelijk als ik gepureerde soep maak- laat ik de schil aan de pompoen,simpel, even lekker, en mooie kleur!