Dit is een recept wat mijn buurman wel eens meeneemt als hij een feestelijk toetje wil serveren. Hier in de Lorraine nemen mijn buren vaak een voorgerecht of dessert mee als we ze uitnodigen voor een maaltijd.
Neem per persoon een "non traitée après recolte" ( niet behandeld na de oogst) sinaasappel en snijd deze in plakken. Leg de plakken in een vuurvaste schaal, leg er 2 of meer suikerklontjes per sinaasappel tussen (dit is een beetje naar smaak, zelf hou ik niet zo van erg zoet.) Verwarm enkele deciliters eau de vie in een steelpan- de eau de vie moet de sinaasappelplakken net bedekken-,en steek het aan als het de drank warm is,giet dit over de sinaasappels. Doe eerst het licht uit, het ziet er mooi uit als je de sinaasappels met het brandende vocht bedruipt. Giet dus met een soeplepel voorzichtig de brandende eau de vie steeds over de sinaasappels. Doe dit enkele minuten. Pas op met spatten. Als je ophoud met bedruipen stopt het banden. Serveer onmiddellijk de plakken sinaasappel met het vocht en eet het warm.