Appels in Frankrijk
Foto
Categorieën
  • Aparte groentes (17)
  • Appelvrouw&Lie (76)
  • De tuin (76)
  • Dorpsleven (34)
  • Gereedschap (4)
  • Groenterecepten (27)
  • In Nederland (11)
  • Inmaakrecepten (17)
  • Jamrecepten (24)
  • Koken algemeen (9)
  • Kruidenrecepten (5)
  • Met Alcohol (14)
  • Oogst (6)
  • Pompoenen (21)
  • Recettes Lorraine (2)
  • Soeprecepten (4)
  • Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Ratafía Catalan
  • Indische loopeenden
  • Vervolg Keyhole Garden
  • Woning met uitzicht te huur
  • Keyhole Garden deel 1
  • Keyhole Garden deel 2
  • Dahlia jam
  • Flognarde aux haricots verts/sperziebonenclafoutis
  • Ratafia dragon
  • Vrienden op de fiets
    Zoeken in blog

    Foto
    Gastenboek
  • Le compravendite in Italia relative a proprietà di lusso
  • Gli psicologi trovano i clienti sulla rete
  • L'attività esoterica nel mondo
  • Il posizionamento seo
  • Barbour Ariel Track Quilted Jacket Black

    Gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    06-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastinaakwijn
    De woelmuizen hebben ons dit jaar behoorlijk met rust gelaten en ik heb dan ook een mooie pastinaak oogst.
    Ik heb besloten om van een deel van de wortels wijn van te maken.

    Recept 1:Uit de tuin in de fles van Susy Atkins

    2,25 kilo pastinaak, 4,5 liter water, 1,3 kg suiker, gezeefd sap van 1 sinaasappel, en van 1 citroen, gist en voedingszout.
    De pastinaak hoeft niet geschild te worden. Dompel hem even onder in water, snij het kontje en topje eraf. Hak hem vervolgens in middelgrote stukjes/schijfjes. Doe de stukjes in een grote pan en doe het water erbij. Breng aan de kook en laat zacht koken ongeveer 30 minuten. Giet het vocht door een neteldoek in een andere grote pan. Voeg de suiker aan de warme vloeistof toe en daarna het sap van de sinaasappel en citroen. Weer aan de kook brengen en zachtjes 20 minuten laten koken. Af laten koelen tot 30 graden en het gist en voedingszout toevoegen (zie gebruiksaanwijzing op het pakje). Giet in een gesteriliseerd gistingsvat, vul af met koud water en sluit af met een stop en een waterstop. Na een aantal weken gisten is het tijd om de vloeistof over te hevelen en te bottelen.


    recept 2:
    1 gallon water. 3 lbbs pastinaak, 2 citroen en een sinaasappel alles fijngesneden..koken totdat de pastinaken zachte zijn, zeef dit geheel en voeg 3 lbbs suiker toe..roeren totdat de suiker is opgelost en doe in flessen als het nog warm is.
    Stop in iedere fles een stukje gist zo groot als een marble (knikker). Hou de flessen vol zolang de vloeistof fermenteert..als het gistingsproces is afgelopen gaat de dop erop.

    Ik heb 10 liter water opgezet met 5 kilo pastinaken..ik heb er twee bio-limes bijgedaan, en (na het koken) nog het sap van twee sinaasappelen (niet bio) toegevoegd.
    Verder heb ik verse bakkersgist..-42 gram- gebruikt.
    Gistvoedingszout heb ik niet gebruikt.

    In het begin ging de vloeistof nogal bruisen..nu na een paar weken is het uitgewerkt en heb ik -na een tip van een amateur wijn maker- de
    fles verder afgevuld met witte wijn, in dit geval met Riesling.








    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    10-04-2013
    Apios en Pastinaakwijn
    Hoi Appelvrouw,

    Bij het lezen van het moestuinforum kwam ik 2 zeer interessante dingen tegen.
    Apios, de fantastisch snel groeiende meerjarige aardappel en jouw Pastinaakwijn, gemaakt van een
    wat vergeten groente.
    Ik zou beiden zelf willen uitproberen. Lijkt me fantastisch.
    Pastinaakzaadjes kan ik waarschijnlijk wel aan geraken, maar die Apios knolletjes ...
    Mijn vraag aan jou is dan ook of ik er een paar van jou zou mogen lenen? ;-)

    Met vriendelijke groeten,

    Dimitri (Vlaanderen)


    10-04-2013, 00:25 geschreven door Dimitri
    Foto
    Kijk ook eens op deze blogs...
  • Paradijs in GF!
  • Paradis (franstalig)
  • Moestuinforum
  • Agnes` kruidentuin
  • St.Laurent sur Othain
  • Hernia diafragmatica
  • Diana`s mooie moestuin
    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs