Als je een dikke overgebleven pulp hebt, van bv het maken van sap voor gelei of siroop dan kan je met deze pulp nog mooi fruitleer maken.
In dit geval heb ik de pulp die overbleef van de vorige jam, de appeldruivenjam nogmaals door de passe vite gehaald zodat de pitjes eruit zijn..(je kunt ook best fruitleer met pitjes maken, bv van aardbeien , bramen of frambozen). Daarna heb ik geproefd en besloten er een flinke eetlepel honing aan toe te voegen.
Dan uitsmeren op een met bakpapier belegde platte schaal of bord. De dikte kan variëren, maar hou ongeveer een dikte aan waarbij je het papier net niet ziet door de pulp heen.
Bedekken met anti- vliegengaas en in de zon zetten, of -zonder gaas- in de oven op hooguit 40 graden. In de zon duurt een dag of twee, in de oven minstens enkele uren, afhankelijk van de dikte van het leer.
Als je het leer van het papier af kan trekken is het goed. Eventueel bestrooien met poedersuiker tegen het pikken...
Je kunt er rolletjes van snijden, of repen als het wat harder is. In bakpapier bewaren.