Ingrediënten
1 kleine pompoen ( -+ 1 kg.)mag een butternut,uchi-kuri of bleu
hubbard zijn, of welke andere pompoen met zoet en dik vruchtvlees) in
blokjes ( ontpit en geschild), 2 teen knoflook gesnipperd, 1 ui
gesnipperd, 1 cm verse gember fijngesneden,1 klein rood pepertje ontpit
en fijngesneden, 300 gr.zoete aardappel geschild en in blokjes,300 gr.
winterwortel in blok/plakjes, 2 ruime eetlepels patak`s currypaste mild
(b.v. korma curry paste ) 3 blokjes tuinkruidenbouillon van maggi (voor
halve liter per blokje), scheutje olie.En anderhalve liter water!
Bereidingswijze
Fruit in een scheut olie de ui met het pepertje, de knoflook, de
gember en de currypaste enkele minuten tot de ui glazig is. Voeg de
andere ingredienten toe en breng aan de kook.Laat 10 tot 15 minuten
zachtjes koken. Ik maak de soep in de morgen,en zet hem uit als hij
kookt,dan zijn de smaken in de avond lekker door elkaar getrokken. Je kunt de soep ook fijnmaken met de staafmixer, dat is ook erg lekker, maar dan heb je geen "bite"
Serveertips
Garneren met enkele ringetjes rode peper, eten met indiaas brood of een lekkere bruin broodje met zaden
|