Appels in Frankrijk
Foto
Categorieën
  • Aparte groentes (17)
  • Appelvrouw&Lie (76)
  • De tuin (76)
  • Dorpsleven (34)
  • Gereedschap (4)
  • Groenterecepten (27)
  • In Nederland (11)
  • Inmaakrecepten (17)
  • Jamrecepten (24)
  • Koken algemeen (9)
  • Kruidenrecepten (5)
  • Met Alcohol (14)
  • Oogst (6)
  • Pompoenen (21)
  • Recettes Lorraine (2)
  • Soeprecepten (4)
  • Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Ratafía Catalan
  • Indische loopeenden
  • Vervolg Keyhole Garden
  • Woning met uitzicht te huur
  • Keyhole Garden deel 1
  • Keyhole Garden deel 2
  • Dahlia jam
  • Flognarde aux haricots verts/sperziebonenclafoutis
  • Ratafia dragon
  • Vrienden op de fiets
    Zoeken in blog

    Foto
    Gastenboek
  • Le compravendite in Italia relative a proprietà di lusso
  • Gli psicologi trovano i clienti sulla rete
  • L'attività esoterica nel mondo
  • Il posizionamento seo
  • Barbour Ariel Track Quilted Jacket Black

    Gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    18-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidenazijn
    Het was een mooie dag om kruiden te plukken..kruiden voor de thee en kruiden voor de azijn.

    Met als basis wijn- cider- en gewone witte azijn heb ik zes verschillende kruiden azijnen gemaakt: vier voor direkt in de sla, en twee om mee in te maken.

    Voor dressings e.d.:
    -rode wijnazijn met sjalot (twee rode sjalotten)
    -ciderazijn met sjalot (twee sjalotten)
    -ciderazijn met rode basilicum (een klein bosje rode basilicum)
    -ciderazijn met laurier, marjoraan, tijm, rozemarijn en knoflook (twee laurierblaadjes, grote tak tijm, halve tak rozemarijn, een takje majoraan, vier    tenen knoflook, gehalveerd, de kiem eruit gehaald en op een sateprikker gestoken)

    En om in te maken nog:
    -witte azijn met dragon ( drie fijngeknipte takken)
    -witte azijn met dille ( een flink scherm en een tak)

    Ik heb alles gewoon in de fles gedaan en over twee weken kijk (en proef) ik eens wat het geworden is.
    Als de smaak sterk genoeg is zeef ik de azijnsoorten.
    Vind ik het niet sterk genoeg, zeef ik ook, en doe ik opnieuw een vers kruid terug in de fles.
    De knoflookteentjes kunnen daarna terug in de fles/pot.

    Als de smaak te sterk is kan de zijn verdund worden met nog meer witte- cider- of wijnazijn.








    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    28-10-2012
    mooi
    hoi,
    alleen voor het zicht zou je dit al maken, echt leuk.


    28-10-2012, 16:20 geschreven door phili ottens
    Foto
    Kijk ook eens op deze blogs...
  • Paradijs in GF!
  • Paradis (franstalig)
  • Moestuinforum
  • Agnes` kruidentuin
  • St.Laurent sur Othain
  • Hernia diafragmatica
  • Diana`s mooie moestuin
    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs