Het was een mooie dag om kruiden te plukken..kruiden voor de thee en kruiden voor de azijn.
Met als basis wijn- cider- en gewone witte azijn heb ik zes verschillende kruiden azijnen gemaakt: vier voor direkt in de sla, en twee om mee in te maken.
Voor dressings e.d.: -rode wijnazijn met sjalot (twee rode sjalotten) -ciderazijn met sjalot (twee sjalotten) -ciderazijn met rode basilicum (een klein bosje rode basilicum) -ciderazijn met laurier, marjoraan, tijm, rozemarijn en knoflook (twee laurierblaadjes, grote tak tijm, halve tak rozemarijn, een takje majoraan, vier tenen knoflook, gehalveerd, de kiem eruit gehaald en op een sateprikker gestoken)
En om in te maken nog: -witte azijn met dragon ( drie fijngeknipte takken) -witte azijn met dille ( een flink scherm en een tak)
Ik heb alles gewoon in de fles gedaan en over twee weken kijk (en proef) ik eens wat het geworden is. Als de smaak sterk genoeg is zeef ik de azijnsoorten. Vind ik het niet sterk genoeg, zeef ik ook, en doe ik opnieuw een vers kruid terug in de fles. De knoflookteentjes kunnen daarna terug in de fles/pot.
Als de smaak te sterk is kan de zijn verdund worden met nog meer witte- cider- of wijnazijn.
Reacties op bericht (1)
28-10-2012
mooi
hoi, alleen voor het zicht zou je dit al maken, echt leuk.