Appels in Frankrijk
Foto
Categorieën
  • Aparte groentes (17)
  • Appelvrouw&Lie (76)
  • De tuin (76)
  • Dorpsleven (34)
  • Gereedschap (4)
  • Groenterecepten (27)
  • In Nederland (11)
  • Inmaakrecepten (17)
  • Jamrecepten (24)
  • Koken algemeen (9)
  • Kruidenrecepten (5)
  • Met Alcohol (14)
  • Oogst (6)
  • Pompoenen (21)
  • Recettes Lorraine (2)
  • Soeprecepten (4)
  • Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Ratafía Catalan
  • Indische loopeenden
  • Vervolg Keyhole Garden
  • Woning met uitzicht te huur
  • Keyhole Garden deel 1
  • Keyhole Garden deel 2
  • Dahlia jam
  • Flognarde aux haricots verts/sperziebonenclafoutis
  • Ratafia dragon
  • Vrienden op de fiets
    Zoeken in blog

    Foto
    Gastenboek
  • Le compravendite in Italia relative a proprietà di lusso
  • Gli psicologi trovano i clienti sulla rete
  • L'attività esoterica nel mondo
  • Il posizionamento seo
  • Barbour Ariel Track Quilted Jacket Black

    Gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    31-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pesto van Hanepoten
    Zevenblad, dat in het noorden van het land Hanepoten wordt genoemd is behalve "tuindersverdriet" of "tuinpest" ook een eetbare plant.

    Er is al veel geschreven over hoe verdrietig je kan worden met zevenblad in je tuin maar als je zoekt kan je ook verschillende sites vinden, voornamelijk van herboristen, waarin geschreven wordt dat men het zo jammer vindt dat het kruidje aan `t verdwijnen is in hun tuin. Het verdwijnt omdat ze er teveel van geplukt hebben.

    Je kunt heerlijk koken met zevenblad, en het is, net zoals met de brandnetel, gratis en zonder moeite in je tuin gekomen.
    Wil je er dus van af: Eet het op!!

    Pesto: Pluk op een frisse plek een flinke vergiet vol zevenblad.
    Was het zevenblad een paar keer, droog het in de sla-centrifuge en haal de steeltjes eraf. Weeg het dan. De blaadjes in mijn volle vergiet wogen zonder steeltjes krap 100 gram.
    Weeg en rasp dezelfde hoeveelheid oude kaas of Parmezaanse kaas.
    Rooster lichtjes pijnboompitjes of walnoten; ik nam 30 gram.
    Maak drie teentjes knoflook schoon, haal de kiempjes eruit.

    Doe de noten en de knoflook in de keukenmachine, en draai het grof. Doe het zevenblad erbij en een flinke scheut olijfolie, en draai er pesto van. Voeg eventueel nog meer olie toe. Proef op zout en peper.

    Ik heb er pasta mee gemaakt, en smeer het ook op mijn brood..het teveel kan je ook in een klein bakje invriezen!










    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Foto
    Kijk ook eens op deze blogs...
  • Paradijs in GF!
  • Paradis (franstalig)
  • Moestuinforum
  • Agnes` kruidentuin
  • St.Laurent sur Othain
  • Hernia diafragmatica
  • Diana`s mooie moestuin
    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs