De paardenbloemen die ik in november heb geplant hebben een lekker maaltje molsla opgeleverd..voor herhaling vatbaar dus. Alleen ga ik de volgende keer wat vroeger wortels uitsteken, en zoek ik nog at intensiever naar dikke wortels. De salade heb ik met een vinaigrette aangemaakt: olijfolie, witte wijnazijn, honing en mosterd..zout en peper natuurlijk, en een lekker handje uitgebakken spekjes er heet over uitgegoten..met vet en al. Om je vingers bij af te lukken zo lekker.
Ook had ik wat paardenbloemwortels geoogst. Die heb ik samen met winterwortel en wat pastinaak in stukjes gesneden en in wat boter gestoofd.. wat fijngeknipte kervel erover maakte het helemaal af. Ik had de wortels helemaal schoon geschraapt, maar las later dat ik ze alleen had hoeven afborstelen.
Ik verheug me al weer op het maken van de paardenbloemenwijn binnenkort; de wijn van vorig jaar was zo onrzettend lekker geworden, maar de kwantiteit viel wat tegen...ik heb de laatste flessen verstopt zodat ik nog wat over heb voor speciale gelegenheden.