Appels in Frankrijk
Foto
Categorieën
  • Aparte groentes (17)
  • Appelvrouw&Lie (76)
  • De tuin (76)
  • Dorpsleven (34)
  • Gereedschap (4)
  • Groenterecepten (27)
  • In Nederland (11)
  • Inmaakrecepten (17)
  • Jamrecepten (24)
  • Koken algemeen (9)
  • Kruidenrecepten (5)
  • Met Alcohol (14)
  • Oogst (6)
  • Pompoenen (21)
  • Recettes Lorraine (2)
  • Soeprecepten (4)
  • Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Ratafía Catalan
  • Indische loopeenden
  • Vervolg Keyhole Garden
  • Woning met uitzicht te huur
  • Keyhole Garden deel 1
  • Keyhole Garden deel 2
  • Dahlia jam
  • Flognarde aux haricots verts/sperziebonenclafoutis
  • Ratafia dragon
  • Vrienden op de fiets
    Zoeken in blog

    Foto
    Gastenboek
  • Le compravendite in Italia relative a proprietà di lusso
  • Gli psicologi trovano i clienti sulla rete
  • L'attività esoterica nel mondo
  • Il posizionamento seo
  • Barbour Ariel Track Quilted Jacket Black

    Gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    09-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltjesmoes
    Ondanks het feit dat ik al weer wekenlang thuis op het honk in Nederland ben kan ik nog steeds genieten van de heerlijkheden van mijn eigen tuintje. Wortels, bietjes, pompoenen, witte raapjes, radicchio, knolselderij, tomaten, alles is in bergen meegekomen, en we eten er ruim van.
    Ook het kleine kaboutermeisje geniet mee van de lekkernijen, in Kleindorp heb ik een flinke lading appelmoes geweckt.
    Dat heb ik op twee manieren gedaan, 1 x op de ouderwetse methode van ongezoete en gekookte appelmoes in weckpotten van 500 ml, en dan verhit tot 90 graden voor 20 minuten, afkoelen in het water.

    Op het moestuinforum heb ik geleerd dat je ook een kleine hoeveelheid potten in de oven kan steriliseren.
    Deze wederom ongezoete appelmoes heb ik heet in zorgvuldig schoongemaakte mayonaise en pastasauspotten gedaan; en 30 minuten verhit op 80 graden.
    Wat het kaboutervrouwtje betreft: voor haar had al dat gesteriliseer niet gehoeven..in hoog tempo eet ze de potten appelmoes leeg en ik vraag me af of ik -economisch gezien- niet beter de appels had mee kunnen nemen. De jonge moeder vindt het wel praktisch en heeft al om een nieuwe lading gevraagd. In principe kunnen we hier nog mee doorgaan totdat de appels te zacht zijn geworden..








    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Foto
    Kijk ook eens op deze blogs...
  • Paradijs in GF!
  • Paradis (franstalig)
  • Moestuinforum
  • Agnes` kruidentuin
  • St.Laurent sur Othain
  • Hernia diafragmatica
  • Diana`s mooie moestuin
    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs