Appels in Frankrijk
Foto
Categorieën
  • Aparte groentes (17)
  • Appelvrouw&Lie (76)
  • De tuin (76)
  • Dorpsleven (34)
  • Gereedschap (4)
  • Groenterecepten (27)
  • In Nederland (11)
  • Inmaakrecepten (17)
  • Jamrecepten (24)
  • Koken algemeen (9)
  • Kruidenrecepten (5)
  • Met Alcohol (14)
  • Oogst (6)
  • Pompoenen (21)
  • Recettes Lorraine (2)
  • Soeprecepten (4)
  • Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Ratafía Catalan
  • Indische loopeenden
  • Vervolg Keyhole Garden
  • Woning met uitzicht te huur
  • Keyhole Garden deel 1
  • Keyhole Garden deel 2
  • Dahlia jam
  • Flognarde aux haricots verts/sperziebonenclafoutis
  • Ratafia dragon
  • Vrienden op de fiets
    Zoeken in blog

    Foto
    Gastenboek
  • Le compravendite in Italia relative a proprietà di lusso
  • Gli psicologi trovano i clienti sulla rete
  • L'attività esoterica nel mondo
  • Il posizionamento seo
  • Barbour Ariel Track Quilted Jacket Black

    Gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    27-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommerjam, zoet/pittig
    Er is een probleem met mijn komkommers in de kas..misschien het mozaiekvirus, of meeldauw of allebei..
    Desondanks heb ik veel komkommers; vanmorgen had ik er weer 6 verzameld...tijd voor een inmaak.
    Ik heb flink rondgekeken op internet en zag erg veel zoetzure en zure komkommerinmaak. Onderstaand recept kwam ik ook een paar keer tegen o.a. op de site van de Viva haha. Het recept heb ik aangepast aan mijn eigen smaak door o.a. pepertjes toe te voegen. Je kunt de jam als chutney eten, als bijgerecht bij kaas of paté en natuurlijk bij Indische of andere Aziatische gerechten.

    Ik heb natuurlijk even geproefd: warm vond ik het ietwat zoetig, met een  heerlijke pittige smaak...

    1250 gram geschilde komkommers met de kaasschaaf in dunne plakjes gesneden.
    2 groene pepers en ik heb er ongeveer een kwart van de zaadjes erbij gedaan
    1 pak geleisuiker speciaal 2:1
    3 theelepels zout, 2 theelepels gemalen geelwortel, 3 eetlepels mosterd en een eetlepel mosterdzaadjes
    een stuk van 4 centimeter geschilde en geraspte gemberwortel, 1 dl witte wijnazijn
    het sap van een kleine citroen

    De komkommerjam blijft goed tot volgend jaar zomer.

    Naschrift: ondertussen hebben we al heel wat van de jam geproefd, de eerste potjes zijn al op. Zelfs de Fransen vonden het lekker, we hebben het bij paté gegeten, bij een wat flauwe kaas, en gewoon als bij-hapje, steeds bij de hartige maaltijd.

    Doe alle ingrediënten bij elkaar in een grote pan en hussel goed door. Zet het vuur aan en breng het mengsel aan de kook, terwijl je het regelmatig omschept. Als het mengsel blijft borrelen terwijl je roert, begint de kooktijd: 1 minuut.

    Schep de komkommers af en toe om tijdens het koken en draai na de kooktijd het vuur uit. Schep de potten tot het randje vol met de jam, veeg de randen schoon met keukenpapier draai de deksels er stevig op en draai de potten voor 5 minuten om.











    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (2)

    28-07-2011
    Therapie
    Ha Ottevlot, ik ben blij te lezen dat er diepe herinneringen bij je boven komen..dat mag ook wel na twee jaar blog-therapie...mijn diagnose voor jou: een groen..en groente neurose...ik raad je aan voorlopig ver van groen te houden..geen campings, tuinen en ander natuurlijk geweld. Lekker binnen blijven achter het blauwe scherm van je computer.
    Je krijgt de groeten van Dakbaas en Tin Tin
    Met liefs van Bellefleurtje


    28-07-2011, 10:23 geschreven door Appelmoeder
    27-07-2011
    Kommer en kwel
    Dag Appelvrouw,

    Wist u dat U met uw verhalen op uw blog bij mij altijd de diepste herinneringen naar boven haalt.
    Zo gebeurde dat nu alweer en bracht mij tot de volgende uitspraak bij het lezen van uw overheerlijke recept van komkommers.
    Het is kommer en kwel met komkommers in de komkommertijd.
    Ooit heb ik in mijn jonge jaren een blauwe maandag gewerkt bij een komkommerkweker in Kortenhoef. 
    De naam van de kweker is mij ontschoten helaas.
    Wat ik nog weet was dat het kweken van komkommers mij niet kon bekoren, vanwege dat de kassen mij altijd te warm waren.
    Ook het stomen van de grond vond ik een rotklus.
    Het enige wat er goed aan was dat mijn moeder elke week een aantal komkommers had.

    Wederom geniet ik weer van uw prachtige foto's, hoewel die inmaakpotten er een beetje vreemd uitzien.
    Alsof ze elk moment kunnen ontploffen, zo bol staan ze.

    Wilt U tegen de Dakbaas zeggen dat de Dakhaas erg in zijn sas was, nadat hij via mij hoorde dat het dak dicht was.
    Ook vond de dakhaas het erg toepasselijk dat de Franse boer Tin Tin de laatste hand heeft toegestoken.
    Zo ziet U maar dat nu echt de cirkel rond is met het dak.

    Enfin, helaas hebben we niets meer gehoord van de kleine dwerg en haar kroost. 

    met een kwamkammergroet,


    27-07-2011, 23:54 geschreven door ottevlot
    Foto
    Kijk ook eens op deze blogs...
  • Paradijs in GF!
  • Paradis (franstalig)
  • Moestuinforum
  • Agnes` kruidentuin
  • St.Laurent sur Othain
  • Hernia diafragmatica
  • Diana`s mooie moestuin
    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs