Deze morgen hebben we nog broodjes
afgebakken maar toch moest ik, gezien het zondag is, wel op zoek naar een
bakker voor deze middag. Er waren drie
bakkers gesloten wegens verlof, bij de vierde had ik meer geluk. Door het zoeken naar een bakker konden we
pas te 10:40 uur vertrekken maar omdat we niet zo ver willen varen vandaag
geeft dat niets. We moesten eerst de 5
km terug naar sluis Dizy om van daaruit verder de Marne af te varen. In sluis
S1 Cummières ontvingen we terug een afstandsbediening om de sluizen te
bedienen. Het is een nieuw model dat we
nog niet gezien hebben en het zit in een serieuze koffer samen met de
oplader.

Sluis Cummières. Steiger
Port-à-Binson. Beelden langs
de Champagneroute.
Deze sluis heeft weer schuine wanden
maar hier is een vlottende steiger in gebouwd.
Vervolgens ging het naar sluis S2 Dammery. Toen we daar aan kwamen brandde er geen enkel licht op het
seinpaneel dus moesten we maar eens bellen.
Te arriveerden te 12:15 uur en het duurde tot 13:40 uur eer we door konden. Eerst kwam een juffrouw (stagaireà maar die
kon het euvel niet verhelpen. Na een
tijdje reed zij weg en later kwam er iemand anders bij en te samen kregen ze
eindelijk het euvel verholpen zodat we te 13:40 uur (!) pas door de sluis
waren. Tijdens het wachten was de La
Ginette (Fr) gearriveerd en moesten we met zn tweeen door de sluis. De mensen van de La Ginette wonen in de
buurt van Riems en zijn op weg naar Parijs.
Uiteindelijk kwamen we te 14:30 uur aan in Port a Binson. Hier lag een boot aan de steiger maar die
vertrok net toen wij arriveerden. Er is later op de avond geen boot meer
gearriveerd dus liggen we vannacht hier alleen. Hier is een waterspsortvereniging gehuisvest en veel leden staan hier met een caravan en
mobilhome aan de haven. Er is een mooie
picnicweide en een kleine speeltuin. Er is water en elektriciteit. Na het ophalen van de auto had ik pizza
gehaald dus onze Wietse heeft zijn best nog eens kunnen doen.
Sl/D Sl/T VKm/D VKm/T VU/D VU/T F-WKm/D F-WKm/T U-teller
2 172 20 708 3:00 113:50 22 1052 2184.3
|