Zoeken in blog

Categorieën
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
André & Jessica
op stap
31-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boekarest naar Constanta, 31 juli 2019
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Vandaag bezoeken we eerst de 'villa' waar Ceausescu gewoond heeft voor zijn paleis afgewerkt was. Omdat we van plan zijn om na het bezoek direct verder te rijden gaan we er naartoe met de camper. Het valt echter niet mee om een passende parkeerplek te vinden in de buurt.

De villa is weliswaar klein in vergelijking met het paleis/parlementsgebouw dat we gisteren bezocht hebben maar een stulpje is het nu ook niet.. Ook hier is bezoek enkel mogelijk in groep met gids, gelukkig hoeven we niet lang te wachten.

Na dit bezoek wandelen we rond in het nabijgelegen park Herastrau. In dit park ligt het Pescarus restaurant waar we s'middags eten. Nadien wandelen we terug naar de camper en zoeken onze weg uit het drukke Boekarest, richting Constanta aan de zwarte zee. Eenmaal buiten Boekarest gaat het vlot, dank zij een van de weinige snelwegen van het land. 

We bereiken Constanta en zoeken een plaatsje op een van de vele campings aan zee. Het gaat er losjes aan toe, kies maar een plekje... Het is hoogseizoen, en veel Roemenen brengen hun verlof door aan zee.

Nadat we ons geïnstalleerd hebben doen we nog een wandeling langs het strand en nemen als afsluiter een duik in de zwarte zee. 

Bijlagen:
https://photos.app.goo.gl/Ff7BRfHo5Q58Byjx9   

31-07-2019 om 00:00 geschreven door Vandenbroucke André  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Tags:zomerverlof, 2019
>> Reageer (0)
30-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boekarest, 30 juli 2019
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Gisteren goed aangekomen op de stadscamping van Boekarest.
Vandaag bezoeken we de stad per fiets.. 

We fietsen min of meer rechtstreeks naar het paleis van Ceaucescu, passeren hierbij de Arcul de Triumf.
 
Een beetje tot onze verrassing is het voormalig paleis (nu parlementsgebouw en zetel van diverse overheidsdientsten) een drukbezochte plaats. Bezoek is enkel mogelijk in groep, met een gids. We schrijven ons in voor het eerstvolgende bezoek met Engelstalige gids waarvoor nog plaatsen beschikbaar zijn, maar dat is pas om 13hr in de namiddag.. We hebben bijgevolg ruimschoots de tijd om te gaan lunchen in de buurt. 

We melden ons stipt aan voor het bezoek en het is inderdaad een indrukwekkend gebouw (groter bouwvolume dan de pyramide van Cheops..) Volgens onze gids is dit het tweede grootste gebouw ter wereld qua vierkante meter (na het Pentagon), maar het grootste burgerlijk gebouw qua volume. Er zijn 20 verdiepingen, daarvan 8 ondergronds. Daar zouden zich ook 2 atoomschuilkelders bevinden en een tunnel die rechtstreeks naar het vliegveld van Boekarest loopt, groot genoeg voor een auto. Er is naar verluid ook voldoende plaats in de kelders om er 20.000 auto's te parkeren, waar of niet..?? 

We bezoeken slechts één van de verdiepingen van dit immens gebouw, maar dat neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. Megalomaan is het woord dat het best past bij dit gebouw.. Een deeltje ervan is in gebruik voor het parlement en een aantal administratieve overheidsdiensten. De opbrengsten van de ticketverkoop volstaan niet om de kosten te dekken van verwarming en verlichting. De gloeilampen werden speciaal ontworpen en gemaakt voor dit gebouw (er hangen er ongeveer 300.000.. er is nog een voorraad van zo'n 100.000 stuks)

Er werd zo'n 8 vierkante kilometer aan gebouwen gesloopt om plaats vrij te maken voor dit paleis en de brede boulevard ervoor met nieuwe gebouwen. (We maken na het bezoek aan het palies nog een ommetje langs een werf waar een nieuwe kathedraal gebouwd word, mogelijk ter vervanging van één van de kerken die in deze buurt gesloopt werden..)   

Na dit bezoek fietsen we naar wat er overgebleven is van het oude centrum. Dit gedeelte is grotendeels autovrij. We parkeren onze fietsen en wandelen rond in de buurt. In de calea Victoriei zijn een aantal mooie gebouwen te bewonderen, waaronder het nationaal museum en hoofdkantoor van de oudste Roemeense bank, de CEC. Eveneens in deze buurt het gebouw van de nationale bank & bijhorend museum en het beursgebouw. In een zijstraat bezoeken we de Stavropoleos kerk, gebouwd door een Griekse monnik. Het kerkje vertoont Byzantijnse invloeden. 

Wat verderop ligt het Carul cu Bere, een café-restaurant uit 1879 in neo-gotische stijl, het is 'happy-hour' als we er toekomen, 2 consumpties voor de prijs van één.. Meer motivatie hebben we niet nodig om ons op het terras neer te vlijen voor een welverdiende verfrissing.. 2 dus. 

In dit autovrije deel van Boekarest is er een  groot aanbod aan restaurants, maar omdat het nog vrij ver fietsen is rijden we eerst het grootste stuk terug richting camping en pikken er op goed geluk een uit niet zo ver van de camping.  

foto's via klikken op de kleine foto of op de link hieronder. 

Bijlagen:
https://photos.app.goo.gl/ZEiBx6mW43oc1iKf7   

30-07-2019 om 00:00 geschreven door Vandenbroucke André  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Tags:zomerverlof, 2019
>> Reageer (0)
29-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bran naar Boekarest, 29 juli 2019
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Vandaag staat een van de toeristische hoogtepunten van Roemenië op het menu, het kasteel van Bran dat gepromoot word als het kasteel van Dracula. Het is druilerig weer en in Bran aangekomen kost het ons heel wat tijd om een geschikte parkeerplaats te vinden. 

Er staat een lange rij aan te schuiven om tickets te kopen, we besluiten om wat vroeger te gaan eten in de hoop dat het wat minder druk zal zijn op het middaguur. Dit klopt, de wachtrij is aanzienlijk korter nu de meeste toeristen aan het eten zijn. Echter na het bemachtigen van de tickets moet er nog een stukje gewandeld worden tot aan de ingang van het kasteel en daar is het opnieuw aanschuiven...

Slechts in kleine groepjes mag er binnengegaan worden, en eenmaal binnen word herhaaldelijk aangemaand om niet te blijven treuzelen.. Hoewel het bezoek interessant is omwille van de mooi gemeubileerde vertrekken en de tentoongestelde voorwerpen lijkt het erop dat het kasteel het slachtoffer is van de vele promotie er rond... naar onze mening is het ook overroepen om dit kasteel het mooiste van Roemenië te noemen.

Aan de voet van het kasteel is een 'Roemeens Bokrijk' gelegen, met een verzameling historische gebouwen (en gebouwtjes), het bezoek hieraan vinden wij even interessant als het kasteelbezoek.. 

Nadien rijden we naar de hoofdstad van Roemenië, Boekarest. Er is een stadscamping aan de rand van de stad waar we overnachten. 

Bijlagen:
https://photos.app.goo.gl/dTnkYyX7bATY493w9   

29-07-2019 om 00:00 geschreven door Vandenbroucke André  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Tags:zomerverlof, 2019
>> Reageer (0)
28-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carta, Fagaras en Brasov, 28 juli 2019
Einddoel voor vandaag is Brasov, zo'n 200km van Sibiu. Onderweg houden we halt bij de ruïne van een klooster, indrukwekkend door de grootte van de site. Dit was ooit het meest oostelijke klooster van de cisterciënzers. 

Als volgende bezoeken we het Fagaras kasteel, in de gelijknamige stad. Het kasteel is gerestaureerd en herbergt een mooie collectie antieke meubelen, wapens, traditionele kledij en religieuze voorwerpen. Het is reeds middag als het bezoek afgelopen is, we eten in een restaurant in de buurt van het kasteel. 

De streek zuidelijk van Fagaras staat bekend als 'het dak van Roemenië', de hoogste berg van Roemenië (de Moldoveanu) ligt op zo'n 40 km van Fagaras. (dit zuidelijke deel van de karpaten staat ook bekend als de Transsylvanische Alpen, de gebergtegroep die de Moldoveanu bevat word het Fagaras gebergte genoemd). 

We rijden tot Brasov, een van de 7 versterkte steden in Transsylvanië die gesticht of uitgebreid werden door voornamelijk Duitse immigranten. (Transsylvanië word ook wel zevenburgen genoemd, waarschijnlijk een verwijzing naar deze steden..) De oorspronkelijke naam van Brasov was Kronstadt. Het valt niet mee om op deze drukke zondag een parkeerplaats te vinden voor de camper. Uiteindelijk parkeren we noodgedwongen vrij ver van het centrum en nemen dan maar de bus.

Het is heel druk in het oude centrum van Brasov, er is dan ook heel wat te zien. De grote gotische 'zwarte' kerk is wellicht het meest bekende bouwwerk. De naam 'zwarte' kerk is er gekomen door neerslag van roet als gevolg van twee stadsbranden, de laatste in 1689. De rijkdom van Brasov is het gevolg van haar ligging op de grens tussen het toenmalige Ottomaanse rijk en het westen, Brasov was een groot handelscentrum. 

In de heuvels rond de stad bevinden zich nog enkele voormalige versterkingen, deel van de buitenste verdedigingsring. De grootste bevond zich op de Tampa heuvel, deze werd echter compleet verwoest. De top van deze heuvel is bereikbaar met een kabelbaan, volgens onze reisgids op zondag open tot 18hr. We wandelen tot aan het onderstation, om vast te stellen dat we net te laat zijn, na 17h30 word de kabelbaan enkel nog gebruikt om toeristen van boven naar beneden te brengen.. Het is een klim van een uur te voet naar boven, dit zien we niet meer zitten voor vandaag.. 

We overnachten op een camping in de buurt van Rasnov, zo'n 20 km van Brasov. Alhoewel ook Rasnov de moeite waard is om te bezoeken (kasteel, versterkte kerk..) houden we het de rest van de avond rustig. We informeren naar de mogelijkheid voor een avondwandeling, de eigenaar van de camping raad ons aan om tijdens het wandelen luidop te babbelen, kwestie van de beren te laten horen dat we eraan komen.. De zin van Jessica in een avondwandeling verdwijnt op slag..

Bijlagen:
https://photos.app.goo.gl/wCmHt78TRQVtyxLC9   

28-07-2019 om 00:00 geschreven door Vandenbroucke André  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Tags:zomerverlof, 2019
>> Reageer (0)
27-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 & 27 juli, st-Michelsberg naar Sibiu
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Onze volgende bestemming is de Sint Michelsberg, er is een camping in de buurt. We installeren er ons en nemen de fiets naar de 'berg'
 
Bovenop deze 'berg' bevind zich een versterkte en ommuurde kerk, we laten onze fietsen bij het chaletje waar de tickets verkocht worden en wandelen naar het kerkje boven op de heuvel.  

Nadien fietsen we naar het centrum van Cisnadioara voor een wandeling door het centrum van dit mooie stadje. Ook hier is de kerk versterkt en ommuurd. Rond het centrale plein bevinden zich diverse horecazaken, we kiezen er een uit met een overdekt terras, het is te warm om in de zon te gaan zitten.

Het is reeds laat in de namiddag als we terug bij de Sint Michelsberg aankomen om daar op een pleintje in de buurt te tafelen. Na afloop is het slechts een korte fietstrip naar de camping.

______________________________________________________________________________________________

De middeleeuwse stad Sibiu is ons doel voor 27 juli, de rit tot ginder is kort zodat we er vroeg  aankomen. Mede hierdoor vinden we gemakkelijk een plaatsje op de parking Cazarma 90, vlak bij het oude centrum van Sibiu. En nog meer geluk, bij navraag blijkt dat we ook hier (net als in Timisoara) op de parking mogen overnachten, mits betaling van het normale parkeertarief. 

Sibiu (vroeger Hermannstadt) werd gesticht door Duitse immigranten. Momenteel maken etnische Duitsers er nog slechts een kleine minderheid uit. (Onder meer door deportaties na de tweede wereldoorlog en een grote emigratiegolf naar Duitsland na de val van het communisme). De stad ligt pal in het midden van het huidige Roemenië, in het zuiden van Transsylvanië.

Vanaf de parking wandelen we langs een park (in feite een voormalige verdedigingsgracht) en resten van de stadsomwalling naar het centrum. Dit is een bezoek meer dan waard. Vanuit de 'council tower' op het hoofdplein (Piata Mare) hebben we een mooi uitzicht op de stad en de diverse kerken; rooms-katholiek, evangelistisch en de koepel van de othodoxe kathedraal iets verder weg. Van het wandelen krijgen we stilaan honger, in de Chinese reisgids van Jessica word het Cram Sibiul Vechi aanbevolen als 'beste restaurant van de stad', daarheen dus.. 

De setting is mooi, onder de gewelven in een middeleeuwse kelder. Het eten is er zoals we reeds gewend zijn in Roemenië; stevige kost in grote porties voor een zacht prijsje.. 

In de namiddag besluiten we om een museum te bezoeken. Het Brukenthal museum is het oudste van Roemenë en is verspreid over diverse gebouwen in Sibiu. De grootste afdeling bevind zich in het Brukenthal paleis aan het hoofdplein maar we opteren voor het jachtmuseum 'August von Spiess'. Deze was koninklijk jachtopziener na WW I en heeft een indrukwekkende reeks trofeën verzameld (waarvan een deel te zien zijn in dit museum). Het museum heeft ook een grote collectie (jacht)wapens. Eén zaaltje is voorbehouden voor trofeën van groot wild uit Afrika. We zijn de enige bezoekers... De mevrouw die de tickets verkoopt zet zich na ons vertrek terug buiten op een stoel en doet verder met haar breiwerk.. 

Een tweede (openlucht)museum dat wat verder af ligt betreft rollend spoorwegmateriaal. Dit lijkt mij  interessant, voor Jessica niet. Zij gaat wat uitrusten in de camper terwijl ik dit museum bezoek. 

Bij aankomst blijkt niemand aanwezig om tickets te verkopen... een werknemer van de spoorwegen die toevallig voorbijkomt belt met zijn GSM, en wat later komt iemand plaatsnemen in het bureautje en reikt me een ticket aan.. gratis. Het word snel duidelijk waarom, het lijkt meer op een depot voor afgedankt materiaal dan op een museum.. 

s'avonds is er nog een concert op het hoofdplein. We blijven een tijdje kijken en slenteren daarna nog wat rond vooraleer terug te keren naar de camper.     

foto's via klikken op de kleine foto of link hieronder volgen

Bijlagen:
https://photos.app.goo.gl/aLMVyREh13TC5dpx8   

27-07-2019 om 00:00 geschreven door Vandenbroucke André  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Tags:zomerverlof, 2019
>> Reageer (0)
25-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24-25 juli, Baile Herculane naar klooster Horezu
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Vandaag rijden we zuidwaarts, naar de grens tussen Servië en Roemenië. Deze grens verloopt deels langs de Donau, op de plaats waar de Donau door de zuidwestelijke karpaten stroomt. Lange tijd was dit deel van de Donau heel moeilijk te bevaren door de stroomversnellingen en de rotsbanken. 

Pas na de bouw van een stuwdam in de jaren 60-70 van de vorige eeuw (waardoor het waterpeil met zo'n 35 meter steeg) werd dit traject gemakkelijk te bevaren. We houden halt bij de vroegere eerste Donau versmalling, op Servische kant staat een middeleeuwse burcht. (Golubac Fortress). 

We volgen de weg langs de Donau tot bij een zijrivier (de Cerna) die we een stukje noordwaarts volgen tot Baile Herculane, een voormalig kuuroord dat reeds bekend was bij de Romeinen voor zijn warmwaterbronnen. Het is er heel druk, dit is dan ook het bekendste kuuroord van Roemenië. De meeste gebouwen staan er wat verwaarloosd bij, maar her en der word er ook gerestaureerd. 

We rijden nog wat dieper het dal in en komen bij het bezoekerscentrum van het nationaal park Domogled-Valea Cernei, een van de 13 nationale parken die Roemenië rijk is. 

Hier is quasi niemand, er is een klein streekmuseum ondergebracht met oude gebruiksvoorwerpen en een schaalmodel van het natuurpark. Een lokale gids neemt alle tijd om over de geschiedenis van de streek uitleg te geven (voormalig leraar Engels). Een bezoek aan het nationaal park met de camper lijkt hem niet aangewezen, gezien we enkel de hoofdweg kunnen volgen.. Als hij ook nog verteld over de vele bruine beren en de lynxen die in het park leven zinkt bij Jessica het enthousiasme in de schoenen.. 

We besluiten om terug te keren richting Donau. We stoppen bij de fameuze stuwdam bij Drobeta-Turnu Severin, daar is wel een bezoekersparking en een ontvangsthal, maar die is potdicht.. Via de app campercontact zoeken we de dichtsbijzijnde overnachtingsplaats, deze bevind zich in Vanjulet, een 40km verderop. 

Deze overnachtingsplaats heeft ons wat verder gebracht van onze volgende bestemming, de stad Targu Jiu. In deze stad bevinden zich 3 van de belangrijkste kunstwerken van Constantin Brâncuși, een kunstenaar die geboren werd in de buurt en een aantal jaren in Targu Jiu heeft gewoond. Het zijn de 'never ending column', de 'Gate of the Kiss' en 'the Table of Silence'. 

We parkeren bij het park waar de kolom staat en volgen nagenoeg in rechte lijn de Calea Eroilor tot aan de rivier die door de stad loopt, daar staat de beroemde tafel der stilte met een aantal betonnen zitjes er omheen. Tussen het eerste en laatste kunstwerk ligt zo'n anderhalve km, Jessica vleit zich neer op een van de zitjes van het kunstwerk maar dat is buiten de politie gerekend die haar aanmaant om onmiddelijk op te staan... 

We wandelen door een stukje voetgangerszone in het centrum en nemen het middagmaal op een terras bij een parkje. Onze volgende stop is een bezoek aan het klooster van Horezu, geklasseerd als werelderfgoed. We parkeren er op de busparking, bij het bureau voor toerisme dat echter gesloten is.

Na het bezoek aan het klooster informeren we bij een café/bar naar de mogelijkheden tot overnachting in de buurt. Geen probleem, we kunnen overnachten op de busparking, daar is ook een kraantje waar we drinkbaar water kunnen tappen. 

We gaan nog wandelen richting Horezu, bekend voor zijn houtsnijwerk, maar het is bijna 4 km tot het centrum en halverwege besluiten we om terug te keren naar de camper. We staan er intussen helemaal alleen. 

Bijlagen:
https://photos.app.goo.gl/sijf6iXx55dqYDvs8   

25-07-2019 om 00:00 geschreven door Vandenbroucke André  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Tags:zomerverlof, 2019
>> Reageer (0)
23-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 juli 2019, Arad en Timisoara
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Deze morgen starten we met een bezoek aan het klooster waar we op de parking overnacht hebben.
 
Nadien rijden we naar Arad, de eerste Roemeense stad die we bezoeken. 
Onze eerste indruk is er een van 'vergane glorie', veel gebouwen kunnen een stevige opknapbeurt gebruiken.. 

Na een rondwandeling door Arad rijden we naar Timisoara waar we parkeren op een betalende & bewaakte parking pal in het centrum van de stad. We vragen of we er ook kunnen overnachten, geen probleem, zolang we maar betalen voor uren op de parking... Omdat het intussen reeds middag is zoeken we een restaurant op (nevenactiviteit van een lokale brouwerij..) Na de stevige Roemeense kost gaan we op wandel door Timisoara. 

Deze stad ziet er heel wat mooier uit dan Arad. Mogelijk gemotiveerd (& gesubsidieerd) door Europa in aanloop naar Europese culturele hoofdstad van 2021..?? 

We wandelen er de ganse namiddag rond en besluiten om na het avondeten nog een rondje te wandelen. Er zijn heel wat mensen buiten, zowel op de vele terrasjes als op de pleintjes. We volgen hun voorbeeld en sluiten de dag af op een terras. 

fotos: klikken op kleine foto of op onderstaande link

Bijlagen:
https://photos.app.goo.gl/HyWssXL3WxMxVCB77   

23-07-2019 om 00:00 geschreven door Vandenbroucke André  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomerverlof, vertrek naar Roemenië,
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Dit jaar hebben we Roemenië gekozen als reisbestemming voor het zomerverlof. 

We voorzien 3 dagen om tot daar te rijden, we vertrekken op 20 juli na het middageten. Ons doel voor vandaag is Aschaffenburg, een stadje in Beieren. Er is echter een 'volksfest' dit weekend waardoor de camperplaats gesloten is wegens niet bereikbaar.. misschien op de terugweg bezoeken.. 

We wijken uit naar een camperplaats in Leidersbach, goed 20km verder. Deze is gratis en beschikt over mooie horizontale percelen. Een avondwandeling valt letterlijk in het water, kort na aankomst breekt een hevig onweer los. Na de regenvlagen scheppen we nog een luchtje in de buurt van de parking maar niet te ver, de lucht ziet er nog steeds dreigend zwart uit...  

op zondag 21 juli rijden we tot in Linz (Oostenrijk), er is een parking aan de Donau waar ook campers toegelaten zijn. Een 24hr parkeerticket kost 10 Euro, er is tevens een openbaar toilet.

Het stadscentrum ligt op enkele honderden meters van de parking. We wandelen nog wat rond in het 'Altstadviertel'. 

De volgende morgen starten we vrij vroeg want we willen Roemenië bereiken.. dit lukt, we overnachten in Bodrogu, op de parking van een klooster (Manastirea Hodos) in de buurt van Arad. Er is een openbaar toilet voor de bezoekers van het klooster. 

Al snel maken we kennis met het fenomeen van de halfwilde honden die overal rondlopen, vandaag voor het eerst maar zoals snel zal blijken niet voor het laatst.

Bijlagen:
https://photos.app.goo.gl/cc3tyLarYEQbH2iZ9   

22-07-2019 om 00:00 geschreven door Vandenbroucke André  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kachtem fietst, 16 juli 2019
Klik op de afbeelding om de link te volgen
het wekelijks fietstochtje gaat zuidwaarts, Oekene en Rollegem-Kapelle. In Rollegem-Kapelle ligt de stop voor vandaag. 
Nadien gaat het rond st-Eloois-Winkel terug naar Kachtem. Er werden veel smalle wegen gekozen op deze fietstocht. 
Lengte van deze tocht is een bescheiden 26km.

Bijlagen:
2019_07_16_KachtemFietst.png (1.9 MB)   

16-07-2019 om 00:00 geschreven door Vandenbroucke André  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlas fietstocht, 15 juli 2019
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Vandaag opnieuw op fietstocht met de 'vlaamse actieve senioren' (VLAS). 
Het weer was niet zo zonnig als de vorige keren, pas op het einde van de rit brak de zon door. 
Met start van thuis uit (zo'n 7 km extra) kwam ik aan 55km.

Bijlagen:
2019_07_15_VLAS.png (2.8 MB)   

15-07-2019 om 00:00 geschreven door Vandenbroucke André  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlas en Kachtem fietst, 9 juli 2019
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Vandaag vallen de VLAS fietstocht en deze van Kachtem Fietst samen.. 
De Vlas fietstocht start om 14hr, terug thuis na 18hr, om 19hr start de fietstocht van Kachtem fietst. 
Vandaag dus wat meer km op de teller, bijna 76.

Bijlagen:
2019_07_09_VLAS_KachtemFietst.gpx (366.2 KB)   
2019_07_09_VLAS_KachtemFietst.png (2.7 MB)   

09-07-2019 om 00:00 geschreven door Vandenbroucke André  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams actieve senioren, 2 juli 2019
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Vandaag voor de eerste keer een fietstocht gedaan met de vereniging van actieve senioren Izegem.

Het gaat wat sneller dan bij 'Kachtem fietst' van gisteren, ook de afstand is met ruim 45 km wat groter dan bij Kachtem fietst gebruikelijk..

Bijlagen:
2019-07-02.gpx (235.8 KB)   
2019_07_02_VLAS.png (2.5 MB)   

02-07-2019 om 00:00 geschreven door Vandenbroucke André  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Tags:Vlas
>> Reageer (0)
01-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kachtem fietst
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Vandaag voor de eerste keer deze zomer een fietstocht met 'Kachtem fietst'. 
Traditioneel eerst de fietszegening, en wegens Kachtem Ommegang is dit eerste fietstochtje kort.. slechts 17 km... 

Bijlagen:
2019-07-01.gpx (74.7 KB)   
2019_07_01_Kachtem_fietst.png (1.5 MB)   

01-07-2019 om 00:00 geschreven door Vandenbroucke André  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


Inhoud blog
  • updates
  • 22 november 2021, F32-Via Brugensis
  • 10-17 november 2021, Gran Canaria

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 04-2022
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 05-2015
  • 11-2014
  • 07-2014
  • 06-2013
  • 05-2009


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs