Ik ben N, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Schelpje67.
Ik ben een vrouw en woon in Regio Brugge (België) en mijn beroep is Administratief medewerker.
Ik ben geboren op 24/01/1967 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, muziek beluisteren, fotografie,decoratie, films bekijken, internetten, koken, postcrossing, borduren, breien.
E-mail mij
Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.
~~Schelpje's blog~~
Moi, je ne cherche pas, je trouve .. You cannot change what’s over, but only where you go
Een bos in de duinen? Het bestaat! Tussen Wenduine en de Vosseslag, even onderbroken door het pittoreske De Haan, liggen 157 hectare beboste duinen. Wandelpaadjes slingeren zich tussen de bomen, over duinen en zandpannen. Wie te paard bos en duin wil doorkruisen, kan dit op de ruiterpaden. Zout en zeewind gaan voortdurend de strijd aan met de bomen en planten. Grillig gevormde boomwortels komen bloot te liggen door de verplaatsing van de duinen. Elders slagen kleine plantjes en mossen er wel in vaste grond te krijgen. Daar ontstaan vlakke heidelandschappen, enkel doorbroken door een eenzame struik. Niet verwonderlijk dat De Haan 3 natuurreservaten telt. "De Kijkuit" ligt onmiddellijk achter de duinen. De planten zijn er erg ruw en stekelig. Het reservaat "De Zandpanne" ligt rond een poel in het duinbos. Als je geluk hebt kan je er al eens een sperwer zien. Nog verder landinwaarts vind je "D'Heye". De naam spreekt voor zich. Echt vroege vogels kunnen geregeld deelnemen aan een geleide wandeling door deze reservaten.
Het Hallerbos is een bos met een oppervlakte van 552 ha, waarvan 511 ha gelegen zijn op het grondgebied van Halle. Het is een van de belangrijkste bossen in Vlaams-Brabant en is een restant van het reusachtige Kolenwoud.
Het Hallerbos vormt een stil recreatiegebied. Het is zeer toegankelijk dankzij de vele paadjes, en voor een kennismaking zijn er drie wandelroutes uitgestippeld.
In de lente is een wandeling door het Hallerbos een unieke belevenis:
- Vanaf half maart bloeien de witte bosanemonen.
- Van eind maart tot begin april kan je genieten van de gele narcissen. Sinds enkele jaren is het Hallerbos aangerijkt met deze prachtige bolgewas.
- Van half april tot begin mei krijg je een spectaculair zicht in het Hallerbos want dan staan duizenden blauwe hyacinten in bloei.Ze vormen als het ware de tapijten van blauwe boshyacinten waar menig wandelaar en fotograaf speciaal voor naar Halle komt.
- En in mei de meiklokjes.
Het bos : Vijf ravijnen doorsnijden het bos van noord naar zuid. In de diepe dalen borrelen bronnen op, de meest gekende in de Kluisberg. De heuvelkammen zijn bedekt met leem, op de steile hellingen komen dikke zandlagen aan de oppervlakte. Even gevariëerd als de bodem is het boombestand: Beuk (222 ha), Eik (129 ha), Es (10 ha), maar ook Amerikaanse eik, Gewone esdoorn, Linde en Zwarte notelaar. Waar de zandlagen aan de oppervlakte komen, groeien Gewone den (92 ha), Corsicaanse den (27 ha), Lork (20 ha) en Douglasspar.
Het park bij het Kasteel van Groot-Bijgaarden is een typisch neoklassiek Frans geïnspireerd park, zoals er eind 19de en begin 20ste eeuw veel werden aangelegd.
Het park bij het Kasteel van Groot-Bijgaarden is een typisch neoklassiek Frans geïnspireerd park, typisch voor het einde van de 19de en begin van de 20ste eeuw. Twee jaar geleden begon men met de renovatie. In het park werden er zes thematuinen aangelegd met bloembollen. Muziek is - figuurlijk dan - de rode draad. Terwijl de bezoeker in de ene tuin wordt overweldigd door 'klanken' in de vorm van heftige kleuren, klinkt in de andere tuin het zachte geluid van blauwe bloemen. Het park telt ook nog heel wat mooie bomen.
You have to leave the city of your comfort and go into the wilerness of your intuition. What you discover will be wonderful. What you'll discover is yourself. ~ Alan Aldo ~
Een Engelse aristocratische dame reist af naar Australië en ontmoet daar een ruwe bolster. Ze slaat met tegenzin de handen ineen met hem om het land te redden dat ze heeft geërfd. Samen leggen ze honderden kilometers af over het mooiste, doch meest meedogenloze terrein ter wereld. Uiteindelijk komen ze in Darwin terecht, dat wordt gebombardeerd door de Japanse strijdkrachten die eerder Pearl Harbor hebben aangevallen.