Ik ben N, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Schelpje67.
Ik ben een vrouw en woon in Regio Brugge (België) en mijn beroep is Administratief medewerker.
Ik ben geboren op 24/01/1967 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, muziek beluisteren, fotografie,decoratie, films bekijken, internetten, koken, postcrossing, borduren, breien.
E-mail mij
Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.
~~Schelpje's blog~~
Moi, je ne cherche pas, je trouve .. You cannot change what’s over, but only where you go
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen) Tags:quote, life, Norman Vincent Peale
28-08-2010
Kana - Pas des problèmes
Dans le monde C'est la panique quand tout s'effondre N'écoute personne d'autre que toi Pour faire un choix Laisse les parler Te laisse pas manipuler Rien ne doit t'empêcher d'avancer Montre aux autres que tu n'as pas peur Avance, bouge, montre leurs
[Refrain:] Pas de problèmes Tout le monde s'aime Quelque soit les problèmes Reste toi même
Ne laisse personne t'indiquer Le chemin que tu t'es tracé Ne t'en détourne pas, écoute moi La vérité est toi Dirige toi dans la voie que tu crois la plus juste Suis le destin comme il vient, quand il te tend la main Pas de problèmes Tout le monde s'aime
Arrêtons nous de chercher les problèmes Arrêtons nous de répéter toujours les mêmes scènes N'écoutons pas les rumeurs et la haine Réagissons tous ensemble pour sauver la race humaine
Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child and the smiling faces. Smell the rain, and feel the wind. Live your life the fullest potential, and fight for your dreams.
Oudenaarde, aan de Schelde in een lyrische bui vergeleek Felix Timmermans de stad ooit met Jeruzalem aan de Jordaan. Keizer Karel vond hier de liefde en passie. De bekende schilder Adriaan Brouwer (1605-1639) groeide er op tussen de tapijtwevers. En net die tapijtwevers zorgden voor bekendheid over heel de wereld
Oudenaarde, historisch rijke stad, zo mooi gelegen, ingenesteld aan de Schelde, omringd door de heuvels van de Vlaamse Ardennen, een virtuoos samenspel. En dan heb je haar monumenten: de rijkdom aan verscheidenheid spreekt werkelijk tot de verbeelding. In het centrum gaat alle aandacht naar het stadhuis en het belfort, dat terecht op het lijstje van UNESCO werelderfgoed prijkt.
Het stadhuis staat trots en als een heilig schrijn op de Markt en is een volmaakt voorbeeld van laatgotiek.
De Scheldestad biedt naast dit architecturaal pareltje een rijkdom aan kleinere monumenten die elk hun geschiedenis vertellen. De stad kent meer dan 100 geklasseerde monumenten. Niet te missen: De Sint-Walburgakerk, de Kleine Markt, bakermat van de stad, het Oud O.-L.-Vrouwhospitaal en het begijnhof
Niet alleen het stadhuis en de vele historische panden maken van Oudenaarde een unieke plek, de wondermooie natuur van de Vlaamse Ardennen is alom tegenwoordig: het stadspark, de aandacht voor groenaanleg, de prachtige meanders van de Schelde en de met bossen bezaaide heuvels. Wandelingen en fietsroutes brengen je langs die typische Valerius de Saedeleer-landschappen. Nog ongerept en puur, idyllisch en dromerig, fris maar ook verstild.
Oudenaarde is ook een dynamische hedendaagse stad die er nog in slaagt haar authenticiteit te bewaren. Het is er goed leven, iedereen kent er nog elkaar. Afzakken naar de Markt, dat is traditie !
Bruisend als het heerlijkste schuim op het Oudenaardse bier is het leven op de vele terrasjes op de Markt. Je krijgt er nog een adembenemend zicht op het stadhuis bovenop.
Tijdens mijn verlof een stukje Zeeland, Nederland bezocht.
Eerste stop : Axel
In het hart van de gemeente Terneuzen ligt Axel. Deze vestingstad heeft tijdens de Tachtigjarige Oorlog flink geleden. Ook de Tweede Wereldoorlog heeft diepe sporen achter zich gelaten. Axel weet zich nu veilig omringd door polders, de Axelse kreek en de Grote Kreek.
De inwoners van Axel worden schertsend erpelkappers genoemd. Die bijnaam danken ze aan het feit dat ze vroeger na de aardappeloogst met hun kapper (schoffel) naar het veld trokken in de hoop nog wat erpels te vinden. Het beeld De Erpelkapper herinnert daar nog aan.Opvallend is dat er in Axel geen verkeerslichten zijn.
Fotos :
Onderweg : water J en een prachtige natuur
Fotos :
Tweede stop : Hulst
Hulst profileert zich als de "meest Vlaamse stad" van Zeeland.
Voor wie is geïnteresseerd in historie, kan in Hulst het hart ophalen. De oudste sporen van Hulst dateren uit de 9 de eeuw.
De 3,5 km lange stadswallen welke zijn aangelegd tijdens de Tachtigjarige Oorlog, zijn recent volledig gerestaureerd. Men kan op verschillende niveaus de vesting in ca. 1 uur helemaal rond wandelen, waarbij men van de mooiste uitzichten kan genieten. Samen met de prachtige stadsgracht geven ze Hulst het unieke cachet van een historische vestingstad.
Fotos :
Op de terugweg kon ik het niet laten even langs Ossenisse en Griete te rijden en te genieten van het uitzicht op de Westerschelde !
Bezienswaardigheden : - De Sint-Bavokerk is eenneoclassicistischebakstenen kerk, gebouwd in1855-1856, na het slopen van een eenbeukig Romaans kerkje. - Kasteel vanSchouwbroek, herbouwd in1894 - Landhuis (eind18de eeuw), een restant van een kasteel uit de16de eeuw - In de tuin van het kasteel Schouwbroek staan drie grotetamme kastanjes, waarvan één de dikste van België is. - De Van Vlaenderensmolen uit 1905 - Een neo-classicistisch herenhuis uit 1870, geklasseerd als monument
Het wandelbos is ca 67 ha groot en is gelegen langs Stratem, een buurweg die Aalter met Sint-Maria-Aalter verbindt. De "stille" recreant zal dit nieuwe aangename wandelbos ongetwijfeld weten te waarderen. Het domein is gelegen in een zone met overwegend landbouw. Het bos sluit aan bij het Bulskampveld in West-Vlaanderen. Bijna 9 km zandige wegen en dreven doorkruisen het Hooggoed, wat gevarieerd wandelen mogelijk maakt. De wegen zijn veelal omzoomd met beuken.
In de zomer is het favoriete tijdverdrijf voor veel vrouwen: zonnekloppen. Een lekker kleurtje opdoen, en nog wat vitamines ook. Maar er zijn ook goede redenen om je bleke kleurtje te houden.
1) Huidkanker Hoe lekker de zon ook aanvoelt, het risico op huidkanker is groot als je te lang of onbeschermd de zon ingaat. Huidkanker is een zeer agressieve kanker, die vaak niet behandeld kan worden. 2) Tijdbesparend Wie bleek is, heeft aan een kwartiertje zonlicht per dag (!) voldoende om genoeg vitamine D aan te maken. Vermijd daarbij best de zon op zijn sterkste (tussen 12 en 16h), zeker in zuiders landen. De uren die anderen verdoen met bakken in de zon, kan jij vullen met andere leuke dingen. 3) Naturel Als je een noordelijk type bent, dan ben je natuurlijk bleek. Waarom jezelf een kleurtje aanmeten waardoor je er minder naturel uitziet? Omarm je natuurlijke huidskleur. 4) Opvallend Als iedereen gebruind is, val je met een bleke huid meer op, wat je anders en origineel maakt. Vooral als je donker haar, blauwe ogen en felrode lippen hebt, krijg je een mooi contrast. 5) Jonge look Een andere negatief effect van de zon, is dat het huidveroudering in de hand werkt. Door uit de zon te blijven, bespaar je jezelf (langer) van rimpels. 6) Verleden Bruin is niet altijd 'in' geweest. Vroeger was een bleke huidskleur zelfs een statussymbool. Gebruinde mensen waren boeren, die op het veld dagenlang aan de zon werden blootgesteld. Rijke mensen konden het zich veroorloven binnen te blijven of zich koelte toe te waaien met een waaier onder een parasol. Het ging zelfs zover dat ze bleke fond de teint aanbrachten om er nog bleker uit te zien. 7) Dramatisch Rond Halloween komt je bleke tint goed van pas. Trek zwarte kanten jurken aan en bereid je voor op een dramatisch effect. Ook gothics en vampierenliefhebbers hebben baat bij een bleke teint.
8) Ongezond? Je zal vaak horen dat bleek ongezond is, of dat je zon nodig hebt. Maar niets is minder waar: zolang je je portie vitamine D binnenkrijgt, is er absoluut geen reden waarom je een kleurtje zou nodig hebben. Tenzij om cellulitis te verbergen: een gebruinde huid toont minder sinaasappelhuid dan een bleke. (edp)
De route brengt een hommage aan Constant Permeke. Ze laat je kennismaken met het polderlandschap en een stukje zandstreek tussen Brugge, Oostende en Zeebrugge. Het gebied is een uitgesproken landbouwzone met een rijk cultuurhistorisch erfgoed en een waardevol natuurpatrimonium. Je vindt talrijke bezienswaardigheden en de centra van kustgemeenten en polderdorpen langsheen je traject
Tot 13 september stellen er méér dan 100 kunstenaars hun werken tentoon in Lissewege tijdens de openluchtexpo 'Beelden in het witte dorp' (16de editie). De beelden staan opgesteld op het dorpsplein, de straten, de kerk en het domein ter Doest.
Oostkerke (Damme) is ongetwijfeld één van de mooiste dorpjes van West-Vlaanderen, ja zelfs van heel Vlaanderen. In 1974 werd het effectief verkozen tot het mooiste dorp van West-Vlaanderen en in 2008 was het geselecteerd bij de 50 mooiste van Vlaanderen. Het mooiste bewijs is het dorp zelf komen bekijken; de ongelovigen nodigen wij graag uit; veel woorden zullen niet nodig zijn.
Het dorpscentrum is klein en de witgeschilderde oude geveltjes maken het er erg gezellig. Op een steenworp van de kerk ligt het kasteel van Oostkerke en net buiten de dorpskom bevinden zich nog twee windmolens. De slingerende Krinkeldijk naar Hoeke is één van de mooiste wegen uit de streek die een ware wielerliefhebber niet links mag laten liggen. Ook deDamse vaart, het Leopold- en Schipdonkkanaal liggen dicht bij het dorp. Van op het fietspad dat vlak naast de kanalen ligt, kan je ten volle van deze waterpracht genieten die het vruchtbare polderland doorsnijdt. (Bron: Damme-online.com)