Ik ben N, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Schelpje67.
Ik ben een vrouw en woon in Regio Brugge (België) en mijn beroep is Administratief medewerker.
Ik ben geboren op 24/01/1967 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, muziek beluisteren, fotografie,decoratie, films bekijken, internetten, koken, postcrossing, borduren, breien.
E-mail mij
Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.
~~Schelpje's blog~~
Moi, je ne cherche pas, je trouve .. You cannot change what’s over, but only where you go
Als je jezelf niet zo happy voelt zijn er talloze stappen die je kunt doorlopen om een beter en gelukkiger gevoel te krijgen. Een van die leuke trucs is jezelf gelukkig faken en zo je hersenen voor de gek houden.
Gelukkiger worden is niet moeilijk
Op soChicken hebben we je al vaker tips gegeven hoe je jezelf snel beter kunt voelen. Zo hebben we het gehad over methodes als dankbaarheid, innerlijke rust en meer genieten van het leven. En hoewel deze manieren stuk voor stuk erg krachtig zijn kan het nog eenvoudiger door de kracht van je hersenen te gebruiken.
Maak gebruik van een omgekeerde hersenverbinding
Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die in sombere tijden gewoon beginnen te lachen zich direct beter voelen. Normaal gesproken zul je, wanneer je je goed voelt, automatisch gaan lachen. Je hersenen activeren je lach zodra er zogezegd 'iets te lachen valt'. Je hersenen leggen de link 'voel ik me goed, dan ga ik lachen'.
Gedachten en emoties kunnen ervoor zorgen dat je je minder gelukkig voelt. Je kunt jezelf een flinke dip aanpraten als je er niets tegen doet. In zo'n situatie kun je besluiten om geluk te 'faken'. Wanneer je plotseling begint te lachen maak je namelijk gebruik van een omgekeerde hersenverbinding.
Je voelt je beter omdat je lacht, niet andersom
Lachen is het resultaat van een goed gevoel, normaal gesproken. In dit geval kies je er voor te lachen terwijl er eigenlijk niets te lachen valt. Je doorbreekt je sombere emoties met een stralende glimlach, en wellicht zelfs een namaak lachbui.
Door dit gedrag raken je hersenen in de war. Je lichaam associeërt een lach met een goed gevoel, dus nu klopt er iets niet. Je hersenen doen hard hun best om je gedrag in een hokje te plaatsen, en zien geen andere mogelijkheid dan de lach terug te linken naar het gevoel dat er normaal gesproken bij past: geluk!
Door je lach te faken kun je een gevoel van geluk oproepen. En dat zonder lijstjes te maken, te mediteren of de natuur op te zoeken!
Waarom is het goed om te lachen?
Wanneer je lacht, ook als je het faked, komen er stofjes vrij in de hersenen die gelukkig maken. Deze stoffen zorgen bovendien voor de aansterking van je immuunsysteem. Door regelmatig te lachen word je gezonder. Niet alleen word je beter bestand tegen allerlei ziektes, maar je lichaam blijft in vorm en je gaat veroudering tegen. Een lekkere lachbui is ook nog eens een flinke uitdaging voor je buikspieren en je conditie!
Is dit dan lachtherapie?
Juist. Lachtherapie is een manier om jezelf door middel van lachen beter te voelen. Je houdt je lichaam voor de gek door gewoon te gaan lachen, dan komt de rest vanzelf. Er zijn zelfs cursussen in te volgen, hoewel dat er uiteraard wel een beetje raar uit ziet. Ook het kijken naar lachende mensen kan je stemming sterk beinvloeden. Meer lezen over lachtherapie? Bekijk dan deze website.
Singlereizen, singlefeesten, singlewebsites... dit is niet 'single zijn'! Het woord 'single' is - ten onrechte - het synoniem geworden voor 'iemand die op zoek is naar een partner'. De ware 'single' daarentegen is iemand die een weloverwogen keuze heeft gemaakt, zonder spijt en zonder gebrek aan kansen.
Er zijn maar weinig mensen die bewust, overtuigd kiezen voor een leven in eenzaamheid (en eenzaamheid staat niet voor 'triest' of 'zielig' zoals men wel geneigd is te denken). Tevreden alleen leven is alleen weggelegd voor die mensen die op goede voet met zichzelf staan, die er een goede vriendenkring op nahouden maar die hun eigen 'nestje' koesteren, het liefdevol voor zichzelf inrichten en zich er goed, 'thuis' voelen.
Gewoonlijk hebben 'overtuigde' singles veel vrienden waar ze de vakantie of gezellige avonden doorbrengen, waarmee ze (soms) liefdesrelatie hebben, maar zorgen ze er wel voor dat er ruimte genoeg overblijft voor hun eigen privé-leven, voor tijd om alleen door te brengen in hun eigen 'huisje', dat ze precies zo hebben ingericht als zij het graag hebben.
Het is niet gemakkelijk om 'echte singles' te vinden. De meeste singles nemen hun situatie voor lief, maar lichten, zodra de gelegenheid zich voordoet, hun hielen en verlaten zonder enige spijt het nestje waar ze zoveel uren en dagen alleen hebben doorgebracht.
De 'echte single' houdt van stilte, heeft tijd om naast zijn of haar werk hobby's te ontwikkelen, om te reizen, een nieuwe taal te leren, heeft passie voor muziek of koken... kortom, de 'echte single' komt aan zichzelf toe, iets wat veel gelukkig verliefden, verloofden en getrouwden niet vaak kunnen zeggen.
(Bijna) onbeperkt tijd hebben voor jezelf, voor je huis en je hobby's - ofwel: doen waar je zin in hebt - is een luxe die alleen degenen die niet samenwonen of een gezin hebben zich voor honderd procent kunnen veroorloven. andere voordelen zijn dat je als single een last minute reis kunt boeken zonder je wederhelft van tevoren te raadplegen, dat je in de bioscoop kunt zwijmelen bij films waar je 'een wederhelft' met geen stok naar toe zou krijgen...
Het zijn allemaal dingen die iemand die alleen gelukkig is als hij of zij een partner aan zijn of haar zijde heeft, doen griezelen, maar die - als je er bewust voor kiest - een heel eigen charme hebben. kortom, 'single zijn' is een geestesgesteldheid, een privilege waar maar weinig mensen prat op kunnen gaan...
Als je in de spiegel kijkt, hou je dan van wat je ziet? Kijk nog eens. Je lichaam is iets wonderlijks, iets prachtig. Het is jouw mooiste geschenk.
Verwen je lichaam
Begin je lichaam te behandelen alsof het je beste vriend is. Laat je af en toe eens masseren of geniet van een gelaatsverzorging één keer per maand. Ontspan in een lekker warm bad met wat etherische oliën en kaarsjes op de rand van het bad. Hou een siesta over de middag.
Draag makkelijke kleding
Het leven is te kort om kleding te dragen die te strak zitten en waarin je nauwelijks kan bewegen. Open de deuren van je kleerkast en doe weg alle kleding die je vervelen als je ze aan hebt: een beha waarvan de bandjes steeds afglijden, een rok waar je steeds moet aan trekken om hem op zijn plaats te houden of schoenen waar je maar 20 minuten kan mee stappen alvorens ze pijn beginnen te doen.
Weg met de weegschaal
Het is waarschijnlijk niet de eerste maal dat je dit hoort maar het is tijd om los te komen van de cijfertjes, van de aantal kilo's behalve natuurlijk als je om gezondheidsredenen op je gewicht moet letten.
Een weegschaal mag nooit je zelfwaardering bepalen of hoe je je voelt.
Kies verstandig welke magazines je leest
Vele studies hebben ondertussen al bewezen dat de foute schoonheidsidealen die men de vrouwen wil opdringen, een negatief effect hebben op het zelfbeeld en de zelfwaardering van vrouwen en met name zelfs op jonge meisjes.
Het is misschien leuk en ontspannend om door bepaalde magazines te bladeren maar als ze op het einde van de rit je ongelukkig maken over je eigen schoonheid, is het enkel verlies van tijd en energie.
Kies eerder om magazines te lezen die je als persoon verder helpen in je ontwikkeling - tuinieren, design, nieuws, reizen, muziek - eerder dan jou te willen overtuigen over je uiterlijk.
Je kent ze wel, mensen die steeds terugvallen in dezelfde problemen. Ze komen keer op keer in dezelfde situatie terecht omdat het leven ze iets probeert te leren. Maar hoe leer je die les en hoe doorbreek je deze cyclus?
"Lessen zullen in verschillende vormen voor je worden herhaald, tot je ze hebt geleerd. Wanneer je ze hebt geleerd kun je verder naar de volgende les." - Chérie Carter Scott
Je krijgt lessen te leren in het leven
Op de één of andere manier deelt het leven je iedere dag opnieuw lessen uit. Deze lessen bestaan uit lastige situaties waar je mee om moet leren gaan. Iedere relatie leert je enorm veel, zo ook ieder conflict, iedere baan en ook alle leuke dingen die je in je leven meemaakt.
Je krijgt lessen zodra je de gebeurtenissen in je leven beschouwt als een les. Wanneer je leert van wat je overkomen is groei je als mens. Keer op keer bouw je levenservaring op die je later van pas komt. Zodra je de ene les hebt afgerond staat de volgende les alweer voor de deur. Je bent nog niet uit de ene relatie of je bent alweer verliefd.
Het kan echter ook gebeuren dat je niet leert van de les. Als een goede leraar zal het leven deze les dan net zo lang blijven herhalen tot je het helemaal begrijpt.
De les worden herhaald tot je hem hebt geleerd
Wellicht heb je zo'n vriendin die keer op keer valt op dezelfde man, maar dan met een ander lichaam en een andere naam. Steeds gaat het weer fout, en jij ziet het gebeuren. Ze heeft haar les nog niet geleerd, en dus krijgt ze hem steeds opnieuw gepresenteerd.
Dit patroon kun je ook herkennen in je eigen leven. Wat zijn jouw terugkerende problemen? Wellicht heb je ook steeds dezelfde problemen in de liefde of kom je moeilijk vooruit in je carriere. Misschien ben je al vijf keer van baan veranderd omdat je steeds opnieuw ruzie krijgt met iemand op je werk.
Om deze lessen af te sluiten en door te stromen naar de volgende les zul je hem moeten doorgronden. Wat is het dat het leven je probeert te leren?
Ontdekken wat het leven je wil leren
Beschouw iedere ervaring in je leven als een les, en probeer te ontdekken wat het leven je probeert te leren. Wat leer je van die moeilijke relatie? Hoe kun je leren van je eigen fouten of van de fouten van anderen?
Begin met het in kaart brengen van je eigen problemen. Wat houdt je op dit moment het meest bezig? Wat zou je op dit moment het liefst anders zien in je leven? Bedenk vervolgens hoe dit probleem in jouw leven past. Hebben vergelijkbare problemen zich eerder vertoond in je leven? Vecht je al jaren tegen dezelfde problemen en lijk je geen steek vooruit te komen?
Het kan bijvoorbeeld zijn dat je al jaren probeert productiever te worden, maar geen stap vooruit komt. Of wellicht ben je al vijf jaar bezig die vijf kilo kwijt te raken. Steeds opnieuw voel je je dik en ongelukkig. Wat kun je hier van leren? Als je het zou beschouwen als een les, wat zou je dan moeten leren?
Zodra je hebt ontdekt wat je moet leren kun je het probleem beter aanpakken. Je kunt leren dat lijnen echt niet werkt, en dat je je voeding structureel moet veranderen en een sportgewoonte moet aanleren. Je kunt tot de conclusie komen dat je steeds ruzie krijgt omdat je eigenlijk slecht tegen kritiek kunt, en dit vervolgens aanpakken. Er zijn talloze lessen te leren, en iedere les vergroot je zelfinzicht. Alleen al het inzicht dat je al jaren tegen één probleem vecht zonder dat je het door hebt kan verlichtend werken. Ontdek wat het leven je probeert te vertellen en groei.
Mensen die leren groeien sneller
Als je je levenservaringen beschouwt als levenslessen zul je snel groeien. Je beseft wat er te leren valt en gaat door met nieuwe ervaring. Als je last hebt van terugkerende problemen zit je gevangen in een klaslokaal dat je pas mag verlaten als je het helemaal begrijpt, pas dan zul je zoeken naar een partner die wél goed voor je is of je werk écht gedaan krijgen.
(Bron: SoChicken.nl)
Je kent ze wel, mensen die steeds terugvallen in dezelfde problemen. Ze komen keer op keer in dezelfde situatie terecht omdat het leven ze iets probeert te leren. Maar hoe leer je die les en hoe doorbreek je deze cyclus?
"Lessen zullen in verschillende vormen voor je worden herhaald, tot je ze hebt geleerd. Wanneer je ze hebt geleerd kun je verder naar de volgende les." - Chérie Carter Scott
Je krijgt lessen te leren in het leven
Op de één of andere manier deelt het leven je iedere dag opnieuw lessen uit. Deze lessen bestaan uit lastige situaties waar je mee om moet leren gaan. Iedere relatie leert je enorm veel, zo ook ieder conflict, iedere baan en ook alle leuke dingen die je in je leven meemaakt.
Je krijgt lessen zodra je de gebeurtenissen in je leven beschouwt als een les. Wanneer je leert van wat je overkomen is groei je als mens. Keer op keer bouw je levenservaring op die je later van pas komt. Zodra je de ene les hebt afgerond staat de volgende les alweer voor de deur. Je bent nog niet uit de ene relatie of je bent alweer verliefd.
Het kan echter ook gebeuren dat je niet leert van de les. Als een goede leraar zal het leven deze les dan net zo lang blijven herhalen tot je het helemaal begrijpt.
De les worden herhaald tot je hem hebt geleerd
Wellicht heb je zo'n vriendin die keer op keer valt op dezelfde man, maar dan met een ander lichaam en een andere naam. Steeds gaat het weer fout, en jij ziet het gebeuren. Ze heeft haar les nog niet geleerd, en dus krijgt ze hem steeds opnieuw gepresenteerd.
Dit patroon kun je ook herkennen in je eigen leven. Wat zijn jouw terugkerende problemen? Wellicht heb je ook steeds dezelfde problemen in de liefde of kom je moeilijk vooruit in je carriere. Misschien ben je al vijf keer van baan veranderd omdat je steeds opnieuw ruzie krijgt met iemand op je werk.
Om deze lessen af te sluiten en door te stromen naar de volgende les zul je hem moeten doorgronden. Wat is het dat het leven je probeert te leren?
Ontdekken wat het leven je wil leren
Beschouw iedere ervaring in je leven als een les, en probeer te ontdekken wat het leven je probeert te leren. Wat leer je van die moeilijke relatie? Hoe kun je leren van je eigen fouten of van de fouten van anderen?
Begin met het in kaart brengen van je eigen problemen. Wat houdt je op dit moment het meest bezig? Wat zou je op dit moment het liefst anders zien in je leven? Bedenk vervolgens hoe dit probleem in jouw leven past. Hebben vergelijkbare problemen zich eerder vertoond in je leven? Vecht je al jaren tegen dezelfde problemen en lijk je geen steek vooruit te komen?
Het kan bijvoorbeeld zijn dat je al jaren probeert productiever te worden, maar geen stap vooruit komt. Of wellicht ben je al vijf jaar bezig die vijf kilo kwijt te raken. Steeds opnieuw voel je je dik en ongelukkig. Wat kun je hier van leren? Als je het zou beschouwen als een les, wat zou je dan moeten leren?
Zodra je hebt ontdekt wat je moet leren kun je het probleem beter aanpakken. Je kunt leren dat lijnen echt niet werkt, en dat je je voeding structureel moet veranderen en een sportgewoonte moet aanleren. Je kunt tot de conclusie komen dat je steeds ruzie krijgt omdat je eigenlijk slecht tegen kritiek kunt, en dit vervolgens aanpakken. Er zijn talloze lessen te leren, en iedere les vergroot je zelfinzicht. Alleen al het inzicht dat je al jaren tegen één probleem vecht zonder dat je het door hebt kan verlichtend werken. Ontdek wat het leven je probeert te vertellen en groei.
Mensen die leren groeien sneller
Als je je levenservaringen beschouwt als levenslessen zul je snel groeien. Je beseft wat er te leren valt en gaat door met nieuwe ervaring. Als je last hebt van terugkerende problemen zit je gevangen in een klaslokaal dat je pas mag verlaten als je het helemaal begrijpt, pas dan zul je zoeken naar een partner die wél goed voor je is of je werk écht gedaan krijgen.
Het is een terugkerend probleem: stapels papier. Op de eettafel, op het aanrecht, op je bureau: waar láát je al die stapels? OK, daar gaat ie nog een keer.
Stapels papier intomen in je huis doe je zo:
Om te beginnen: hou een dagelijkse opruiming
Zorg dat stapels niet gigahoog worden door dagelijks even wat dingen weg te werken. Vijf minuutjes per dag scheelt je later uren tijd (en energie).
Behandel elke dag je post
Oudpapierbak bij de hand. Alles meteen weggooien wat je niet nodig hebt. Verder: rekeningen in bakje voor de rekeningen, papier dat je moet bewaren meteen in het juiste mapje, papieren die gelezen moeten worden in het bakje te lezen en papieren die gedistribueerd moeten worden in het bakje voor die persoon.
Dun je archief uit
Loop regelmatig door je archief heen. Als dat al een tijdje geleden is, kun je zo 50 procent weggooien van wat erin zit. Recepten die je nooit meer maakt, oude garantiebewijzen, folders, artikelen De meeste informatie is op internet te vinden, en veel actueler.
Manage je herinneringen
Natuurlijk is het moeilijk om herinneringen weg te doen. Tekeningen van de kinderen, vakantiekaarten, oude uitnodigingen. Je hoeft ze echt niet allemaal weg te doen. Hoe beperk je jezelf? Door twee dozen te maken voor je herinneringen. Worden ze te vol, dan doe je de dingen weg waar je het minst mee hebt. Zo hou je het binnen de perken.
Kijk nog s goed naar je abonnementen
Als je geen tijd hebt om een nummer te lezen voordat het volgende komt, of het nu de krant is, of een wekelijks of maandelijks tijdschrift, dan zit er iets niet goed. Zeg je abonnement gewoon op. De meeste informatie kun je via tv, radio of internet toch wel krijgen. Ben je echt gehecht aan je tijdschrift of krant, dan zit er niets anders op dan tijd te maken om te lezen! Ben je klaar, gooi het gelezen exemplaar dan meteen in de oudpapierbak.
Scheur en berg op!
Heb je een tijdschrift vluchtig bekeken maar geen tijd voor de interessante artikelen, scheur ze dan uit. Gooi de rest van het blad meteen weg. Maak een leesmapje van artikelen uit kranten en bladen en lees ze op een rustiger moment. Gooi ze daarna weg of berg ze meteen op.
Zet je printer uit!
99 procent van alle documenten die uitgeprint worden kunnen ook elektronisch bewaard worden. Delete wat je niet nodig hebt, en file de rest digitaal.
Werk niet met losse briefjes
Maak aantekeningen, to-do-lijstjes checklists e.d. in een notitieblok of in je agenda. Werk niet met losse briefjes. Je raakt ze kwijt en de boel wordt onoverzichtelijk. Doe je het wel, schaf dan een map aan waarin je elk los briefje stopt.