Ik ben N, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Schelpje67.
Ik ben een vrouw en woon in Regio Brugge (België) en mijn beroep is Administratief medewerker.
Ik ben geboren op 24/01/1967 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, muziek beluisteren, fotografie,decoratie, films bekijken, internetten, koken, postcrossing, borduren, breien.
E-mail mij
Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.
~~Schelpje's blog~~
Moi, je ne cherche pas, je trouve .. You cannot change what’s over, but only where you go
Het woord SOFROLOGIE stamt uit het oude Grieks: SOS: harmonie, vrede PHREN: Bewustzijn, geest LOGOS: studie, wetenschap
CAYCEDIAANSE SOFROLOGIE De term Caycediaanse geeft aan dat het gaat om de methode zoals ze werd ontwikkeld maar ook steeds bijgewerkt wordt door haar grondlegger Alfonso Caycedo, een spaanse neuropsychiater.
De sofrologie is een methode die u terug in contact brengt met uw eigen lichaam. Dat gebeurt door middel van ademhalings-, concentratie- en ontspanningstechnieken. Ze vordert een goed evenwicht tussen lichaam en geest. De Sofrologie bevat een grote variëteit aan statische en dynamische oefeningen die gemakkelijk in het alledaagse leven, zittend of staand, kunnen toegepast worden.
De sofrologie is een praxis, een doen. Het is een bewegingsleer. Door de bewustwording van de beweging, bereikt men de ziel van de mensen en kan men alle vormen van psychosomatische klachten behandelen. Om ons te kunnen concentreren moeten we alle (voor)oordelen die ons zeggen dat we ons niet kunnen concentreren, opzij schuiven. Door ons te concentreren, kunnen we beter één zijn met ons lichaam. Tijdens de oefeningen die gegeven worden, leert men bewust te worden van de vorm, van de aanwezigheid van het lichaam en van de zwaartekracht, de beweging. Een mens die zich op die manier concentreert is zeker in contact met zichzelf. Omdat de mens van vandaag aangetast is door de consumptiemaatschappij, helpt de sofroloog de mens terug bewust te worden van zijn waarden. Wij willen een andere manier van existeren ontdekken. Één die ons in staat stelt om zin te geven aan de daden die we stellen.
Nut van Sofrologie
De Sofrologie kan vanaf een leeftijd van 7 jaar worden toegepast.
Medische Indicaties
Zoals bij alle ernstige problemen raden wij ook hier aan eerst de huisarts te raadplegen. Zij zijn op de hoogte van de techniek en zullen doorverwijzen indien nodig.
Profylactische Indicaties
Op persoonlijk vlak :
- aanwakkeren van zelfvertrouwen,
- herstel van harmonie en rust binnen zichzelf,
- ontdekken van nieuwe waarden,
- aanwakkeren en dynamiseren van persoonlijke mogelijkheden,
- het leren omgaan met stress op het werk en het uitwerken van een anti-stress plan,
Als je jezelf niet zo happy voelt zijn er talloze stappen die je kunt doorlopen om een beter en gelukkiger gevoel te krijgen. Een van die leuke trucs is jezelf gelukkig faken en zo je hersenen voor de gek houden.
Gelukkiger worden is niet moeilijk
Op soChicken hebben we je al vaker tips gegeven hoe je jezelf snel beter kunt voelen. Zo hebben we het gehad over methodes als dankbaarheid, innerlijke rust en meer genieten van het leven. En hoewel deze manieren stuk voor stuk erg krachtig zijn kan het nog eenvoudiger door de kracht van je hersenen te gebruiken.
Maak gebruik van een omgekeerde hersenverbinding
Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die in sombere tijden gewoon beginnen te lachen zich direct beter voelen. Normaal gesproken zul je, wanneer je je goed voelt, automatisch gaan lachen. Je hersenen activeren je lach zodra er zogezegd 'iets te lachen valt'. Je hersenen leggen de link 'voel ik me goed, dan ga ik lachen'.
Gedachten en emoties kunnen ervoor zorgen dat je je minder gelukkig voelt. Je kunt jezelf een flinke dip aanpraten als je er niets tegen doet. In zo'n situatie kun je besluiten om geluk te 'faken'. Wanneer je plotseling begint te lachen maak je namelijk gebruik van een omgekeerde hersenverbinding.
Je voelt je beter omdat je lacht, niet andersom
Lachen is het resultaat van een goed gevoel, normaal gesproken. In dit geval kies je er voor te lachen terwijl er eigenlijk niets te lachen valt. Je doorbreekt je sombere emoties met een stralende glimlach, en wellicht zelfs een namaak lachbui.
Door dit gedrag raken je hersenen in de war. Je lichaam associeërt een lach met een goed gevoel, dus nu klopt er iets niet. Je hersenen doen hard hun best om je gedrag in een hokje te plaatsen, en zien geen andere mogelijkheid dan de lach terug te linken naar het gevoel dat er normaal gesproken bij past: geluk!
Door je lach te faken kun je een gevoel van geluk oproepen. En dat zonder lijstjes te maken, te mediteren of de natuur op te zoeken!
Waarom is het goed om te lachen?
Wanneer je lacht, ook als je het faked, komen er stofjes vrij in de hersenen die gelukkig maken. Deze stoffen zorgen bovendien voor de aansterking van je immuunsysteem. Door regelmatig te lachen word je gezonder. Niet alleen word je beter bestand tegen allerlei ziektes, maar je lichaam blijft in vorm en je gaat veroudering tegen. Een lekkere lachbui is ook nog eens een flinke uitdaging voor je buikspieren en je conditie!
Is dit dan lachtherapie?
Juist. Lachtherapie is een manier om jezelf door middel van lachen beter te voelen. Je houdt je lichaam voor de gek door gewoon te gaan lachen, dan komt de rest vanzelf. Er zijn zelfs cursussen in te volgen, hoewel dat er uiteraard wel een beetje raar uit ziet. Ook het kijken naar lachende mensen kan je stemming sterk beinvloeden. Meer lezen over lachtherapie? Bekijk dan deze website.