Doe de rijstewafels in een
ruime zak. Maak ze klein door met je handen op de zak te duwen, of door er
met een deegroller overheen te rollen tot het kleine stukjes zijn.
Zet een steelpannetje op
middelhoog vuur.
Doe de appelstroop en het
zout in t pannetje en laat het warm worden. Als het gaat bubbelen, staat
je vuur iets te hoog. Roer door.
Voeg de pindakaas en
cacaopoeder toe en roer het goed door elkaar.
Voeg de stukjes rijstewafel
toe en roer door met een pollepel.
Zet het vuur uit en laat het
mengsel wat afkoelen.
Doe het mengsel in een bakje
van ongeveer 20 x 20 c.m. Ik gebruik een plastic bewaarbakje met deksel,
zodat ik het makkelijk in de koelkast kan bewaren.
Met de bolle kant van een
lepel maak je de bovenkant van het mengsel mooi glad.
Laat het verder afkoelen en
zet dan minimaal een halfuur in de koelkast.
Zodra het redelijk hard is
geworden, kan je het in ongeveer 6 stukken snijden en lekker opeten!