Veggie Family
heerlijk eenvoudig vege
07-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pompoenpitten / rozijnenkoekjes
pompoenpitten/rozijnenkoekjes

100 g gierstvlokken
100 g kokospoeder
2 eieren
2 el honing
2 el olijfolie
3/4 kop rozijnen
1/2 kop pompoenpitten

alles mengen

met eetlepel hoopjes op bakplaat

15' bakken op 180°

07-10-2013 om 18:43 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
Categorie:koekjes
17-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zoete cacao rijstwafelbrokkies

Dit recept vond ik op suikerwijzer. nl eens proberen nietwaar... 

voor ongeveer 6 stukjes

2 rijstewafels
2 eetlepels appelstroop
2 eetlepels pindakaas (suikervrij, het liefst biologische)
1 eetlepel cacaopoeder
snufje zout

 

  • Doe de rijstewafels in een ruime zak. Maak ze klein door met je handen op de zak te duwen, of door er met een deegroller overheen te rollen tot het kleine stukjes zijn.
  • Zet een steelpannetje op middelhoog vuur.
  • Doe de appelstroop en het zout in ‘t pannetje en laat het warm worden. Als het gaat bubbelen, staat je vuur iets te hoog. Roer door.
  • Voeg de pindakaas en cacaopoeder toe en roer het goed door elkaar.
  • Voeg de stukjes rijstewafel toe en roer door met een pollepel.
  • Zet het vuur uit en laat het mengsel wat afkoelen.
  • Doe het mengsel in een bakje van ongeveer 20 x 20 c.m. Ik gebruik een plastic bewaarbakje met deksel, zodat ik het makkelijk in de koelkast kan bewaren.
  • Met de bolle kant van een lepel maak je de bovenkant van het mengsel mooi glad.
  • Laat het verder afkoelen en zet dan minimaal een halfuur in de koelkast.
  • Zodra het redelijk hard is geworden, kan je het in ongeveer 6 stukken snijden en lekker opeten!
  • Je kan ze een paar dagen in de koelkast bewaren.

17-05-2012 om 18:28 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:koekjes
Tags:glutenvrij, koemelkvrij, eivrij, suikervrij
15-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zachte wortelkoekjes
Even wat tijd maken om deze koekjes uit te proberen, heerlijk !!!

1 kop rozijnen laten weken in 1 1/2 kokend  water met zakje zwarte thee
1 tot 1 1/2 geraspte wortelen (ons geheim ingrediënt !!!)
1 kop meel (GV: teffmeel) + 1 kop havervlokken (van Provena lekker glutenvrij !)
6 druppels stevia als zoetmiddel (of 6 el gewone suiker of 4 el honing of 6 el rijststroop) 
1 kl koekkruiden of speculooskruiden, kaneel, ...
snuifje zout
2 el olie
2 el zachte (soja) boter 
1/2 kop fijngehakte hazelnoten (in plastiek zakje en kloppen maar, lekker om de frustraties eruit te kloppen !!! of in vijzel of hakmolen)

alles lekker onder elkaar roeren, met een ijscrèmeschep hoopjes maken, niet te dicht bij elkaar
want ze lopen nog uit.  Ongeveer 25' op 200°.  Als ze uit de oven komen zijn ze nog heel zacht, laat ze eerst afkoelen. 
 Als je erin prikt blijft aan je prikker plakken.  De deeg kan je vergelijken met een soort broodpudding qua textuur.

Heerlijk stevig en gezond tussendoortje !!!

Je kan ze ook in de diepvries bewaren.

Oeps geen foto en al allemaal op ...


15-09-2011 om 16:41 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
Categorie:koekjes
Tags:glutenvrij, wortelkoekjes, koemelkvrij, suikervrij, eivrij
09-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sinaaskoekjes
1/2 kop amandelmeel
1/2 kop rijstmeel, maïsmeel of glutenvrij meel Schär kuchen und keks
4 el olie
1/4 kop rijststroop
snuifje zout
5 druppels etherische olie sinaas

alles goed mengen tot een goed samenhangende deeg, 
indien nog te weinig gebonden, wat extra stroop (indien zoeter )
of water toevoegen, je kan er bolletjes van rollen en platdrukken

20' op 180°




09-07-2011 om 11:13 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
Categorie:koekjes
Tags:sinaas, koekjes, glutenvrij, suikervrij, koemelkvrij,
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hazelnootkoekjes
Vanmorgen de oven aan en lekker bakken op het gevoel ...
Ik heb geprobeerd de hoeveelheden een beetje op te schrijven, 
maar dit blijft voor mij erg moeilijk !

1/2 kop amandelmeel
1/2  kop rijstmeel, maïsmeel of glutenvrij meel bv. Schär kuchen und keks
1/4 kop rijststroop
4 el  olie
2 el hazelnootpasta
1 el carobe of cacao
1 el pacha of 1tl oploskoffie

goed omroeren, indien nodig nog wat water toevoegen om het deeg goed
kneedbaar te maken, met je handen bolletjes vormen
en platdrukken om ronde koekjes te maken

20' op 180°

09-07-2011 om 11:11 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:koekjes
Tags:hazelnoot, carobe, koek, glutenvrij, koemelkvrij, suikervrij
19-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladehazelnootkoekjes
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Op de foto zie je een combinatie van de kokoshartjes en de chocoladehazelnootkoekjes.  Je kan de degen ook mengen

en leuke creaties maken. Bv 4 worstjes maken 2  roze, 2 bruine, ze schranken en op elkaar duwen tot een vierkante buis

en er dan stukjes van snijden.  Zo heb je precies een mini dambordje.



1 kopje rijstbloem

1 kopje puddingpoeder bv. Imperial of Oetker

1 kopje gemalen hazelnoten

2 el cacaopoeder of carobepoeder

½ kop agavestroop of honing

½ kop (soja) margarine

½ dopje vanille-extract of 2 vanillesuikers

 

Alles goed mengen, even rusten in frigo, bestuiven met rijstmeel en uitrollen,

Bv. uitsteekvormpjes gebruiken of gewoon balletje rollen en platdrukken

Uitrollen en met mes rechthoekjes maken…

15’ bakken op 200°C

19-12-2010 om 19:26 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:koekjes
Tags:koekjes, glutenvrij, koemelkvrij, suikervrij
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kokoshartjes
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Voor je Valentijn of gewoon om je allerliefste oma eens te verwennen...
Deze koekjes zijn speciaal voor de liefhebbers van de rachelkoekjes van Lu.

1 kopje rijstbloem

1 kopje puddingpoeder bv. Imperial of Oetker

1 kopje gemalen kokosrasp

½ kop agavestroop

½ kop (soja) margarine

¾ dopje vanille-extract

3 el rode bietensap (bv. sap van gekookte rode bieten in frigo warenhuis)

 

Alles goed mengen, laten in frigo hard worden, tafel bestuiven met wat rijstmeel uitrollen en hartjes uitvormen

15’ bakken op 200°C

19-12-2010 om 19:21 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:koekjes
18-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.speculoos

5 grote el rijstbloem

5 grote el puddingpoeder

5 grote el amandelpoeder

2 el (soja) margarine

3 el bruine suiker of 3 el honing of 3 el rijststroop

2 vanillesuikers of  ¾ dopje vanille-essence

1 ei


3 afgestreken el speculaaskruiden
 

1.       Droge ingrediënten mengen

2.       Margarine + honing laten smelten

3.       Alle ingrediënten bij elkaar roeren, dan kneden met je hand

4.       Bolletjes rollen en platdrukken tot koekjes

5.       20’ in voorverwarmde oven op 175°C

18-12-2010 om 15:32 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:koekjes
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kokoskoekjes

5 grote el rijstbloem

5 grote el puddingpoeder

5 grote el kokosrasp

2 el (soja) margarine

3 el honing  (of 1,5 el honing en 1,5 el rijststroop)

2 vanillesuikers of  ¾ dopje vanille-essence of

1 ei

 

1.       Droge ingrediënten mengen

2.       Margarine + honing laten smelten

3.       Alle ingrediënten bij elkaar roeren, dan kneden met je hand

4.       Bolletjes rollen en platdrukken tot koekjes

5.       20’ in voorverwarmde oven op 175°C

18-12-2010 om 15:30 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:koekjes
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vanille amandelkoekjes

deze overheerlijke koekjes zijn voor het hele gezin: koemelkvrij, glutenvrij en indien je wil ook suikervrij

5 grote el rijstbloem

5 grote el puddingpoeder

5 grote el amandelpoeder

2 el (soja) margarine

3 el honing  (of 1,5 el honing en 1,5 el rijststroop) (of 4 el rijststroop indien suikervrij)

2 vanillesuikers of  ¾ dopje vanille-essence of

1 ei

 

1.       Droge ingrediënten mengen

2.       Margarine + honing laten smelten

3.       Alle ingrediënten bij elkaar roeren, dan kneden met je hand

4.       Bolletjes rollen en platdrukken tot koekjes

5.       20’ in voorverwarmde oven op 175°C

18-12-2010 om 15:29 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:koekjes


SOS Miegusta

Heb je een veggie vraag ? Mail Miegusta !



Mijn favorieten
  • www.vegetarisme.be
  • waardeloze haantjes
  • allervita
  • de plantaardige keuken
  • suikerwijzer

  • Categorieën
  • brood (3)
  • broodbeleg (14)
  • cake (7)
  • gezonde snoepjes (3)
  • hoofdgerecht noten (2)
  • hoofdgerecht peulvruchten (11)
  • hoofdgerecht quorn (1)
  • hoofdgerecht sojaproduct (3)
  • ijs (3)
  • koekjes (10)
  • kookinformatie (5)
  • links (1)
  • pannenkoek, wafel,... (7)
  • pudding, vla, roomdessert, mousses (15)
  • taart (6)
  • vegan kookboek (3)

  • Zoeken in blog



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs