Foto

Deel op Facebook

Foto
Inhoud blog
 • TER NAGEDACHTENIS
 • FOTO VAN DE WEEK
 • BLIKVANGER VAN DE WEEK
 • MAUD EN DIRK VAN HUYZE SAEFTINGHE ZAMELDEN HULPGOEDEREN IN VOOR DE KINDEREN VAN SAO TOME'
 • BINNENGEBRACHTE GEVONDEN VOORWERPEN
  Foto
  Foto
  Foto
  Hoofdpunten blog lisseweegs_volk
 • OUDE FAMILIEFOTO'S DOOR WILLY DUPONT
 • MARLEEN VANDEBERGHE
 • NOG ENKELE FOTO'S VAN CARLOS
 • FOTO'S UITGELEEND DOOR FRANCINE REYCHLER
 • FOTO'S UITGELEEND DOOR ANNIE VANDEVELDE WAARVOOR MIJN BESTE DANK
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  happytogether
  www.bloggen.be/happyto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  EXTERNE LINKS

  Foto

  Klik hieronder

  Foto
  Foto
  Instagram
  Foto
  Zoeken in blog

  WELKOM BIJ TLISSEWEGENARTJE

  73016390-3369479069750780-8366602351806529420-n
  12-06-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LISSEWEEGSE DUIVELSE MOOIMAKERS IN ACTIE

  200465173-4407133105972591-3467018301438054010bbb-n

  De 3de kleuter of de kikkerklas van Juf Sabine van Ter Poorten waren afgelopen vrijdag
  zwerfvuil rond de schoolomgeving aan het opruimen. Daarbij hadden ze zich uitgedost in
  de Belgische kleuren van onze Rode Duivels. ze hadden er blijkbaar heel veel zin in.
   Proficiat duivelse kids en Juf Sabine!

  12-06-2021 om 21:32 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27ste BEELDEN IN HET WITTE DORP 2021 OFFICIEEL GEOPEND

  DSC-0016-3

  Op vrijdag 11 juni ging de officiele opening van de 27ste editie ´Beelden in het witte dorp 2021¡ door met volgens de nog steeds geldende coronamaatregelen en een beperkt aantal gasten op het marktplein Onder de Toren. 

  Het was Burgemeester Dirk De Fauw die het lint mocht doorknippen onder het toezicht oog van Schepen Goderis, Pierins , Esquenet en natuurlijk ook in het bijzijn van onze inrichters Gratien en Angèle Dendooven en het Feestcomité van Lissewege. 
  Met gepaste trots kunnen Gratien en Angèle opnieuw een diversiteit aan kunstwerken in Lissewege aanbieden, zodat ons dorp ook dit jaar een waaier van bezoekers kan ontvangen. Meer info van de Beeldenroute..........KLIK HIER!

  DSC-0011b

  DSC-0024b

  Suporter Rode Duivels: België - Rusland 3 - 0

  12-06-2021 om 21:02 geschreven door tlissewegenartje  


  09-06-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.INFRABEL BLIJFT BLUNDEREN

  197313198-10209026857104139-3392559262458509954bbbbbbbb-n
  Foto Ingrid Ingrid

  Afgelopen dinsdag was het weer prijs aan de spoorwegovergang. Een goederentrein
  stond er meer dan een half uur stil. Oorzaak......volgens bronnen kon hij niet door rijden
  omdat het rangeerstation vol stond. Hoe is dit mogelijk, maakt men geen afspraken
  met elkaar, waarom het rode stoplicht voor de treinen niet verplaatsen vóòr men
  Lissewege binnen rijdt en op een degelijke afstand zodat de slagbomen niet nodeloos
  naar beneden gaan. Deze problematiek kon je ook lezen bij De Kamer van Volksvertegenwoordigers
  ingediend op datum van 08/12/2020:

  09-06-2021 om 22:16 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KNALPREMIE EN CORONAPROOF EVENTBOX VOOR DE JEUGD

  foto-PM-eventbox

  Knalpremie en coronaproof eventbox voor de jeugd

  De zomer staat voor de deur, de corona cijfers zitten goed. We hebben er lang op moeten wachten maar nu kunnen we kunnen we terug buiten komen! Uiteraard moeten we wel nog met heel wat maatregelen rekening houden om alles veilig te laten verlopen. Daarom slaan de jeugddienst en Culturele vrijhaven Het Entrepot de handen in elkaar. ´We maken veilige events mogelijk met een coronaproof eventbox én extra subsidies. Laat de jeugd nu maar terug volop jong zijn en onbezorgd genieten van de zomer¡ zegt schepen van jeugd Mathijs Goderis.

  ´De jongeren hebben meer dan een jaar lang niet kunnen uitgaan. Geen optredens, voorstellingen of fuiven. Ik weet dat de knaldrang heel groot is in Brugge en nu er terug een beetje perspectief is willen we dat ook onmiddellijk mogelijk maken. Maar de geldende maatregelen maken de opstart van de eventsector niet evident. Gelukkig hebben we ons hier maanden geleden al op voorbereid. We bieden organisatoren een kant-en-klare oplossing te om events te organiseren volledig conform de maatregelen. Zo nemen we een stuk onzekerheid weg en kunnen zij zich puur op de programmatie focussen. Veel jonge Bruggelingen snakken om buiten te komen. Ze hebben lang moeten wachten, laat ze nu maar zo snel mogelijk terug genieten van hun jeugd¡ aldus schepen Goderis.

  Ontwerp door jonge creatievelingen

  Het Entrepot wil met de nieuwe eventbox ook tegemoetkomen aan de vele huurders die hun zomerprogramma in rook zagen opgaan. Directeur van Het Entrepot Wannes Fremaut: ´Toen het duidelijk werd dat we nog eventjes met het virus en deze beperkingen zouden moeten leven, staken we de koppen bijeen om van zodra het kan events mogelijk te maken. Geluids- en lichttechnicus Lukas Proot (LINC Events) en architect Jason Slabbynck werkten een fantastisch voorstel uit, een sterk staaltje architectuur waarin functionaliteit, veiligheid en beleving samenkomen. Jonge designer Sam Vanroose werkte het geheel af met metalen armaturen. Het publiek zit in 2 ringen en in een tribune, op voldoende afstand van elkaar. Het lijkt wat op een modulaire versie van een operagebouw. Hopelijk vinden meer mensen dan weer wekelijks de weg naar Het Entrepot.¡

  Extra steun voor alle organisatoren in Brugge

  Vanaf 9 juni zijn evenementen tot 200 personen binnen mogelijk, én buiten met evenementen tot 400 personen. Darnaast zijn er nog beperkingen, onder andere op de zaalcapaciteit. Dit maakt dat coronaproof events minder rendabel zullen zijn en bovendien tussen de mazen van het net zouden kunnen vallen bij de bestaande subsidiereglementen. Daarom hebben we een aangepaste ondersteuning voorzien. De reeds bestaande financiële ondersteuning voor jeugdevents breiden we deze zomer uit moet een knalpremie. Concreet kunnen organisatoren een subsidie van 2.000 euro krijgen als ze tussen 1 juni en 5 oktober een event op poten zetten voor jongeren. Heb je echt grootste plannen? Dan kunnen we met de festivalsubsidie jongerenevents ondersteunen tot en met 3.500 euro. Het team kijkt welke steun op maat is van welk event.

  ´Dit zomerplan laat Brugse jongeren veilig feesten, genieten en elkaar gewoon ontmoeten. Ik hoop echt dat we de Brugse jeugd hiermee terug de kans kunnen geven om volop jong te zijn en onbezorgd te genieten van een leuke zomer¡ besluit schepen van jeugd Mathijs Goderis.

  Elke aanvraag voor een coronaproof event is welkom.  Jongeren en organisatoren vinden alle info en voorwaarden op www.jeugddienstbrugge.be/organiseren

  Meer info over de eventbox vind je op https://hetentrepot.be/zalen/nieuw-coronaproof-eventbox/
  Iets organiseren in de eventbox? Contacteer verhuurverantwoordelijke Fabian op het emailadres: fabian@hetentrepot.be

  09-06-2021 om 21:40 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET LICHTFEEST GAAT DIT JAAR OOK NIET DOOR

  lissewege-lichtfeest22222-2


  Het CCGem Brugge (de corona crisiscel van Stad Brugge) nam de moeilijke beslissing om Lichtfeest Lissewege ook dit jaar te annuleren. 

  21 jaar lang al wordt tijdens Lichtfeest Lissewege het ´witte dorp¡ een weekend lang omgetoverd tot een magische plek in teken van het licht. Een fonkelend en gezellig feest dat telkens opnieuw duizenden mensen kan overtuigen om Lissewege te bezoeken. Met de veiligheidsmaatregelen, zoals die nu bekend zijn en verwacht worden voor de zomermaanden, kan deze unieke sfeer en beleving niet worden gerealiseerd. 

  Ook het reeds aangepaste concept - dat we eerder dit jaar aan u voorstelden - werd veelvuldig getoetst aan verschillende scenarioÿs met o.a. reservatiesystemen, vaccinatiebewijzen en sneltests. Het zijn regels die ons momenteel worden opgelegd door het veiligheidscomité bij evenementen voor een groot en zich bewegend publiek, een situatie die zich zeker voordoet tijdens Lichtfeest Lissewege.  

  De opgelegde maatregelen zijn misschien werkbaar voor een evenement op een afgesloten terrein maar niet in het hart van een dorp met actieve inwoners en horeca samen met de duizenden Lichtfeest-bezoekers die op telkens een korte tijdsspanne (tussen 21u30 en 00u00) wandel door de nauwe straatjes.  Voor de optimale beleving en toegankelijkheid van een open en toegankelijk Lichtfeest Lissewege vormen ze een onoverkomelijk obstakel. Deze beslissing was dan ook de enig mogelijke.  

  Stad Brugge, Visit Bruges en organisator Brugge Plus beslisten daarom om de editie 2021 niet te laten doorgaan en verder alle aandacht te richten op volgend jaar.  De 22ste editie van het Lichtfeest komt er dus eindelijk in ‘22. Het wordt een magische cijfercombinatie! 

  Dit jaar kan Lissewege, net als vorige jaren, opnieuw rekenen op een sterk marketingplan om de bestemming Lissewege te promoten. Via de marketingkanalen van Toerisme Brugge (het stadsplan, de website www.visitbruges.be/lissewege, social media, perswerking enz.) worden de troeven volop uitgespeeld. Er komt opnieuw ook aandacht in de Vakantiekrant (Krant van West-Vlaanderen) en een uitgebreide campagne op Focus WTV. We mikken op mooie bezoekersaantallen voor alle ondernemers en een fijne, veilige beleving voor de bezoekers. 

  Met vriendelijke groeten

  Lieve Moeremans - directeur Brugge Plus 

  09-06-2021 om 20:48 geschreven door tlissewegenartje  


  08-06-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTO VAN DE WEEK

  194652325-10223174775455701-4829306510054304777bbb-n

  Foto genomen van op het terras van 'Den Ouden Toren' door Freddy Stael

  ´ DEN OUDEN TOREN ´ 
  110 plaatsen op onze zonnige terrassen vooraan en achteraan ! 
  SANGRIA ‘S VERS FRUIT ! 
  PICON MAISON! 
  APEROL SPRITZ! 
  7 BIEREN VAN ‘t VAT ... 
  KEUZE UIT MEER DAN 40  BIEREN ...

  08-06-2021 om 10:55 geschreven door tlissewegenartje  


  07-06-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN BEAUTY VERA

  Knipsel-verlof-2021

  ************************

  07-06-2021 om 10:17 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLIKVANGER VAN DE WEEK

  196860424-179413600855480-2047737331551931233-n

  Deze bijenorchis en nog enkele andere kwamen zo maar boven in een tuin langs het Juliaan Vandepitteplein.

  De bijenorchis (Ophrys apifera) is een orchidee. De Nederlandse naam wordt ontleend aan het feit dat onderlip op een bij lijkt. Die onderlip is opgebold, meestal bruin met een gele tekening en harig aan de rand, met een groene zuil waarin twee ogen lijken te zitten. De binnenste bloemdekbladen zijn kort, smal, groenig of bruinig (nominaat) of lijken op de buitenste (subsp. jurana). Verder zijn er drie rozerode tot witte ingedeukte buitenste bloemdekbladen met een naar groenig verlopende top en groene nerven. De plant lijkt op de iets kleinere hommelorchis Ophrys holoserica, die niet in het wild in Nederland en Vlaanderen voorkomt. De bijenorchis is een uitzondering in het geslacht Ophrys omdat de bloemen zich bijna altijd zelf bestuiven. De bloeiperiode valt van begin juni tot half juli.

  De plant is in België wettelijk beschermd. Meer lezen op Wikipedia

  07-06-2021 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  04-06-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LISSEWEGE ZEGT HET MET EEN BLOEMETJE

  194560938-327999368692472-2221600678183215835-n

  Oud dorpscentrum in bloemenglorie

   Lissewege zegt het met een bloemetje: het oude dorpscentrum wordt er versierd in zachte en felle kleuren van een bloemengordel door het oude dorpscentrum. Genieten kan al fietsend, wandelend, maar het dorp krijgt er ook 3 picknicktafels en 3 extra zitbanken bij. “De zomer lonkt en we maken die extra verleidelijk dit seizoen. De dienst Openbaar Domein zorgde voor bloemen in alle geuren, kleuren en vormen in Lissewege: van de Zeebruggelaan tot de Oude Pastoriestraat”, klinkt het bij schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

  Meer lezen...................KLIK HIER!

  04-06-2021 om 16:13 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LANGDURIG SLUITEN VAN DE OVERWEG IN LISSEWEGE: INFRABEL BELOOFT BETERSCHAP!

  IMG-20201201-112751-640w

  Langdurig sluiten van de overweg in Lissewege: Infrabel belooft beterschap!

   Kamerlid Jasper Pillen (Open Vld) stelde enkele vragen aan federaal Minister van Mobiliteit Gilkinet omtrent de spoorwegovergang in Lissewege. Matthias Bil, Open Vld-bestuurslid uit Zwankendamme, en enkele buurtbewoners stelden vragen over de soms langdurige sluitingen van de overweg. In zoÿn gevallen wordt er natuurlijk, door het ontbreken van een alternatief in de buurt, snel een verkeersknoop tot stand gebracht in het polderdorp.

  Infrabel en de Minister lieten weten dat niet het rangeren van treinen de oorzaak is van deze langere sluitingen maar dat de meeste gevallen wordt een langdurige sluiting van de overweg worden veroorzaakt door een goederentrein die van het binnenland naar het vormingsstation Zeebrugge rijdt en door kruising met een doorgaande trein richting Brugge aan het inritsein ter hoogte van de bundel Zwankendamme opgehouden dient te worden. ´Het drukkere verkeer op de lijn en de combinatie van het logische goederenvervoer en het noodzakelijke personenvervoer is dus de oorzaak¡ stelt Pillen, die tevreden is dat rangeren niet aan de basis ligt. De Minister laat nog weten dat alles in het werk wordt gesteld ´om treinbestuurders maximaal met groene seinen te laten rijden, zodat een trein voor gesloten (rood) sein de overweg in de Stationsstraat te Lissewege niet nodeloos langdurig zou bezetten.¡ Pillen gaat dit mee verder opvolgen. 

  04-06-2021 om 16:03 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KORTE BERICHTEN

  195727221-10216890843658055-9152644599842377202-n
  Foto Stefaan De Deyne

  Na de verkeerslichten werd nu een paaltje neergehaald aan de oversteekplaats
   van de Stationstraat met de Zeebruggelaan. Hopelijk wordt er op deze zeer gevaarlijke
   plaats geen kind omver gemaaid die moet oversteken om naar school te gaan.

  ***************

  194531784-10219652505729566-6222251602001585515-n
  Foto Yves Deschacht

  Allez roulez........het was deze week weer prijs, sommige chauffeurs moeten dringend
  terug naar de rijschool of een opleiding volgen aan het VTI van Zeebrugge.

  ***************

  196845032-830993794215006-6497567361239426727-n

  Werknemers van de Stad Brugge hebben de 2 zitbanken opnieuw geplaatst op de hoek
  van de Pol Dhondtstraat en de Stationstraat. Waarom ze de zitbanken eerst weggenomen
  hebben, nieuwe tegels gelegd en dan weer opengebroken......een raadsel???

  ***************

  194815807-1244369122686440-4975226418661908816-n
  Bij Johan en Vera

  Blommekes zetten in de voortuin langs de Zeebruggelaan. Maar liefst 360 Begonia's!

  ***************

  download

  Onlangs plaatste Stad Brugge een picknickbank aan het Boudewijnkanaal.

  195371233-10222546982894676-5567959084374808605-n
  Foto Daniël Devoldere

  Tja.....hoelang nog? Hij nadert steeds dichterbij het water!

  ***************

  LISSEWEEGSE DUIVENSPORTLIEFHEBBERIJ

  193568027-10219494431127198-6335166898114283233-n

  1ste op Clermont oude.
  Dit duivinetje komt in forme, is soort van Johan Demon.
  2de op Châteaudun oude en jaarlingen.
  Bourges jaarlingen 2 prijzen van de 3.
  Groeten 'Wendy Hermy'

  ***************

  04-06-2021 om 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  02-06-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN FEMMA -LISSEWEGE AVONDGROEP
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Wegens het koude en natte weer in april en mei verplaatsen we
  de einddatum van onze wandelzoektocht van 12 juni naar 15 augustus.
  Deelnemingsformulieren kunnen niet alleen afgehaald worden bij Andrea maar ook bij Myriam in de Scharphoutstraat 16 te Lissewege.

  Deelnemers die hun deelnemingsformulier terug binnen brengen maken kans op prijs: 1ste prijs bon van €25,00 bij bloemenwinkel 't Groenhuys, 2de prijs bon van €15,00 bij bakkerij Hendrik en 3de prijs schilderijtje Andrea.

  02-06-2021 om 11:22 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NU OOK BLOKKEN IN DE SINT-DONAASKERK TE ZEEBRUGGE

  foto-blokkerk-zeebrugge-2

  foto-blokkerk-zeebrugge

  Nu ook blokken in de Sint-Donaaskerk van Zeebrugge

   De impact van het coronavirus en de daaruit voortvloeiende veiligheidsmaatregelen hebben de studenten het afgelopen jaar flink geraakt: online lessen, gesloten horeca, geen evenementen, weinig mogelijkheden om medestudenten echt te leren kennen.
  ´De Sint-Donaaskerk in Zeebrugge is een nieuwe locatie waarmee we tegemoet willen komen aan de noden van studenten die in Brugge-Noord wonen.
  We mogen niet vergeten dat er ook studenten uit Zeebrugge, Zwankendamme en Lissewege ook nood hebben aan een gezamenlijke studeerplek. Ik ben tevreden dat we hiervoor de handen in elkaar geslagen hebben met het Bisdom en wil dan ook nog eens alle vrijwilligers en organisatoren bedanken die hier aan hebben meegewerkt. ¡

  Studenten kunnen online hun studeerplek reserveren via  www.bruggestudentenstad.be/nl/studeer-locaties
  Praktische info :

  Van dinsdag 25 mei t.e.m. vrijdag 25 juni 2021
  Maandag t.e.m. zaterdag 09:00 tot 19:00
  Zondag 12:30 tot 19:00

  02-06-2021 om 11:04 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUW VOORSTEL VOOR DE WESTELIJKE ONTSLUITING IN ZEEBRUGGE

  ovonde

  Nieuw voorstel voor de westelijke ontsluiting in Zeebrugge

  Een nieuwe weg rond Zeebrugge, de NX, moet ervoor zorgen dat Zeebrugge-dorp en de nieuwe nog te bouwen zeesluis zo veel mogelijk ontlast worden van het vrachtverkeer. Waar de NX zal komen te liggen, is momenteel nog in onderzoek. Het projectteam dat de alternatieven bestudeert, komt nu met het voorstel om de westelijke ontsluiting te laten gebeuren via een ovonde ter hoogte van Evendijk-West langs de site Stevin, het hoogspanningsstation van Elia.

  Wie er opmerkingen over heeft, wordt verzocht die voor 22 juni door te geven aan het projectteam Nieuwe Zeesluis van de Vlaamse overheid.

  Nieuwe verbindingsweg langs site Stevin

  De ‘ovondeÿ (ovale rotonde) is een van de alternatieven voor de doorstroming van het verkeer ten westen van de sluis. In het aangepaste alternatief wordt bij de ovonde een nieuwe weg voorgesteld tussen de Kustlaan en de Baron de Maerelaan langs de site Stevin. Zo kan het doorgaand verkeer de Baron de Maerelaan makkelijker bereiken. De transportzone aan Evendijk-West is door die aanpassing ook beter bereikbaar. Bekijk op de kaart hoe de aanpassing eruit ziet.

  Meer informatie over de aanpassingen lees je vanaf 1 juni in de tussennota. Die ligt vanaf dan tot en met 21 juni ter inzage voor alle geïnteresseerden. Wie opmerkingen heeft op wat er in de tussennota staat, kan die doorgeven aan het projectteam.

  Hoe reageren op de tussennota?

  De tussennota inkijken kan zowel online als offline op de volgende manieren:

  De nota is beschikbaar op deze websites:
  Via www.brugge.be/zeebrugge (onder werkzaamheden en projecten)
  Wie liever een papieren exemplaar leest, vindt de tussennota bij de gemeenteafdeling Zeebrugge (Marktplein 12, 8380 Brugge).
  Jouw opmerkingen op het document kan je bezorgen aan het projectteam via:

  e-mail naar nieuwesluiszeebrugge@mow.vlaanderen.be;
  de inspraakdoos bij de gemeenteafdeling Zeebrugge;
  post naar het adres: Departement Mobiliteit en Openbare Werken – Maritieme Toegang - Thonetlaan 102 bus 2 - 2050 Antwerpen
  Advies en opmerkingen worden verwerkt in geactualiseerde projectonderzoeksnota

  Het projectteam bezorgt de tussennota ook aan adviesverlenende instanties, zoals stad Brugge en het havenbedrijf MBZ. Alle opmerkingen en adviezen worden verzameld in een overwegingsdocument. De input die verder wordt meegenomen, voegt het projectteam toe aan de geactualiseerde projectonderzoeksnota. Die documenten zijn later beschikbaar op de website www.nieuwesluiszeebrugge.be.

  Infokrant en projectzuilen in juni

  Er is nog geen keuze gemaakt over hoe het inrichtingsalternatief er zal uitzien. Daarover komt dit najaar meer duidelijkheid. Wil je meer info over waar het project vandaag staat en de status van de andere alternatieven? In juni wordt opnieuw een infokrant verspreid en staan er projectzuilen in Zeebrugge. Houd www.nieuwesluiszeebrugge.be in de gaten voor alle praktische informatie daarover.

  02-06-2021 om 11:02 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWE BOEKEN IN DE BOEKENKAST VAN MARTINE

  195163236-1187130328413039-3287509282998135623-n

  Beste boekenliefhebbers,

  In mei werden maar liefst 55 boeken geleend/geruild. Een absoluut record. 
  Deze maand in de boekenkast veel biografiën (dank je Nelly) van oa. Napoleon, Shakespeare, Balzac, Hemingway…
  Maar verder ook lectuur voor elk wat wils/ Kom gerust eens neuzen in de Scharphoutstraat 57 in Lissewege
  Boeken in goede staat binnenbrengen kan nog steeds, ook strips want de zomer komt eraan!

  Martine Derycke

  02-06-2021 om 10:39 geschreven door tlissewegenartje  


  01-06-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG VAN DE NIEUWE SLUIS VAN ZEEBRUGGE

  Knipsel

  Lees het verslag van de participatie in februari

  We hebben alle feedback van de deelnemers van de participatiesessies in februari gebundeld in een digitaal verslag. Daarin vind je de feedback onderverdeeld in onderwerpen zoals onder andere mobiliteit, sociale veiligheid en parkeerbeleid. Je leest er ook of de reacties verder worden meegenomen en of dat gebeurt door het projectteam of door andere betrokken partners zoals stad Brugge. In september zetten we het participatietraject verder.

  Bekijk het verslag in onderstaande bijlage!

  Bijlagen:
  2021-05-31_NSZ_rapport_Participatie leefbaarheid-verslag digitale werksessies_Herwerkte versie_DIGI_Interactief.pdf (5.9 MB)   

  01-06-2021 om 10:52 geschreven door tlissewegenartje  


  31-05-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE NIEUWE SLUIS VAN ZWANKENDAMME
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Iedereen heeft intussen de brief ontvangen neem ik aan van 'Nieuwe Sluis Zwankendamme'.. Typische brief - overheidsstijl - waar netjes verwezen wordt naar de website om ook es de kaarten te bezichtigen met mogelijke pistes/routes.. Het zal jullie niet verbazen dat die kaart niet zomaar op die link staat en er wel wat klik werk nodig is..
  Daarom ik even de linkjes hieronder post..

  https://www.nieuwesluiszeebrugge.vlaanderen.be/.../2021...
  https://www.nieuwesluiszeebrugge.vlaanderen.be/.../2021...
  (bij de ene is het op pagina 4.. de andere iedere keer 4de kaartje)

  Kijk vooral is naar het vierde voorstel.. N31 herlegd.. Zo komt de N31 zo goed als in Zwankendamme te liggen... Ik snap zelfs niet dat dit als mogelijke piste beschouwd wordt..  Dit kan toch nooit VOOR de leefbaarheid zijn van de polderdorpen? Hoe kan een drukke - bijna autostrade achtige baan - dichter brengen bij een woonwijk een oplossing zijn? Nog meer.. we vragen al maanden, jaren een oplossing voor vrachtwagens door Zwankendamme.. met enige leugens hebben ze ons wijsgemaakt dat de nakende werken aan de lichten van Zwankendamme zogezegd voor de leefbaarheid en veiligheid was van Zwankendamme terwijl duidelijk nu gewoon het toevoegen van een aansluiting van 2XL hier de reden is.. niets met veiligheid noch Zwankendamme te maken.. Maar vragen wij ook al niet als alternatief dat langs AGC achteraan een verbindingsstrook kon voorzien worden naar de Blondeellaan? Dit kon niet of was te moeilijk.. Raar dat dit dan toch een piste wordt in kader van 'Nieuwe Sluis'.

  Ik heb zo het idee dat we aan alle kanten voorgelogen worden.. Hollands complex, Werken in Lissewege... als het tijd is voor verkiezingen zullen we deze wel weer horen zeker?
  Deze kaartjes (zie linkjes) zijn nl niet zomaar te vinden op de site.. je zal al wat moeten zoeken en lezen...

  Sebastien B.

  31-05-2021 om 10:30 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WANDELEN MET LDC D'OUDE STOASIE ZEEBRUGGE

  img-1259

  Eventjes herinneren, onze eerste wandeling vind plaats op 7 juni , we mogen in groep wandelen , we voorzien een drankje en mogelijkheid voor een plaspauze, we verzamelen aan het dienstencentrum, 9.30 vertrek wandeling  naar Zeebrugge strandwijk, graag vooraf een seintje naar het buurthuis.

  LDC d'Oude Stoasie , Venetiëstraat 1, 8380 Zeebrugge  tel: +3250326341

  Groeten, Willy, Romain, Annemie, Marleen, Kimberly, Sara en Anita


  Wandelkalender 2021

   - maandag  7 juni 2021 ,verzamelen dienstencentrum, 9.30 vertrek wandeling    naar Zeebrugge strandwijk.

   - maandag  5 juli 2021  ,verzamelen dienstencentrum, 9.30 vertrek wandeling    naar Zeebos.

  - maandag 2 augustus 2021, verzamelen, markt Lissewege tegenover de kerk, 9.30 vertrek wandeling beeldenroute.

  - maandag 6 sept 2021, verzamelen , tramhalte De Haan aan zee. 9.30 vertrek wandeling richting Wenduine.

  - maandag 4 oktober 2021, verzamelen , tramhalte,   Wenduine molen. 9.30 vertrek wandeling richting Blankenberge.

  -maandag 8 november 2021 , verzamelen buurthuis,  ,8.30  ontbijt dienstencentrum, 9.30 vertrek wandeling naar Visserskruis.

   - maandag 13 december 2021, kerstwandeling Brugge, 18.30  verzamelen station Brugge, vertrek kerstwandeling 18.45.

  31-05-2021 om 10:06 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTO VAN DE WEEK

  kerk222

  Dorpsgezicht met het 'Voorgeboefte' door Bruno Jacxsens

  31-05-2021 om 09:31 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN ONS VVV-KANTOOR

  192319690-2950915478568700-2149617410135164327-n

  Nieuw! Dorpswandeling Lissewege.

  'Langs Witte Gevels' Is de naam van de nieuwste uitgave van de VVV-Lissewege. Het betreft een wandelfolder met stratenplan die de bezoeker langs Lisseweges mooiste hoekjes brengt.
  Ook worden historische feitjes en pittige anekdotes uit de doeken gedaan. Ook verdwenen momenten worden toegelicht.
  Het parcours is ongeveer 1,5 km lang en dus goed wandelbaar, ook voor mensen met minder goede wandelmogelijkheden of met beperkte tijd.
  De 4-luik folder kost slechts 1 euro en is te koop in het Bezoekerscentrum en in de Snoepwinkel.

  192569325-836762693591586-7682008854375939807-n

  De Zes Molens & Het Kasteel

  Sinds 21 maart 2021 is een nieuw boekje uit die deel uit maakt van een reeks van zes. Het brengt het verhaal van het Middeleeuwse mottekasteel 'Upperhof' en de zes windmolens die Lissewege ooit bezat.
  Het boekje van 24 bladzijden -21 x 21 cm- in full color toont veel unieke afbeeldingen die nooit eerder werden gepubliceerd.
  Het is van de hand van Rudy Desmedt, voorzitter en oprichter van de VVV-Lissewege, die tevens ook de vorige werkjes schreef.
  Het is een uitgave van de VVV-Lissewege vzw. Het boekje is te koop in de Snoepwinkel De Soete Paepe en in het Bezoekerscentrum/Heiligenmuseum. Het kost 7 eur.

  31-05-2021 om 09:18 geschreven door tlissewegenartje    Foto

  Foto

  Foto

  Dropbox

  Druk op onderstaande knop om je bestand of uw foto's naar mij te verzenden.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Foto


  Zoeken in blog


  Zoeken met Google  Foto

  Foto

  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 08-2021
 • 07-2021
 • 06-2021
 • 05-2021
 • 04-2021
 • 03-2021
 • 02-2021
 • 01-2021
 • 12-2020
 • 11-2020
 • 10-2020
 • 09-2020
 • 08-2020
 • 07-2020
 • 06-2020
 • 05-2020
 • 04-2020
 • 03-2020
 • 02-2020
 • 01-2020
 • 12-2019
 • 11-2019
 • 10-2019
 • 09-2019
 • 08-2019
 • 07-2019
 • 06-2019
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!