Foto
Met leentje ergens in de pyreneeen deze zomer dichtbij de pico aneto die we de dag nadien (bijna) beklommen...
Foto

Volgende wedstrijden


10/09: oostende
...
... OLC's

Laatste commentaren
 • Ne krak! (Wendy)
      op ... FIER
 • je mag weddn!!!! (Leen)
      op ... FIER
 • 't zal wel zijn (cremke)
      op ... FIER
 • Francis (frank spencer)
      op ... FIER
 • ... (natalie)
      op ... FIER
 • Inhoud blog
 • ... FIER
 • Eerste noordzeeloop,
 • SAS 2009
 • I wish you ALL
 • ...
 • examen 3 achter de rug!!!!
 • Hermesloop 2008
 • Koninginneloop 2008
 • westerkwartier
 • mersie Leen!!!
 • ... Suunto
 • omdat al zolang stil is...
 • Perfect Break
 • int kort
 • keignaertloop
  FOTO'S 2008

  SAS 2008
  6km - 30:42

  Foto

  Oostende - Brugge
  10 miles 1h28:10

  Foto

  Konterdam 08
  8850m 36:10

  Foto

  Mariakerke 08
  9900m 49:47

  Foto

  Koerswijk 2008
  6100m 29:56

  Foto
  FOTO'S 2007

  SAS 2007
  6km 32:17

  Foto

  Hazegras 2007
  8250m 43:56

  Foto
  Foto

  Wijkloop 2007
  9000m 44:27

  Foto

  Konterdam 2007
  8850m 41:35

  Foto
  Foto

  Mariakerke 2007
  9600m 49:49

  Foto

  20km Brussel 2007
  1u59

  Foto
  Your Spirit is your Power
  Live your day like it's your last
  .. Deze blog ontstond toen ik vorig jaar door mijn broer werd uitgedaagd voor een triatlonnetje.. Die is inmiddels al ettelijke maanden achter de rug. De microbe had me te pakken, maar van zwemmen en fietsen kwam niet veel meer in huis, maar met een fervente marathonloper aan mijn zij, bleef het loopbeest in mij wel min of meer actief.. Op deze blog kun je meeleven met mijn sportieve uitspattingen.. Enjoy en comment it!
  12-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta fruit & groenten noten en vis,

  ... het ideale voer voor lopers.

  Daarom deze avond op tafel:
  Koude pasta, gestoofde champignons, gemengde sla, tomaat, appel, rozijnen, pijnboompitten, kiwi, mozarella, zalm, notenolie.

  Pasta: bron van koolhydraten
  Champignons: heel rijk aan kalium en vitamine B1
  Gemengde sla: bevat Calcium
  Tomaat: rijk aan kalium en magnesium, vitamine B1 en vitamine C en bevat ook ijzer
  Appel: een grotere bron van koolhydraten dan Pasta (98% tgo 83%)!
  Rozijnen: bevatten 95 % koolhydraten en is rijk aan kalium, magnesium en vitamine B1
  Kiwi: hoge gehalte aan vitamine C, met een aanvoer van ± 80mg vitamine C per 100g kiwi (d.i. bijna het dubbele van een sinaasappel, en meer dan de helft van onze vitamine C-behoefte) verder ook bron van vitaminen van de groep B en is relatief caloriearm.
  Mozarella: bevat veel calcium
  Zalm: bron van hoogwaardige proteïnen, houdt het cholesterolgehalte in het bloed laag.

  Kalium is noodzakelijk voor de vorming en het samentrekken van spieren; houdt de waterbalans van de cel in evenwicht en speelt het een rol bij de groei (ook van cellen bij celbeschadiging)

  Magnesium speelt een belangrijke rol in een groot aantal stofwisselingsreacties. Voor de aanmaak van proteïnen en de energiehuishouding is magnesium essentieel. Ook de zenuwen, spieren en het hart hebben magnesium nodig om goed te kunnen functioneren. Het merendeel van de magnesium zit opgeslagen in de botten en de spieren.

  Vitamine B1 speelt een belangrijke rol in de energiewerking van het lichaam en draagt bij tot het functioneren van het zenuwstelsel.

  Vitamine C vervult een reeks van zeer uiteenlopende functies in het lichaam. Ze speelt onder meer een rol bij de stofwisseling, de vorming van collageen, het aanmaken van hormonen en de opname van ijzer uit voeding. De meest bekende functie is die van antioxidant waarbij vitamine C het lichaam beschermt tegen schadelijke stoffen.Een tekort leidt tot een verminderde weerstand en vermoeidheid.


  ... Naast wat opzoekingswerk heb ik vandaag ook n toertje gelopen wih. Beetje kleiner dan vanmorgen gedacht, want de buik enzo pruttelde tegen. Ongeveer 9 km in 49min. Overmorgen beter hoor!
  Allez, ik buig mij nog anderhalf uur over de boeken.
  Gegroet.

  12-09-2007 om 20:27 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (4)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lopen leren inpakken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Druk druk! Alsof de voorbereiding naar de halve marathon niet voldoende, bereid ik me ondertussen voor op een examen twee dagen na de halve marathon. Tbetreft een specialisatie kinesitherapie, met name manuele therapie. Interessant! Vorige week hebben we bovendien beslist te verhuizen, en dit één oktober! Leuk! Maar er komt een pak bij kijken! Hopelijk lijden mijn eerste twee bezigheden er niet teveel onder... Dus vlieg ik er terug in. Nog vijftig pagina's te gaan vandaag. Dan nog eens huisje kijken en opmeten en in de vooravond een duurloopje van 13 km. Ik heb eigenlijk zin in een rondje meer....17/18 km dan, maar dat reserveer ik voor zondag ofzo... als ik al niet de fiets opmoet om Francis' hersenkronkel in goeie banen te leiden....

  12-09-2007 om 13:20 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (0)
  10-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug van start
  Klik op de afbeelding om de link te volgen ... stilletjes weer geprobeerd, voor Francis wast loslopen, voor mij terug opbouwen. 8km duin, bos, heuveltje, twee tempoversnellingen. 43:09. Geen last! Joohoo! Morgen voorspel ik wel een beetje spierpijn... Moaja, wuk wil je....
  Gisteren genoten van het achtervolgen met de camera als n èchte mediamadam. Mooie foto's van stoere marathonlopers en fietsende madammen. Kheb respect voor iedereen die deelnam! Ik snap het nog altijd niet hoe mensen het in hun hoofd krijgen van Nieuwpoort naar Ieper te lopen. En dan nog te lachen als éne cameramadam vraagt mooi te kijken voort kiekje... echt waar, Respect! Als ik zie hoeveel ze ervoor moeten trainen, hoe er moet gelet op eten en slaap! Kvermoed dat het de euforie is bij de aankomst. Tkippevel bij de gedachte dat je 42195m aant afhaspelen bent. De emoties bij alle mensen die je aanmoedigen. Je lotgenoten rond je. En waarschijnlijk nog zoveel meer.
  Ik betwijfel of ik ooit de moed zal kunnen opbrengen. Never say never zeggen ze dan. Laten we maar gewoon beginnen met nen alven marathon.

  10-09-2007 om 21:27 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (2)
  06-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tkittelt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen ... een onverwachte ingreep kluistert mij aan stoel en zetel en houdt de loopschoenen op stal. Het kriebelt! Al vijf dagen lopeloos. Dat is wel een fel contrast met vorige week!! :s Ondertussen zit ik toch niet stil hoor... De krant, Westkustmagazine, Tijdingen; drie mediamediums die onze sponsorloop deze week in het licht zetten. De donaties waren navenant! Fijn! En met het werk kwam mijn kop nog eens in Intro. man man man... gelukkig stijgt het niet naar men hoofd!
  Jammer dat ik er niet bij kon zijn gisteren bij het wedstrijdje van't OLC... Met spijt in het hart! Maar volgende vrijdag ben ik paraat wih! Als de goden me gunstig gezind zijn tenminste....
  Loopt ze!

  06-09-2007 om 21:00 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (6)
  03-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.overzichtje

  weekoverzichtje:
  maandag 5 km losgelopen
  woensdag 12,5km, gezellig toertje! 1h09
  vrijdag 6 km (31:38)
  zaterdag 12,5 km, tzelfde als woensdag, iets sneller gestart, iets warmer gehad, iets zwaarder geweest..
  zondag 40 km fiets
  Totaal voor week 35: 36 loopkilometers

  Week 34: 22 km
  Week 33: 24 km
  Week 32: 23 km
  Week 31: 13 km

  => augustus 106 km, das wat de marathonmannekes in één week lopen zeker? Respect!

  03-09-2007 om 14:58 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (5)
  29-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kilometers opdrijven
  De exacte afstand weet ik niet, maar liep daarnet 1h09:39. Heel vlotjes hetzelfde tempo kunnen aanhouden, en geen last om de schouders mooi naar achteren te houden. De laatste vijfhonderd meter de snelheid stelselmatig opgedreven tot een eindsprintje (rond de 14 per uur dan). In form blijkbaar! De afstand ligt ergens tussen de 12 en 13 km, maar das in feite niet zo belangrijk. Morgen weer een rustdag, Vrijdag 8km en zaterdag hetzelfde toertje als vandaag, 80pct bos en duin, 60pct schaduw. Ideaal dus om op gelijk welk moment van de dag af te haspelen....

  29-08-2007 om 20:41 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (2)
  28-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterkte Christine!!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag na't werk gebarbequed in Gistel. Heb me slechts aan één glaasje rood bezondigd, want 's avonds wilde ik nog een beetje kilometers maken.... Francis mee op de fiets voor de morele steun. Ik had eigenlijk wat met hem te doen! Ons paadje is namelijk niet echt fietsvriendelijk.. Zéker acht versperde doorgangen, zulke dat je als loper moet vertragen en zigzaggen, en als fietser het wiel in de lucht moet zwieren, maar waar de paarden niet kunnen passeren... Bovendien kwam ik ook twee omgevallen bomen tegen onderweg, waar ik over moest springen...   En alsof dat dat de fietser nog niet genoeg ontmoedigd, is er dan nog een zandstrook van zo'n kilometer (of zelfs meer, als je alle kleintjes samentelt) Bij dit alles moest hij trouwens ook opletten dat het wiel geen extra toer maakte, want hij wilde nu eens de precieze afstand weten van ons "acht kilometer toertje" weten.. Die acht was maar een schatting naar ons gevoel... En inderdaad... In de laatste rechte lijn zagen we dat het minder dan acht was.. We hebben er dan maar een ommetje aangebreid om toch aan die acht kilometer te komen... Dat weten we nu ook weer si! 43 minuutjes gelopen .
  Gisteren moést ik na het werk ook weer in de schoenen. Ik schrijf moest, want het was met gróte tegenzin. Een baaldag op het werk, en nogal stress allerlei, en moe moe moe... maar ik wist dat ik me achteraf stukken beter zou voelen. Dus sleepte ik me vooruit, de straat op. Francis achtervolgde me op koussevoeten. Hij kon ook niet anders, want het tempo lag laag. Amper 10 - 10,5 km/h. Ik vond het zelfs lastig om zo traag te lopen, maar mijn benen en hoofd waren zo moe, kon het niet opbrengen.. Maar af en toe een trage training is goed tschijnt! Ik loop eigenlijk bijna altijd aan het zelfde tempo tijdens mijn "trainingen" maar dat is eigenlijk niet goed.. Mijn baaldag was dus toch voor etwat goed... ;o) 31 minuten (goeie 5km).
  Na een douchetje en wat fruit, yoghurt, soep en toastje naar Ratatouille gaan kijken. Een film om bij te glimlachen en af en toe te grinnikken, maar ik heb toch al betere gezien in het genre. Hoe dan ook een ontspannend avondje met de zwemclubvriendinnetjes van toen...!
  Vandaag rustdag op loopvlak, maar toch ferm weg en weer gevlogen op het werk. Ik denk dat ik het eens zal proberen op rolschaatsen....

  28-08-2007 om 20:56 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (1)
  25-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Gisteren mezelf gebrainwashed met de slagzin: "vanavond ga ik sjette geven". De hele namiddag goed gedronken en gezorgd dat mijn suikervoorraad voldoende hoog was om die onmiddelijk te kunnen verbranden. Aangekomen in Oostende zag ik dat het parcours mij niet zou toelaten te eindigen beneden de 30 minuten, waarop ik eigenlijk hoopte... hmm... Maar heb toch beetje in de richting van sjette gegeven! Beetje tandenbijten in het mul zand, en proberen tandje bij te steken op de dijk met de wind in de rug. Content met het resultaat van deze intervaltraining 31:07 voor de 6 km. Achteraf gezellig bijgepraat met veel verschillende mensen, onder andere Geert, Wim n'olifant en Sylvia, waarmee ik ook drie bloglinks rijker ben.... Bovendien nog een cinematicketje gewonnen met de tombola ook, "woohoo".
  Vandaag niet gelopen, morgenavond probeer ik er toch die 12 à 14 uit te krijgen!
  enjoy the sunshine.... !!!

  25-08-2007 om 20:08 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (6)
  22-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lopen lopen lopen!!!!!!
  Zin om te lopen!! Maar kep nie echt tijd... Zin om te lopen!!! Maar kep al wa honger... Zin om te lopen!!!! Dus ik ga lopen! Vertrokken met enkel een startpunt in mijn hoofd, en gaandeweg zou ik wel zien waar ik zou uitkomen. In feite wilde ik 10 of 12km lopen, maar ik kon maar na 19u vertrekken, met een tafel vol boodschappen en ik wilde nog een slaatje met meloen in mekaar flanzen ... Dus liep ik het mooie 8km parcours op een aangenaam rustig tempo. Zonder hartslagmeter, maar ik vermoed dat mijn hartslag rond de 70% draaide. Een wandelaar nam zijn schattige hondje stevig vast tussen zijn benen en sprak kalmerend, opdat een gat uit mijn kuit werd voorkomen.. Heerlijk, die nog ietwat vochtige lucht in het bos die mijn longen wordt ingezogen. Nog enkele plassen en losgewaaide takken ontwijken, en ik kom terecht in een wijk. De conducteur fietst voorbij en roept "goe bezig" .. smile.. een hondertal meter verder draait Brigitte van 't wienkeltje haar autoraampje open en roept me eveneens iets toe.. Aan haar lach zie ik haar aanmoediging... En dan kom ik terecht in een stukje duinpad terwijl ik denk "Lopen is heerlijk! Van lopen wordt je blij" en overloop in gedachten het artikeltje van Erna Leyre van het Oostends Loopcriterium. Tien minuutjes later thuisgekomen, met een leeg hoofd en een goed humeur!


  Tip voor een lichte maaltijd: Slaatje met meloen, mozarella, avocado, basilicum en een lekkere dressing, geserveerd met een toastje en een schelletje gerookt vlees. mmmmh

  22-08-2007 om 21:29 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (3)
  20-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 mijl
  Diep geweest gisteren! Ik voelde mij volledig uitgedroogd na (en tijdens) de wedstrijd. Heb nog de rest van de dag gedronken gedronken gedronken, maar de dorst bleef... Zelfs deze morgen was ik nog steeds niet gehydrateerd... En dat was zelfs te zien op de baskuule...
  Er rest maar één ding en dat is meer kilometers malen, om er comfortabel te geraken in eindhoven... 1:33:43 niet om naar huis te schrijven... slechte tijd, en zwaar afgezien... Volgende keer beter, beloofd!!! Wèl een dikke proficiat aan Rita, sterke wedstrijd!

  20-08-2007 om 12:51 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (6)
  19-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sponsorloop
  ... En onze reclamecampagne voor make a wish verloopt goed! Vandaag reeds 3001,43 € en een artikel in de krant... die kun je nalezen op http://makeawish.mediateam.be/artikel_17082007.html 
  Nu koolhydraten stapelen, en over een ongeveer 3u50 aan de start van de tien mijl....
  have a nice day!

  19-08-2007 om 09:26 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (3)
  18-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 of niet? 5 of 16?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  ... Deze week nog maar zo'n 8 loopkilometer in de benen. Ook wel een kleine kilometer zwembewegingen en ettelijke fietskilometers. En vier dagen weg - en - weer opt werk... Dat telt soms ook voor loopkilometers... Vandaag wilde ik een 12 doen door bos, duin en strand. Maar morgen ist sirenejogging in Middelkerke. 5, 10 of 10 mijl. ... Nu dus aan het wikken en wegen wat ik ga doen.... Vandaag een 12 betekend morgen vermoeide benen... Misschien dat ze dan wel een vijf zouden aankunnen... Maar misschien moet ik mezelf morgen wel testen en de 10 mijl doen.. Ik weet nu al dat ik dan diep zal moeten gaan, en vandaag dan beter niet loop... Dus.. optie 1: weektotaal 25 of optie 2: weektotaal 24 km. Kweethetnietzogoed... Kga eerst sponsors zoeken.. En een beetje studeren.. Want twee dagen na de halve marathon in Eindhoven heb ik examen ... Beide naderen met rasse schreden! Nog acht weken en een dag...

  Fotoootje van vorige vrijdag; afziend...

  18-08-2007 om 13:56 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (1)
  15-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.40:40
  ... Wegens familiale redenen werd lopen vandaag niet in de dagplanning geteld... Maar dankzij de voorspelde wind en regen zijn we gaan bowlen in plaats van fietsen, en was mijn dag plots zo'n 4 uur langer.... Na een zondags onbijtje in het poetsen en opruimen geslagen, maar mezelf om 12u toch in de loopschoenen gedwongen (ipv een ander werkje aan te vatten, of de cursus onder mijn neus te leggen, of taart te bakken... ) Kheb het mooie parcourstje van zo'n 8km - voornamelijk bos - afgelegd. 40:40 minuten onderweg geweest. Goed gezweet, want uit de wind was het ècht wel warm!! Opt laatst ook wel het tempo hoog gehouden, zodat Francis op tijd kon vertrekken voor hetzelfde toertje... Hij was blijkbaar iets minder gehaast want liep er 42:15 over.... ;o) hèhè ... Content van de inspanning, en zo was het schuldgevoel ook kleiner bij de leffe, en het mmmmh.. dessertbuffet...
  Nog twee dagjes werken, en tis were wiekend.... :o)

  15-08-2007 om 23:41 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (0)
  13-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.intervalletje
  Gisterenavond dus nog snel even in de sportschoenen gekropen, want het kriebelde... Na wat loslopen in de wijk, op zoek naar een stuk dat 400m zou kunnen zijn, ging ik van start.. Omdat ik de preciese afstand niet wist, sprak ik met mezelf af om de intervallen eens omgekeerd te doen. In plaats van 400m in 1:40, liep ik zo hard als ik kon gedurende 1:40. drie keer. Blazen, Hijgen, verzuren, afzien! Maar achteraf content!!! Kdenk niet dat het voor mijn rug een goed idee was, want sinds de training voel ik terug steken in lies en onderrug.. Bij deze beloof ik te wachten met intervaltraining tot ik weer "genezen" ben. Hoewel dat stukje doodgaan mij altijd wel een goed gevoel geeft achteraf..... Dak ma snel de oude ben!! Geniet van de nieuwe werkweek...

  13-08-2007 om 06:52 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (4)
  12-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mariakerke
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vrijdag stond er nog eens een wedstrijdje van het Oostends Loopcriterium op het programma. De benen waren nog wat stijf van woensdag, maar ik had een positief gevoel vóór de wedstrijd. Ik had donderdag en vrijdag minder last gehad van rug/heup dan de voorbije twee weken, en dat gaf mij dus goeie moed! Na de nodige PR-taken en te poseren voor de foto voor in de krant van west-vlaanderen komende donderdag, een kleine opwarming, een uitgebreide stretching en wat bij te praten met bekende koppen, gingen we van start! Veel bochtenwerk maar een mooi parcours! Eerst even door de straten tussen mediamarkt en mariakerke, en dan het mooie natuurdomein van Raversijde. We liepen trouwens langs "Walrave", waar we na de loop van 22 september een hapje zullen eten met alle (weblog)lopers en aanverwanten die goesting en tijd hebben.(inschrijven voor 15 september). In januari vond iets gelijkaardigs plaats in Mol, en dat was zéker de moeite! Nu dus een vervolg in West-Vlaanderen...
  Ik vond het een rare wedstrijd. Ik wilde wel sneller, maar raakte telkens in de knoop met mijn ademhaling. Ik adem te traag en te diep, wanneer ik mijn tempo iets wil verhogen, lukt het mij niet mijn ademhalingsritme evenredig op te drijven.. Frustrerend!!! Maar waarschijnlijk is mijn verleden als zwemmer daar de oorzaak van.... Het resultaat was 49:49. Moest het parcours precies 10km zijn, dan is dit een mooie tijd! Maar ik hoorde al waaien dat het 9,6km was. Hoewel ook iemand 10km op de teller had... Als ik deze tijd vergelijk met mijn resulaten van juni is het misschien een beetje triestig, maar goed,een nieuwe start, een nieuw begin....  ik ben op weg naar Eindhoven, en daarvoor ga ik nú de intervallen lopen die morgen gepland staan.. Maar ik heb morgen een afspraak bij de kiné, en dan doe je achteraf beter geen intervallen, of de behandeling is voor niets geweest..ciao!

  12-08-2007 om 17:43 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (3)
  09-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weekoverzichtje
  ... Na een weekje stilte weer hoog tijd om iets te posten! Om de strandloop van woensdag beter te verwerken heb ik donderdagavond een kilometer gezwommen, wat vlotter ging dan verwacht en ondanks het VOLK!! Achteraf onverwacht maar aangenaam kennis gemaakt met Arbeid Adelt. Nog nooit van mijn leven van gehoord, maar ambiance verzekerd!! Zouden er nog dergelijke groepjes bestaan tegenwoordig?

  Vrijdag vond ik dat ik wel een rustdagje mocht, en heb ik samen met Alain gesupporterd voor Francis, Rita, Jan, en alle andere bekende gezichten.. In het weekend was ik van dienst, en dan rest er niet zoveel meer meestal. We zijn wel eens gaan kijken naar Walrave, de weblogeetlocatie gaan inspecteren, samen met Clint, die ons achteraf een privégeleide gaf op zijn werkplek, Walraversijde. Interessant! 
  Zondag was het dan ABSOLUUT gééén loopweer!!!

  Maandag heb ik dan toch mijn rug laten onderzoeken. Blijkt dat ik het schoolvoorbeeld ben van mensen die zich gedurende jaren hebben aangepast aan een voornamelijk zittend leven (de schoolgaande jeugd van 6 tot 23) om vervolgens een beroep uit te oefenen die voornamelijk rechtstaand is (kine)... Deze twee levenswijzen vragen een volledig andere biomechanica. En blijkbaar doet mijn lichaam nu ferm haar best zich daaraan aan te passen. Met als gevolg een verkeerde stand van het bekken en de schouders, scheefstand van het bekken, en een vastgeroeste wervel, verzwakte buikspieren en rek op bepaalde ligamenten die dan pijnuitstralingen geven in de mij bekende regio's... Oplossing: buikspieroefeningen, de rug laten rechttrekken en passief in de juiste houding plooien door op ons kleine marteltuig, de backstretcher, te gaan liggen. Dagelijks vijf minuutjes... easy, no?
  Dinsdag kiné.
  Woensdag een mooie gekoppelde training afgewerkt: Met de fiets naar het sportpark, omgekleed, flesje water gezet voor Francis die lopend naar het sportpark kwam en dan 8 en een grote halve toer gelopen 1h03, om vervolgens met de fiets terug te keren. 11km fiets 11km gelopen. Wat vandaag resulteerde in stijve benen en eigenlijk ook armen... Maar wat vandaag eveneens leidde tot de vaststelling dat ik voor het eerst sinds 10/14dagen niet constant pijn voelde. Fijn!!
  Na het werk nogmaals naar het zwembad. De baantjes waren ditmaal moeilijker te tellen, maar ik vermoed dat het zo'n 800m zal geweest zijn... Deugddoend in ieder geval...

  En nu... naar bed!!! Want morgen wil ik een mooie wedstrijd lopen!!!

  09-08-2007 om 22:06 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (1)
  01-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En we zijn trug uit de startblokken!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Maandag een klein toertje blok gelopen om "de goeste" weer op te flakkeren. Twas warm, amai! 28 minuten losgelopen, en erna een strandwandelingetje gemaakt. Gisteren meegefietst met Francis' vijftienner, en vandaag meegelopen met de strandloop van De Panne. 8km op voornamelijk.... zand.. Door de wind van de voorbije dagen lag er namelijk ook op de dijk een lekker zacht zandtapijtje... Kwestie van geen koud te krijgen.... heb er 41:23 over gedaan. Geen hoogvlieger, maar das ook niet nodig op dit moment van de training. Twas in ieder geval heel gezellig tussen al dat volk! De collectie is weer een t-shirtje rijker.. En mijn benen enkele kilomters lichter.
  Morgen rustdag, en vrijdag trekken we naar Oostkamp. Komend weekend ben ik van corvee, dus ik weet nog niet goed of ik de tijd zal vinden voor een toertje van acht..  En maandag ... zal ik mij nog eens wagen aan een intervalsessie. 3x1000 in 4:20 (13,84km/h). En dat nà een kinébeurt, benieuwd of de heup wil standhouden!!
  ciao

  01-08-2007 om 22:33 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (4)
  29-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en dan nu... Actie!!!
  ... Net terug van een deugdoend weekje Frankrijk. Door tal van redenen slechts één keer in de loopschoenen gekropen.. (en enkele keren meer in de zwemvliezen) Maar vanaf nu begint de èchte aanloop naar mijn allereerste halve marathon! De komende zes weken stoom ik mijn lichaam klaar voor een tienkilometertijd van 49 à 44 minuten. Na een weekje zonder schema start dan de specifieke halve marathontraining van zes weken. Wekelijks staan vier à vijf trainingen op het programma. Lange trage duurlopen, gemiddelde tempolopen en rappe intervallen.... Ik kijk er al naar uit!
  Net terug van een klein halfuurtje loslopen. De heup blijft stijf, de rug blijft pijnlijk. Waarschijnlijk heeft de heerlijke reis (en bijhorende slopende autoreis) er toch niet zó goed aan gedaan... Morgen nog eens naar de kinesist, ik hoop dat hij mij er snel van verlost, want leven met constante zeuring in de rug, en last tijdens het lopen... pffff!

  Wat ons reisje betreft... Twas perfect! Mooie warme dagen aan het zwembad, Gezellige minder warme dagen "op tjock" de geest wat gaan verruimen... Bijgeleerd over "Pierrette", de neanderthalerhomosapiens... interessant!! Ook geleerd over de cognac, hoe ze gedestilleerd wordt, hoe ze bewaard wordt, hoe ze op smaak gebracht wordt, en waar ze de kleur aan dankt.... Lekker! Veel en heeerlijk gegeten ook! Onze gastvrouw was een voortreffelijke kokin, en de gastheer een bon-vivant...
  Perfecte vakantie! Een aanrader voor iedereen!

  29-07-2007 om 00:00 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (3)
  17-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.... Tis zomer!!!!

  www.sponsormij.be  www.sponsormij.be  www.sponsormij.be  www.sponsormij.be 

  De sponsoractie is gestart!! Samen met ondertussen al 14 andere webloglopers ga ik op zoek naar mensen en bedrijven die mij willen sponsoren voor mijn allereerste halve marathon. De affiches vinden hun weg, mijn contactpersonen ontvingen een email, en de mond-aan-mond-reclame is gestart! Hoe meer ik ermee bezig ben, hoe toffer ik het vind, door alle positieve reacties die ik krijg van de mensen rond mij heen! Sjiek! Er heerst dan toch nog steeds verdraagzaamheid en menslievendheid in deze wereld!! Fijn!

  www.sponsormij.be  www.sponsormij.be  www.sponsormij.be  www.sponsormij.be

  ... Morgen of overmorgen ga ik nog eens lopen, want ik zal het anders misschien nog afleren! Tis ondertussen geleden van de strandloop in Nieuwpoort vorige dinsdag... Maar goed, ik loop veel weg en weer opt werk, dus de benen blijven wel fit...

  Gisteren dan toch eindelijk bij de kinesist geraakt.. Overmorgen nog eens. Ik hoop dat het resultaat haalt, en ik vanaf augustus het onderste uit de kan kan gaan halen... Zonder heup, bekken, ruglast....

  Nog ééén dagje werken..... en dan congéééééé. :o) :o) :o)

  www.sponsormij.be  www.sponsormij.be  www.sponsormij.be  www.sponsormij.be

  17-07-2007 om 21:13 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (1)
  05-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn bijna-wekelijkse gewoonte

  Vandaag nog eens na het werk met men nieuwe flashy decathlon - T- shirtje naar huis gelopen, kwestie dak het toch een wekelijkse gewoonte kan blijven noemen.. Twas nogal druk deze namiddag, waardoor ik maar 20 minuten voor vertrek een vezelkoekje kon binnenspelen. Begon die mij wel niet te ambeteren zeker onderweg! tggg! Heb toch twee of drie keer het tempo moeten verlagen door te hevige krampen.. Gelukkig geen last van heup of rug of bekken... Kvoel het wel nog soms, maar tis niet meer zo acuut als voorheen. Ik blijf twijfelen om bij een manueel therapeut langs te gaan, of als ik gewoon zal wachten "tot het overgaat". .. Voorlopig wachten dus! trainingsje duurde zo 41min48. 15 seconden tragen of de vorige keer.. Volgende week zal het dus wel sneller zijn! Morgen nog eens met de fiets naar het werk, en zo is die goeie gewoonte zich ook stilletjesaan weer aan het profileren....
  Nog twee weken ... en dan .... OP REIS ...

  05-07-2007 om 20:25 geschreven door sjarlot  


  >> Reageer (1)


  Foto

  Sportieve bloggers
 • Francis
 • Clint
 • KJ
 • Julie
 • Carmen
 • Ruth
 • hardloopstarterke
 • Dirk jogt
 • Mario
 • webloglopers United

  ...
 • Elastimam Edith
 • Koen
 • Sven
 • Vince
 • Philippe
 • Harmsie
 • Steven
 • Lazyhorse
 • Veerle
 • Lorenzo

  ...
 • Etienne
 • Homer
 • Byrntie
 • Achieltje
 • Werner
 • Jan
 • Yves
 • Jess
 • Kurt
 • Alain Poppe

  ...
 • Geert
 • Sylvia
 • Wim
 • Muriel
 • Katrien
 • kristof
 • Veerle // betty Spenser

 • PR's

  5 km (jan '07) 26'31
  10 km (okt '07) 48'30
  10 mijl (maart '08) 1h28'10
  HM (okt '07) 1h59'57


  Specialleke
 • de moeite waard!

 • Foto

  Liezy, de kunstenoaresse!!
  trainingsinfo..
 • lopersinfo
 • véééél tips en uitleg!
 • loopschema's
 • receptjesblog
 • gmail
 • triatleeeeet
 • 3athlon
 • voorbeeld schema 1/8e triatlon

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Archief per maand
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006

  Foto

  Foto

  Foto

  Via de sponsorsite zamelden we
  11.400 euro
  in voor MAW

  BEDANKT


  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!