Eiwietarme
Speculaas
Ingrediënten:
250g
NOPROTEN bloem
60ml
ewitarme melk (bv PROZERO)
120g bruine
suiker
100g boter
(GEEN margarine)
10g
eivervanger
7g kaneel
Bereidingswijze:
Bloem zeven
samen met de eivervanger in een mengkom.
Voeg er de
bruine suiker boter kaneel en eiwitarme melk aan toe.
Mix deze
tot een vast deeg met mixer met deeghaken of met een kneedmachine.
Als het
deeg goed vast is rol er een worst van en laat deze minstens 1u opstijven in de
frigo, beter is nog een nachtje.
Snij
schijven van ongeveer 3mm dikte leg ze op een bakplaat en bak deze in een
voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 à 20 minuten.
TIP: ZE DE
OVEN TIJDENS HET VOOR VERWAREMEN OP 200°C EN VERLAAG DE TEMPERATUUR NA HET
PLAATSEN VAN DE BAKPLAAT NAAR 180°C.
|