Ik ben Kim , en gebruik soms ook wel de schuilnaam pimpernell aka kim.
Ik ben een vrouw en woon in Brugge (Belgie) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/09/1982 en ben nu dus 42 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: alles wat met beauty te maken heeft.
Rondvraag / Poll
Welke is jouw favoriete lippenbalsem?
pimpernell
De site voor foto's, reviews en swatches voor alles wat met beauty en make-up te maken heeft!
28-05-2010
RECEPT: *SUPERSIMPELE PASTA MET ZALM & TOMAATJES*
Dit supermakkelijke en héérlijke recept is zo gepiept !!! Het is m'n favoriete lunch op warme dagen, is een lichte maaltijd en je maag is gevuld. Benieuwd hoe je het maakt?
Wat heb je nodig: * Pasta met vulling (bv. ricotta of spaanse ham) * 1 pak gerookte zalm * enkele tomaten naar smaak * parmezan of gruyere (wat je liefst verkiest) * basilicumblaadjes * peper * room
Hoe doe je het?
* Kook je pasta gaar * ondertussen ontpit je de tomaten en snij je ze in reepjes * snij ook de zalm in reepjes * scheur de basilicum in stukjes (als je scheurt komen de aroma's vrij, als je knipt of snijd niet!) * giet de pasta af * vermeng direct met de parmezan of gruyere zodat deze heerlijk smelt * voeg de room erbij * voeg tomaten, zalm en als laatste de basilicum bij * kruid met peper
Smakelijk !!!
Ps. Wie wil kan de room en de tomaatjes wat opwarmen in de microgolf, maar niet te lang !
Ik vertelde jullie al eens dat ik jullie af en toe zal laten meegenieten met mijn favo gerechten. Vandaag is het de beurt aan deze lunch ! Ik at dit de eerste keer in het Mugg 'n Beans tea-room/restaurant in Zuid Afrika. Klik op de foto om gelinkt te worden naar de website!En voor degenen die ooit een bezoek brengen aan het prachtige Zuid Afrika vergeet dan niet om zeker eens bij Mugg 'n Beans langs te gaan!
Regelmatig maak ik nu thuis dit gerecht zelf aangezien alles hier te verkrijgen is, het een supermakkalijk recept is en héél vlug klaar is
Wat heb je nodig?
* 3 broodjes om nog zelf af te bakken * chutney (een dikke vruchtenpuree, te verkrijgen in de supermarkt in verschillende smaken) * 6 sneetjes spek * 6 sneetjes brie * rucola * peper
Hoe doe je het? * Bak de broodjes zoals aangegeven staat op de verpakking * Bak ondertussen je spek * Snij de sneetjes brie en laat even op kamertemperatuur komen * éénmaal broodjes klaar zijn haal je ze uit de oven * besmeer met de chutney * beleg elk broodje met 2 sneetjes brie * leg hierbovenop het warme spek (dat zorgt ervoor dat de brie een beetje smelt!) * beleg met rucola * doe wat peper uit de molen op
In Marokko is dit een welgekend recept. Helaas weet ik er niet de juiste naam van . Ik leerde het kennen door een (Marokkaanse) vriendin van m'n zus en ik vond het gewoon héérlijk! Ik maakte het als dessert op Oudejaarsavond en iedereen smulde z'n buik rond! Het is een licht dessert EN je hebt je portie fruit binnen De kaneel zorgt voor een 'winterse' toets.
Wat heb je nodig? * appelsienen * kaneel (naar smaak) * fleur d'oranger (sinaasappelbloesem-water) * fruitsap met pulp
Hoe maak je het? * Pel de sinaasappels en haar er de meeste witte velletjes vanaf * Snij de sinaasappels in schijven * Bestrooi met de kaneel * Meng de fruitsap met de fleur d'oranger, zelf gebruik ik 1 tlp fleur d'oranger want dit het ene nogal sterke smaak. * Giet over de sinaasappelen * Laat een nachtje rusten in frigo.
Fleur d'oranger is te koop in de meeste grootwarenhuizen of in gespecialiseerde winkeltjes.