Meng de eierdooiers, de suiker, de vanillesuiker, de olie en de melk. Voeg daarna de gezeefde bloem toe. Eiwitten stijf kloppen en eronder mengen. Springvorm invetten, niet bloemen. Snij de rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm en leg ze in de springvorm. Strooi er een beetje suiker over. Overgiet de rabarberstukjes met de eiermassa. Laat de taart 40 min. bakken op 180°. Laat een beetje afkoelen. Neem vervolgens de taart uit de springvorm en draai ze om, zodat de stukjes rabarber aan de bovenzijde liggen. Strooi er een beetje suiker over. Even onder de grill plaatsen om te carameliseren. !!!! opgepast voor aanbranden, blijf erbij!!!!!
Zoeken met Google
Zoeken in blog
POMPOENSOEP
2 kg pompoenbrokjes
2 uien
2 liter bouillon
Muskaatnoot
Broodkorstjes
Kristof De Bisschop
TOMATENSOEP
1 liter gepureerde verse tomaten
1 kleine selder
3 wortels
2 aardappelen
1 kleine courgette
2 uien
3 preien
40 gr vetstof
3 liter bouillon
peper - zout
vermicelle
Was, reinig, spoel de groenten en snijd ze in stukjes. Laat de groenten stoven in de vetstof. Voeg de bouillon, en de gepureerde tomaten + aardappelen toe. Laat alles gaarkoken gedurende een 1/2 uur tot 3/4 uur. Maak de soep fijn en kruid met peper en zout. Laat ze nog eens flink doorkoken en voeg er de vermicelle aan toe. Dien warm op.
alles goed mixen ik doe geen zout in de soep (ieder kiest zelf hoeveel zout men wil ) Katrien
Tomaten - groentensoep van mama Dee
Ui, prei, wortel, aardappel even aanstoven in wat boter. (verhoudingen volgens smaak !) Runderbouillon toevoegen en breng aan de kook. Voeg ook nog laurier, peper, groen van selder en gepelde tomaten toe.
Als de groenten gaar zijn, laurier uithalen en alles zeer goed mixen. Naar smaak nog wat peper en selderijzout toevoegen ...
In je tuin leven allerlei wilde dieren. Niet alleen vogels en insecten, maar ook zoogdieren zoals egels en vleermuizen. Met een paar simpele ingrepen maakt u uw tuin tot een aantrekkelijke verblijfplaats voor hen. Dat is niet alleen leuk, maar ook nuttig: insecten zorgen voor de bestuiving van bloemen en bestrijden bladluis, egels eten slakken, vleermuizen vangen muggen, enzovoort.
Repareer lekkende kranen; u verliest al gauw een halve liter per uur.
Poets uw tanden niet met de kraan open; u verliest zo'n tien liter water per minuut.
Vul de wasbak met een laagje warm water om uw scheermes schoon te maken tijdens het scheren.
Besproei uw tuin alleen 's avonds wanneer het nodig is.
Kijk regelmatig of uw leidingen niet lekken; controleer voor u gaat slapen de watermeter, als niemand 's nachts de kraan gebruikt, kunt u 's morgens zien of ze in orde zijn.
Ga onder de douche in plaats van in bad; een douchebeurt kost gemiddeld 57 liter water, in een bad gaat meer dan 100 liter water.
Was de auto met regenwater of ga naar de autowasstraat.
Leg een fles, gevuld met water, in de spoelbak van uw toilet; door de capaciteit van de spoelbak te verkleinen gebruikt u minder water bij het doortrekken
Courgettebootjes: neem een kleine courgette per persoon. Snijd in de lengte een flinke plak van de courgette. Versnijd in blokjes zo dat er aan elk blokje een stukje schil blijft zitten. Stoof 3 soorten groenten in melkerij- of hoeveboter, b.v.: courgette, champignons, wortel, tomaat, erwtjes, knolselder... Hol de courgettes uit zonder de buitenkant te beschadigen. Vul ze op met de gestoofde groenten. Leg een vlokje boter op de vulling. Vlei de gevulde courgettes in een ovenschaal en zet ze in de oven tot de courgettes gaar zijn. Dien op bij vis of vlees, met aardappelpuree.
Courgette-aardappelschotel: snijd een courgette in schijfjes. Schil enkele aardappelen en snijd ze ook in schijfjes. Kook alleen de aardappelschijfjes beetgaar. Leg de courgette- en aardappelschijfjes afwisselend en dakpansgewijs in een beboterde ovenschotel. Bestrooi met wat zout en peper. Giet wat room in de schotel en eindig met geraspte kaas (Nazareth, Oud Brugge of een pittige kaas) en enkele vlokjes hoeve- of melkerijboter. Laat gratineren in de oven.
1 kg rabarber 6 blaadjes gelatine van 3g 2 eieren 1/4 l room 3 dl water 150g suiker
Spoel de rabarberstelen en snijd ze in stukken. Kook de rabarber, samen met het water, gedurende 15 minuten. Giet vervolgens door een zift en laat uitlekken. Houd het kookvocht apart. Week de gelatineblaadjes in koud water. Breng het kookvocht van de rabarber aan de kook. Roer in een kookpot de eierdooiers en de suiker. Voeg het kokende sap toe en laat even doorkoken. Neem van het vuur en roer er de uitgeknepen gelatine onder. Laat afkoelen. Klop de eiwitten en de room afzonderlijk stijf. Spatel ze voorzichtig onder de bavarois. Doe het mengsel in een kom of in individuele schaaltjes en laat opstijven in de koelkast.
SMAKELIJK
Week van het bos: 11/10/2008: 5de en 6de leerjaar van Mater naar het bos 15/10/2008: kleuters van Mater op zoetiefroetie fruitpad jummie