Meng de eierdooiers, de suiker, de vanillesuiker, de olie en de melk. Voeg daarna de gezeefde bloem toe. Eiwitten stijf kloppen en eronder mengen. Springvorm invetten, niet bloemen. Snij de rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm en leg ze in de springvorm. Strooi er een beetje suiker over. Overgiet de rabarberstukjes met de eiermassa. Laat de taart 40 min. bakken op 180°. Laat een beetje afkoelen. Neem vervolgens de taart uit de springvorm en draai ze om, zodat de stukjes rabarber aan de bovenzijde liggen. Strooi er een beetje suiker over. Even onder de grill plaatsen om te carameliseren. !!!! opgepast voor aanbranden, blijf erbij!!!!!
Zoeken met Google
Zoeken in blog
POMPOENSOEP
2 kg pompoenbrokjes
2 uien
2 liter bouillon
Muskaatnoot
Broodkorstjes
Kristof De Bisschop
TOMATENSOEP
1 liter gepureerde verse tomaten
1 kleine selder
3 wortels
2 aardappelen
1 kleine courgette
2 uien
3 preien
40 gr vetstof
3 liter bouillon
peper - zout
vermicelle
Was, reinig, spoel de groenten en snijd ze in stukjes. Laat de groenten stoven in de vetstof. Voeg de bouillon, en de gepureerde tomaten + aardappelen toe. Laat alles gaarkoken gedurende een 1/2 uur tot 3/4 uur. Maak de soep fijn en kruid met peper en zout. Laat ze nog eens flink doorkoken en voeg er de vermicelle aan toe. Dien warm op.
alles goed mixen ik doe geen zout in de soep (ieder kiest zelf hoeveel zout men wil ) Katrien
Tomaten - groentensoep van mama Dee
Ui, prei, wortel, aardappel even aanstoven in wat boter. (verhoudingen volgens smaak !) Runderbouillon toevoegen en breng aan de kook. Voeg ook nog laurier, peper, groen van selder en gepelde tomaten toe.
Als de groenten gaar zijn, laurier uithalen en alles zeer goed mixen. Naar smaak nog wat peper en selderijzout toevoegen ...
http://www.ecofont.eu/downloaden.html
Ecofont ®
Ecofont schiet bij het printen gaatjes in de letters die u getypt heeft!
Dat is op zichzelf al fascinerend; helemaal als u beseft dat dit geen invloed
heeft op de leesbaarheid.
Maar het wordt pas écht leuk als wij u vertellen dat u hiermee veelal tot 25%
inkt/toner kunt besparen. Uw portemonnee én het milieu zijn u dankbaar, want
inkt/toner is voor beide een bijzonder zware last.
U werkt in het lettertype dat u gewend bent en print met één druk op de knop
in de inktbesparende Eco-variant ervan. De Ecofont software is zeer eenvoudig te
installeren en te gebruiken.
Met Ecofont print u duurzaam en Ecofont is voor zowel privé als zakelijk
gebruik geschikt.
Zodra je het Ecofont hebt gedownload kun je het installeren in de fontmap
op je computer. Het Ecofont is gebaseerd op een Open Source font en je kunt
het rechtenvrij gebruiken. Let op: het font heet
Spranq_eco_sans_regular.ttf.
Het zout dat we in onze voeding gebruiken, is natriumchloride of NaCl. Het element dat in deze formule voor problemen zorgt, is de natrium (Na). Hoewel ons organisme voor tal van functies (doorgeven van zenuwimpulsen, samentrekken van de spieren, correct vochtgehalte van het lichaam, ) natrium nodig heeft, zijn er te grote hoeveelheden van aanwezig in vele van de voedingsmiddelen die we dagelijks eten.
Hallo, ik ben Fietje Waarom. Ik heet zo omdat ik altijd veel vraag als ik in de natuur ben.
Bij elke onderwerp heb ik een leuke zoekplaat voor jullie bedacht. Sommige daarvan zijn tegelijk een kleurplaat. Ik leer je ook hoe je grappige dingen kunt maken van spulletjes die niet veel kosten. Je kunt van bijna alle zoekplaten en knutselwerkjes een mooie afdruk maken op een printer (PDF-pagina's).
Voor de oudere kinderen is er veel meer te lezen dan op de gedrukte pagina's in Mijn Landschap. Zoek daarom snel naar de FieClopedie, zeker als je een spreekbeurt wilt houden over het onderwerp. Als je de FieClopedie goed hebt gelezen dan moet je ook zeker nog even de quiz doen.
Wil je vanalles over water te weten komen, surf dan eens naar www.kids.vmw.be. Je vindt er een 'ontdekplek', waar je op een speelse manier heel wat zaken kan leren en ontdekken over de wereld van het water. Veel surfplezier !!
Eet jij s middags boterhammen op school? En gebruik je hiervoor een brooddoos? Of zijn je boterhammen verpakt in aluminiumfolie? Dat doe je beter niet. Als vijf leerlingen het hele jaar door hun boterhammen in aluminiumfolie verpakken, dan verbruiken ze samen evenveel aluminium als er in 1 fiets zit! Het maken van aluminium kost zeer veel energie en is erg vervuilend voor lucht en water. Daarom is het beter om zo weinig mogelijk aluminiumfolie te gebruiken.
Hier vind je 50 werkbladen met "techniek" als thema, voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De werkbladen 51 t/m 54 hebben een aparte inleiding en zijn speciaal bedoeld voor kleuters.
- Altijd aan beide zijden van het papier schrijven of dubbelzijdig afdrukken (leuke tip: een boekje maken met alle blaadjes die maar aan 1 zijde zijn volgeschreven) - Altijd gerecycleerd papier gebruiken om het leed van de bomen te verminderen - Controleer alle fouten vóór je een bestand van de computer afdrukt, zodat je het document niet opnieuw moet afdrukken omdat je het pas hebt gecontroleerd na afdrukken - Als het kan, verstuur een mailtje in plaats van een brief - Twee pagina's op één zijde van een A4 blad afdrukken, zodat er vier pagina's op 1 enkel A4 blad kunnen - Je uitschrijven op de site van de goudengids, zodat je geen 2 dikke telefoonboeken meer krijgt, maar in plaats daarvan online telefoonnummers raadpleegt indien nodig - als je gegevens van de computer twee keer wil hebben voor alle zekerheid, print dan niet af, maar sla het op op diskette, cd-rom of usb-stick - enveloppes gebruiken als boodschappenlijstjes ipv memoblaadjes - geen kartonnen bordjes en bekertjes gebruiken bij het verjaardagsfeestje van de kinderen - koop geen papieren wegwerpservetten en wegwerpzakdoekjes, maar gebruik stoffen zakdoeken en servetten
1 kg rabarber 6 blaadjes gelatine van 3g 2 eieren 1/4 l room 3 dl water 150g suiker
Spoel de rabarberstelen en snijd ze in stukken. Kook de rabarber, samen met het water, gedurende 15 minuten. Giet vervolgens door een zift en laat uitlekken. Houd het kookvocht apart. Week de gelatineblaadjes in koud water. Breng het kookvocht van de rabarber aan de kook. Roer in een kookpot de eierdooiers en de suiker. Voeg het kokende sap toe en laat even doorkoken. Neem van het vuur en roer er de uitgeknepen gelatine onder. Laat afkoelen. Klop de eiwitten en de room afzonderlijk stijf. Spatel ze voorzichtig onder de bavarois. Doe het mengsel in een kom of in individuele schaaltjes en laat opstijven in de koelkast.
SMAKELIJK
Week van het bos: 11/10/2008: 5de en 6de leerjaar van Mater naar het bos 15/10/2008: kleuters van Mater op zoetiefroetie fruitpad jummie