Meng de eierdooiers, de suiker, de vanillesuiker, de olie en de melk. Voeg daarna de gezeefde bloem toe. Eiwitten stijf kloppen en eronder mengen. Springvorm invetten, niet bloemen. Snij de rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm en leg ze in de springvorm. Strooi er een beetje suiker over. Overgiet de rabarberstukjes met de eiermassa. Laat de taart 40 min. bakken op 180°. Laat een beetje afkoelen. Neem vervolgens de taart uit de springvorm en draai ze om, zodat de stukjes rabarber aan de bovenzijde liggen. Strooi er een beetje suiker over. Even onder de grill plaatsen om te carameliseren. !!!! opgepast voor aanbranden, blijf erbij!!!!!
Zoeken met Google
Zoeken in blog
POMPOENSOEP
2 kg pompoenbrokjes
2 uien
2 liter bouillon
Muskaatnoot
Broodkorstjes
Kristof De Bisschop
TOMATENSOEP
1 liter gepureerde verse tomaten
1 kleine selder
3 wortels
2 aardappelen
1 kleine courgette
2 uien
3 preien
40 gr vetstof
3 liter bouillon
peper - zout
vermicelle
Was, reinig, spoel de groenten en snijd ze in stukjes. Laat de groenten stoven in de vetstof. Voeg de bouillon, en de gepureerde tomaten + aardappelen toe. Laat alles gaarkoken gedurende een 1/2 uur tot 3/4 uur. Maak de soep fijn en kruid met peper en zout. Laat ze nog eens flink doorkoken en voeg er de vermicelle aan toe. Dien warm op.
alles goed mixen ik doe geen zout in de soep (ieder kiest zelf hoeveel zout men wil ) Katrien
Tomaten - groentensoep van mama Dee
Ui, prei, wortel, aardappel even aanstoven in wat boter. (verhoudingen volgens smaak !) Runderbouillon toevoegen en breng aan de kook. Voeg ook nog laurier, peper, groen van selder en gepelde tomaten toe.
Als de groenten gaar zijn, laurier uithalen en alles zeer goed mixen. Naar smaak nog wat peper en selderijzout toevoegen ...
Doe uw lichten uit op 28 maart 2009 van 20u30 tot 21u30
Doe uw lichten uit op 28 maart 2009 van 20u30 tot 21u30
Earth Hour is een initiatief van het WWF dat de wereld bewust moet maken van de klimaatveranderingen.
Deze actie heeft uiteraard niet als doel te besparen op onze energiefactuur, maar wel om het publiek de kans te bieden een groot en duidelijk signaal te geven aan de wereldleiders en hen te vragen concrete en ambitieuze maatregelen te nemen tegen de opwarming van de aarde. Eind 2009 wordt namelijk een nieuw akkoord onderhandeld in Kopenhagen tijdens de conferentie van de Verenigde Naties. Dat wordt de opvolger van het Kyoto-protocol.
Earth Hour werd gelanceerd in Sidney door het Australische WWF in 2007. Dit jaar nemen wereldwijd 1000 steden deel. Allen zullen ze minstens 1 uur hun lichten doven op zaterdag 28 maart.
In België
Al vanaf 20u30 wordt de verlichting van de Belgische autowegen uitgeschakeld. In Brussel zullen het Atomium, de Grote Markt en de VRT-toren in complete duisternis gehuld zijn. Ook Antwerpen, Gent, Luik en Namen nemen deel aan het evenement.
En u?
Als u wenst deel te nemen aan deze symbolische actie, schrijf u dan in, net als talloze internationale bekendheden.
Bijkomende informatie en mogelijke initiatieven vindt u op de site van Earth Hour.
1 kg rabarber 6 blaadjes gelatine van 3g 2 eieren 1/4 l room 3 dl water 150g suiker
Spoel de rabarberstelen en snijd ze in stukken. Kook de rabarber, samen met het water, gedurende 15 minuten. Giet vervolgens door een zift en laat uitlekken. Houd het kookvocht apart. Week de gelatineblaadjes in koud water. Breng het kookvocht van de rabarber aan de kook. Roer in een kookpot de eierdooiers en de suiker. Voeg het kokende sap toe en laat even doorkoken. Neem van het vuur en roer er de uitgeknepen gelatine onder. Laat afkoelen. Klop de eiwitten en de room afzonderlijk stijf. Spatel ze voorzichtig onder de bavarois. Doe het mengsel in een kom of in individuele schaaltjes en laat opstijven in de koelkast.
SMAKELIJK
Week van het bos: 11/10/2008: 5de en 6de leerjaar van Mater naar het bos 15/10/2008: kleuters van Mater op zoetiefroetie fruitpad jummie