De nieuwste Spider-Man film wordt misschien een driedimensionale film. In een interview liet de baas van de Sony Pictures filmstudio, Amy Pascal, weten dat dit mogelijk zou zijn.
Amy Pascal deed de uitspraak tijdens een interview met het Amerikaanse zakenblad Forbes. Het vraaggesprek gaat vooral over de zakelijke kant van de studio, maar Pascal liet ook zijn visie op 3-D films weten. Pascal: 3-D is de toekomst van de filmindustrie. Er zullen nog weinig animatiefilms verschijnen die niet in 3-D te zien zijn. Eind dit jaar verschijnt de Sony animatiefilm Cloudy with a Chance of Meatballs, ook in 3-D. Na het succes van Monsters vs. Aliens lijkt een 3-D animatiefilm een must.
Op de vraag of Spider-Man 4 in 3-D in de bioscoop te zien zal zijn, antwoordt Pascal kort maar mysterieus: het zou kunnen. Volgens de Sony-baas is de komende film van regisseur James Cameron, bekend van Titanic en Terminator, in dit opzicht erg belangrijk. Avatar is de eerste grote actiefilm in 3-D en zou volgens Pascal de filmwereld kunnen veranderen. Iedereen denkt dat het gaat worden als Star Wars. De film gaat de manier veranderen waarop mensen entertainment gebruiken. Ik weet niet of je dat ooit in dramafilms gaat zien, maar ik kan in ieder geval niet meer zeggen dat het niet zo is. De prijs van de 3-D film zou een probleem kunnen worden. Volgens mede studiobaas Michael Lynton is het moeilijk om mensen meer te laten betalen voor een 3-D Spidey dan voor een romantische komedie.
Het vierde deel in de Spider-Man-reeks wordt in 2011 in de bioscopen verwacht. Of Spidey dan ook in 3-D te zien is, zal nog moeten blijken.
Land: Verenigde Staten (2009) | Kinderen toegelaten Première: 29 April 2009 | Duur: 110 minuten Regie:Gavin Hood Met:Hugh Jackman, Ryan Reynolds, Liev Schreiber, Dominic Monaghan, Will I Am Genre:Actie, Science-Fiction, Fantastiek Web:Officiële website
Hugh Jackman herneemt de rol die van hem een superster maakte - Wolverine, de wrede vechtmachine met een zelfhelend lichaam, intrekbare klauwen en een echt oerinstinct. "X-Men Origins: Wolverine" vertelt het verhaal van Wolverines gewelddadig en romantisch verleden, zijn complexe relatie met Victor Creed, en het onheilspellende "Weapon X" programma. Op zijn weg ontmoet Wolverine veel mutanten, zowel bekende als nieuwe, waaronder verrassende en langverwachte legendes uit het X-Men universum.
Met alle opwinding rond The Expendables van Sylvester Stallone zouden we bijna vergeten dat er nog een 'old-school-action-movie-team-up' op het programma staat: Universal Soldier 3 met Jean-Claude Van Damme en Dolph Lundgren. Een eerste foto van de film kan je hieronder bekijken.
De (voorlopige?) titel van de film is: Universal Soldiers: The Next Generation. Gaan we hier een Ghostbusters tactiek meemaken? JCVD en Dolph die een nieuwe generatie vechtmachine's onder hun hoede nemen?
De film moet nog dit jaar in Amerika in de bioscoop gaan draaien.
Natalie Portman, geboren Natalie Hershlag (Jeruzalem, 9 juni 1981) is een Israëlisch-Amerikaans actrice. 'Portman' is een artiestennaam, naar haar grootmoeders oorspronkelijke achternaam. Natalie is Joods, van Poolse komaf.
Biografie
Natalie Portman werd geboren in Jeruzalem (Israël). Haar familie verhuisde naar Maryland, daarna naar Connecticut, waarna zij zich op Long Island vestigden.
Natalie werd ontdekt in een pizzeria toen zij elf jaar oud was, door een agente van Revlon, die haar als model wilde. Op haar twaalfde maakte zij haar filmdebuut in Luc Bessons Léon, waarin ze een meisje speelde dat met een moordenaar bevriend raakte. Die rol was het begin van een patroon van het vertolken van karakters die gewoonlijk bijzonder intelligent en volwassen voor hun leeftijd zijn.
Portman kreeg goede kritieken in Beautiful Girls en speelde een bijrol in Everyone Says I Love You.
Star Wars-fans kennen haar als Padmé Amidala in de prequels, Star Wars: Episode I: The Phantom Menace, Star Wars: Episode II: Attack of the Clones en Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith.
Portman werd genomineerd voor een Golden Globe als "Best Supporting Actress" in 1999 voor haar rol als Ann August in Anywhere But Here. In 2004 won ze een Golden Globe als "Best Supporting Actress" voor haar rol als Alice in Closer.
Portman is een vegetariër sinds ze acht jaar oud was. Ze is afgestudeerd aan de beroemde Universiteit van Harvard in psychologie (2003).
In 2007 was Portman te zien in de videoclip van de single Dance Tonight van Paul McCartney.
Natalie verscheen tevens in de videoclip van Devendra Banhart. Het liedje heette Carmensita.
Portman is ook bekend voor haar sociaal egagement. Zo kreeg ze in 2008 twee prijzen voor dit engagement. Eerst werd ze tot de meest milieuvriendelijke ster ter wereld uitgeroepen door de groene website Grist.com en op het filmfestival van Venetië won ze de Movie for Humanity award. Dit is de prijs voor de acteur of actrice die zich dat jaar het meest positief heeft ingezet voor goede doelen. Deze werd in 2008 voor het eerst uitgereikt op het filmfestival. Portman zet haar onder andere in voor de Jane Goodall foundation. Dit is een stichting die zich inzet voor het welzijn van mensen in Tanzania. De stichting bouwt scholen en onderwijsvoorzieningen en onderzoekt de natuur om daar op een verantwoorde manier mee om te gaan. Ze ondersteunt ook de campagne van FINCA Microfinance als ambassadrice. Dit is een organisatie die kleine sommen geld leent aan arme vrouwen om zichzelf uit de armoede te werken via het oprichten van bedrijfjes. Ze promoot ook de schoenen van Té Casan, gemaakt van milieuvriendelijke en niet dierlijke materialen, ze zet zich in voor de berggorillas in Rwanda via het Mountain Gorilla Veterinary Project en is het gezicht van een firma die spaarlampen maakt.
In 2003 kreeg ze een relatie met acteur Gael Garcia Bernal, maar in 2004 gingen ze uit elkaar. Ook had ze korte tijd een relatie met zanger Devendra Banhart. Na een half jaar gingen ze uit elkaar. In 2000 kreeg ze een aanbieding om als Jubileen te spelen in "X-Men" maar ze weigerde, waarna dit personage uit het script werd geschreven. Mei 2008 maakte Portman, als jongste jurylid, deel uit van de Jury van het 61e Internationale Filmfestival in Cannes.
Belangrijke filmrollen
Mathilda uit Léon
Padmé Skywalker-Naberrie Amidala/ Senator Amidala uit Star Wars
Evey uit V for Vendetta
Filmografie
Léon (1994)
Developing (korte film, 1995)
Heat (1995)
Beautiful Girls (1996, regisseur Ted Demme)
Everyone Says I Love You (1996, schrijver en regisseur Woody Allen)
Mars Attacks! (1996, regisseur Tim Burton)
Anywhere But Here (1999)
Star Wars: Episode I: The Phantom Menace (1999)
Where the Heart Is (2000)
Zoolander (2001)
Star Wars: Episode II: Attack of the Clones (2002)
Cold Mountain (2003, schrijver en regisseur Anthony Minghella)
Garden State (2004, schrijver en regisseur Zach Braff)
True (2004, schrijver en regisseur Tom Tykwer)
Closer (2004, regisseur Mike Nichols)
Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith (2005)
V for Vendetta - (2005, regisseur James McTeique)
Goya's Ghosts - (2006,regisseur Milos Forman)
Free Zone - (2006, regisseur Amos Gitaï)
Paris, je t'aime (2006)
My Blueberry Nights (2007)
The Other Boleyn Girl (2007)
Mr. Magorium's Wonder Emporium (2007)
New York, I Love You (2008)
Theaterrollen
The Diary of Anne Frank (1999)
The Seagull (2001)
Deelname in televisieprogramma's
Sesamstraat
Tot 2008, twaalf keer op de The Late Show with David Letterman
Not without my daughter (Nederlandse vertaling: In een sluier gevangen) is een autobiografisch boek van de Amerikaanse schrijfster Betty Mahmoody. In het boek beschrijft ze hoe ze door haar man, de arts Sayyed Bozorg "Moody" Mahmoody, tegen haar wil met haar dochtertje Mahtob in 1984 Iran werd vastgehouden. Het boek is in 1991 verfilmd onder dezelfde titel. In 2002 verschreen een documentaire Without my daughter die de geschiedenis beschrijft vanuit het oogpunt van Moody.
HET VERHAAL: ------------------------
Betty Mahmoody wordt door haar echtgenoot Moody overgehaald om samen met hun dochter zijn familie in Teheran te bezoeken. Betty twijfelt aan een reis naar het Midden-Oosten maar Moody zweert op de Koran dat ze na twee weken probleemloos terug zullen keren in Amerika. Het gezinnetje reist naar Teheran, waar Betty direct verplicht wordt een chador te dragen.
Eenmaal in Iran vertelt Moody haar dat hij is ontslagen uit het ziekenhuis, waar hij overigens al voortdurend door zijn collega's was gediscrimineerd. Moody, die als student voor het regime van de shah was gevlucht, is een aanhanger van Ayatollah Khomeiny en wil in het revolutionaire Iran blijven. Hij neemt alle paspoorten en creditcards in beslag en deelt Betty mee dat ze zich maar moeten aanpassen. Mahtob kan maar beter moslim worden en daarmee is het einde discussie. Voorlopig kan het gezin bij Moody's zus Ameh Bozorg wonen, een vrouw aan wie Betty een grondige hekel heeft. Ameh Bozorg en de rest van de familie behandelen Betty met minachting en Ameh zelf heeft de onsmakelijke gewoonte om haar neus tijdens het wassen met Betty's chador te snuiten. Bovendien is het huishouden onhygiënisch, maar klachten bij Moody leiden tot irritatie. Moody's fanatisme dat in de V.S. al zo nu en dan boven was gekomen in discussies met zijn vrienden komt nu volledig tot uiting. Moody slaat zijn vrouw nu ook.
Betty, die zelfs niet mag telefoneren, probeert wanhopig een uitweg te vinden. Ze vlucht uiteindelijk met haar dochter naar de Zwitserse ambassade, die een Amerikaanse sectie heeft (de V.S. hebben immers sinds de gijzeling van 1979 geen ambassade meer). Daar wordt Betty echter medegedeeld dat ze niet kan worden geholpen. Volgens Iraans recht is de vrouw van een Iranier namelijk ook een Iraanse, en kan een Iraanse vrouw slechts het land verlaten met geschreven toestemming van haar man. Thuisgekomen wacht haar een woedende Moody, die dreigt haar te vermoorden als ze weer zo lang wegblijft.
Betty besluit Moody's wantrouwen te sussen door zich positiever op te stellen. Ze volgt Koranstudies waar ze een tot moslim bekeerde Amerikaanse leert kennen, en ze heeft zelfs weer seks met Moody. Deze laat op zijn beurt de teugels iets vieren en staat uiteindelijk toe dat ze bij een ander familielid gaan wonen. Ondertussen zoekt Moody werk maar kan geen baan op zijn niveau krijgen. Bovendien beklaagt hij zich over het gebrek aan hygiëne in het Teheraanse ziekenhuis. De frustratie uit zich in fanatisme dat uiteindelijk zo ver gaat dat ook Moody's familie het te ver vindt gaan. Door de relatieve vrijheid kan Betty wel contact leggen met een winkelier die een schakel vormt in een ondergrondse organisatie die mensen Iran uit smokkelt.
De zaak wordt ironischerwijs versneld door de Amerikaanse IRS (belastingdienst) die wegens de oplopende belastingschulden en boetes beslag op het huis van Betty en Moody in de Verenigde Staten dreigt te leggen. Moody wil het huis snel te gelde maken en wil Betty hiervoor naar de Verenigde Staten sturen, al is het officiële voorwendsel dat Betty afscheid mag nemen van haar vader die stervende is. Ze zal dan het huis en alle andere bezittingen moeten verkopen, de opbrengst na betaling van de belastingen naar Iran sluizen, en vervolgens terug moeten komen. Mahtob blijft uiteraard in Iran, zodat Betty als ze zou willen ontsnappen haar dochter nooit meer terugziet. Wanneer Betty bezwaar maakt tegen het feit dat Mahtob niet mee mag, slaat Moody haar opnieuw en dreigt opnieuw haar te vermoorden. Betty besluit daarom dat nu de tijd is om met Mahtob te ontsnappen, en loopt met Mahtob van haar man weg.
Via Tabriz en Iraans Koerdistan steken Betty en Mahtob met een Koerdische gids over naar Turkije. Via de Amerikaanse ambassade in Ankara keren ze terug naar de Verenigde Staten.
geregisseerd door Brian Gilbert met Sally Field, Alfred Molina en Sheila Rosenthal 1991
OSCARS: ----------------- Academy Award voor Beste Actrice 1979 voor Norma Rae
Academy Award voor Beste Actrice 1984 voor Places in the Heart
Field groeide op in een Hollywood familie. Haar ouders zijn actrice Margaret Field en Richard Dryden Field, een verkoper. Haar ouders scheidden toen ze vijf jaar oud was en haar moeder hertrouwde met voormalig stuntman en western-acteur Jock Mahoney.
Ze begon halverwege de jaren '60 in de televisieserie Gidget als een jongensverslindend surf-meisje.
In 1967 deed ze auditie voor de rol van "Elaine Robinson" in The Graduate, maar moest de rol afstaan aan Katharine Ross.
Daarna werd ze de ster in The Flying Nun (1967-70 en The Girl with Something Extra 1973-74.
Omdat ze meestal comedy-karakters speelde, werd ze niet gezien als iemand die ook serieuze rollen aankon. In 1976 liet Field eindelijk zien dat ze dat ook kon in de televisiefilm Sybil, waarin ze een karakter speelde met een meervoudige-persoonlijkheidsstoornis. Ze won voor deze rol een Emmy Award in 1977.
In 1979 speelde ze een vakbondsleider in Norma Rae en won de Academy Award voor Beste Actrice. Ze won nog een Oscar in 1984 voor haar rol in Places in the Heart
Ze heeft in vele films grotere en kleinere rollen gehad, waaronder in Mrs. Doubtfire (1993) en Forrest Gump (1994). In 1991 speelde ze een indrukwekkende rol in Not Without My Daughter; het waar gebeurde verhaal van Betty Mahmoody, die probeerde uit het Iran van na de Islamitische revolutie uit het land te komen, zonder de goedkeuring van haar man en met haar dochter.
Op televisie had Field een terugkerende rol in ER, waarvoor ze een Emmy won in 2001.
Field had vele jaren een relatie met Burt Reynolds, maar aanvaardde nooit zijn aanzoeken tot een huwelijk. Ze trouwde eerst met Steven Craig van 1968 tot 1975. In 1984 trouwde ze met Alan Greisman, maar scheidde weer van hem in 1993. Field heeft twee zoons uit haar eerste huwelijk (één van hen is romanschrijver Peter Craig) en een derde zoon uit haar tweede huwelijk
SUSKE EN WISKE & DE TAXAS RAKKERS IS DUURSTE VLAAMSE FILM OOIT
'Suske en Wiske & De Texas Rakkers' wordt met een budget van 9miljoen euro de duurste Vlaamse film ooit, maar hij komt wel in de zalen op de Belgische nationale feestdag.
Met een kloek budget van 9miljoen euro, wat pakweg dubbel zoveel is als klassefilms stijl Loft of Daens, mag het een klein wonder heten dat álles aan Suske en Wiske & De Texasrakkers Vlaams is: van de scenaristen (Mark Mertens en Wim Bien) over de regisseurs tot de acteurs die hun stem leveren aan de personages. '3D-animatie is duur en qua computeranimatie gaan we de richting van films als Shrek uit', zegt producent Eric Wirix van Skyline Entertainment. Toch hebben we dat geld nog behoorlijk vlot gevonden', zegt producent Eric Wirix van Skyline Entertainment, 'hoofdzakelijk in Vlaanderen maar ook in Wallonië en Nederland. Het belangrijkste was evenwel dat we deze brok Vlaamse stripcultuur van a tot z in eigen Vlaamse handen hebben kunnen houden.'
Gisteravond werd in Brussel de kruim van de cast voorgesteld met een pakketje klinkende namen zoals Lucas Van den Eynde in de rol van Lambik, Sien Eggers als tante Sidonia en Filip Peeters als Jerom. De rol van Wiske gaat naar een jonge actrice die al even haar neus liet zien in Aspe, Evelien Verhegge, terwijl acteur en presentator Staf Coppens de rol van Suske speelt. Ook de iets kleinere rollen klinken goed met namen zoals Lien Van de Kelder, Alex Willequet, Chris Van den Durpel, Bruno Vanden Broucke en Axel Daeseleire. Zelfs Guy Mortier mag enkele kleine rollen brommen. De journalist en tv-figuur werd overigens ook aangezocht om het verhaal van iets meer humor te voorzien. 'De uitdaging was de grappen van zo'n gelaagdheid te voorzien dat ze leuk zijn voor kinderen, maar dat ze volwassenen tegelijk iets extra's bieden via een paar dubbele bodems.'
Lang was onduidelijk of Arnold Schwarzenegger wel of niet te zien zal zijn in de nieuwe Terminator-film, Terminator Salvation. In een interview gisteren schepte de gouverneur van Californië eindelijk duidelijkheid. Hij zal waarschijnlijk wel te zien zijn, maar enkel in bewerkte beelden uit de eerste Terminator.
Tijdens een ontmoeting met regisseur McG heeft Schwarzenegger aangegeven er geen problemen mee te hebben om in de film te zitten, zolang hij maar niet hoeft mee te spelen. "I made it very clear that I dont have the time to do the movie. I said that I would be willing to be in the movie if they get the technology together, and so they are working on that right now." Schwarzenegger zal waarschijnlijk te zien zijn in een korte scène waarin de hoofdrolspeler hem ontmoet als "toekomstige Terminator".
Ook sprak Schwarzenegger over zijn tijd na het gouverneurschap. In minder dan twee jaar zal zijn tweede termijn als gouverneur aflopen. Mogelijk keert hij terug in de filmreeks. Hij zei: I think its cool to continue on with the franchise ... in case I want to jump over again and get into the acting after Im through here. Ook denkt hij er over na om een boek te schrijven.
Het duurt nog een kleine maand voordat Angels & Demons, de tweede film gebaseerd op Dan Browns Da Vinci Code-reeks, in de bioscoop te zien zal zijn. Columbia Pictures heeft ondertussen besloten ook het derde deel uit de reeks te verfilmen.
Het boek zelf is nog niet uit. Dan Brown heeft aangekondigd dat het langverwachte derde deel, The Lost Symbol geheten, 15 september in de Noord-Amerikaanse boekhandels zal verschijnen met een indrukwekkende oplage van vijf miljoen exemplaren. Het manuscript zou volgens bronnen al wel af zijn.
Verwacht mag worden dat Tom Hanks opnieuw de rol van professor Robert Langdon op zich zal nemen, en dat Ron Howard weer zal regisseren.
De opnames van Ruben Fleischers horrorkomedie Zombieland zijn gisteren officieel beëindigd. De regisseur heeft voor de gelegenheid enkele setfoto's op zijn weblog geplaatst. Die kan je hieronder bekijken.
Fleischer kijkt al uit naar de volgende stap in de productiefase van de film: "Vanaf nu staat er mij een lange zomer in de montagekamer te wachten. Dat is ontmoedigend maar ook spannend, want ik weet dat ons materiaal erg sterk is. Het zou erg plezant moeten worden. Ik kan eerlijk gezegd niet wachten."
Zombieland verhaalt over enkele overlevenden die moeten samenwerken om zombies te bestrijden in het post-apocalyptische Amerika. De cast bestaat uit o.a. Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, en Emma Stone.
HET VERHAAL ___________________ Gangster Vin Diesel heeft het best voor elkaar. Hij reist van land naar land om daar met zijn team wegpiraten allerlei vuile zaakjes op te knappen. Zijn laatste job? Een gigantische tankwagen kapen en ervandoor gaan met de benzine! Dan ziet hij zichzelf echter genoodzaakt terug te keren naar thuisstad Los Angeles om de moord op een kennis te wreken. Samen met FBI-agent Paul Walker verzint hij een waanzinnig plan: ze gaan als stuntpiloten infiltreren in het misdaadkartel van de vermoedelijke dader. BESPREKING ___________________ Misschien dat het voorgaande in theorie veelbelovend lijkt, in praktijk is het dat allesbehalve! Diesel en Walker staan te acteren op automatische piloot en hun vrouwelijke collega's Michelle Rodriguez en Jordana Brewster komen er amper aan te pas. Het verhaaltje komt gevaarlijk in de buurt van het soort flauwekul dat je in de jaren tachtig op de rekken van je plaatselijke videotheek aantrof. Maar ergst van al: de racesequenties ontberen de pit van hun broers en zussen uit de originele 'The Fast and the Furious' en 'Tokyo Drift', het verdienstelijke derde deel. De spectaculaire openingsscène met de immense truck die hierboven beschreven staat, vormt de enige uitzondering. Een slippertje van jewelste!
Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster
Michelle Pfeiffer (Santa Ana (Californië), 29 april 1958) is een Amerikaanse filmactrice.
Michelle Pfeiffer brak door in Hollywood met de musical Grease 2 (1982). Een jaar later was ze te zien als de drugsverslaafde vrouw van Al Pacino in Scarface (1983). Eind jaren '80 kreeg ze op vier jaar tijd maar liefst drie oscarnominaties, voor haar rollen in Dangerous Liaisons (1988), The Fabulous Baker Boys (1989) en Love Field (1992). In 1992 maakte Pfeiffer zich legendarisch met haar rol van Catwoman in Batman Returns. De jaren '80 zijn carrièretechnisch gezien haar beste jaren geweest. In de jaren '90 leverde ze steeds redelijke films af waaronder de populaire filmhit Dangerous Minds (1995). De laatste jaren was ze onder meer te zien naast Harrison Ford in What Lies Beneath (2000), naast Sean Penn in I am Sam (2001) en naast Alison Lohman in White Oleander (2002). Tot haar beste werken behoren ook onder meer The Witches of Eastwick (1987), Married to the Mob (1988), Frankie and Johnny (1991) en Martin Scorseses The Age of Innocence (1993). In 2007 kwam ze weer helemaal terug, twee keer als een slechterik in "Hairspray", naast John Travolta en in "Stardust" als een 5000 jaar oude heks, die eeuwige jeugd wil. Ook speelde ze in "I could never be your woman"
Ze is getrouwd en gescheiden van Peter Horton (1981-1988) en sinds 1993 getrouwd met David E. Kelly, 2 kinderen.
Op 6 augustus 2007 kreeg Michelle Pfeiffer een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame.
Filmografie
Filmografie als acteur
Jaar
Titel
Rol
Opmerkingen
1979
The Solitary Man
Tricia
televisiefilm
1980
The Hollywood Knights
Suzie Q
1980
Falling in Love Again
Sue Wellington
1981
Charlie Chan and the Curse of the Dragon Queen
Cordelia Farenington
1981
Callie & Son
Sue Lynn Bordeaux
televisiefilm
1981
Splendor in the Grass
Ginny Stamper
televisiefilm
1981
The Children Nobody Wanted
Jennifer Williams
televisiefilm
1982
Grease 2
Stephanie Zinone
1983
One Too Many
Annie
televisiefilm
1983
Scarface
Elvira Hancock
1985
Into the Night
Diana
1985
Ladyhawke
Isabeau d'Anjou
1986
Sweet Liberty
Faith Healy
1987
Tales from the Hollywood Hills: Natica Jackson
Natica Jackson
televisiefilm
1987
The Witches of Eastwick
Sukie Ridgemont
1987
Amazon Women on the Moon
Brenda Landers (segment "Hospital")
1988
Married to the Mob
Angela de Marco
1988
Tequila Sunrise
Jo Ann Vallenari
1988
Dangerous Liaisons
Madame Marie de Tourvel
1989
The Fabulous Baker Boys
Susie Diamond
1990
The Russia House
Katya Orlova
1991
Frankie and Johnny
Frankie
1992
Batman Returns
Catwoman/Selina Kyle
1992
Love Field
Lurene Hallett
1993
The Age of Innocence
Ellen Olenska
1994
Wolf
Laura Alden
1995
Dangerous Minds
Louanne Johnson
1996
Up Close & Personal
Sally/Tally Atwater
1996
To Gillian on Her 37th Birthday
Gillian Lewis
1996
One Fine Day
Melanie Parker
1997
A Thousand Acres
Rose Cook Lewis
1998
The Prince of Egypt
Tzipporah
stem
1999
The Deep End of the Ocean
Beth Cappadora
1999
A Midsummer Night's Dream
Titania
1999
The Story of Us
Katie Jordan
2000
What Lies Beneath
Claire Spencer
2001
I Am Sam
Rita Harrison
2002
White Oleander
Ingrid Magnussen
2003
Sinbad: Legend of the Seven Seas
Eris
stem
2007
Stardust
Lamia
2007
Hairspray
Velma Von Tussle
2007
I Could Never Be Your Woman
Rosie
2008
Chasing Montana
2009
Personal Effects
2009
Cheri
Trivia
Adopteerde in 1993 haar dochter Claudia Rose
Kreeg in 1994 haar zoon genaamd John Henry Kelley. Hij is vernoemd naar David's vader.
Was Miss Orange County
Heeft High School in 3 jaar afgemaakt (in plaats van 4 jaar).
Ze was te zien in Coolio's "Gangsta's Paradise" videoclip.
Is nr 33 in Empire Magazine's 100 Sexiest Stars.
Heeft de rol van Clarice Starling, in de film The Silence of the Lambs, geweigerd omdat ze het te 'eng' vond, de rol ging uiteindelijk naar Jodie Foster
Stond in 1990, 1991, 1992, 1993 en in 1996 in People Magazine's 50 Most Beautiful People In The World.
Ze is van oorsprong Nederlands, Duits, Iers, Zweeds en Zwitsers.
Acteur Val Kilmer schreef poëzie voor haar.
Haar rol van Catwoman/Selina Kyle (Batman Returns) was nr 3 in Empire's "69 Sexiest Movie Characters of All Time". [2000]
Heeft in een supermarkt en in een kledingwinkel gewerkt.
Zingt zelf in Grease 2, The Fabulous Baker Boys, The Prince of Egypt, en Hairspray
Studeerde acteren op The Beverly Hills Playhouse.
Was gekozen als Best Geklede Vrouwelijke Filmster. [1997]
Staat genoteerd als 39ste in Empire Magazine's "Top 100 Movie Stars of All Time" lijst.
Heeft per ongeluk Al Pacino gesneden met een gebroken glas terwijl ze aan het auditeren was voor Scarface.
Barbara Walters zegt dat Michelle één van de meest verlegen mensen is die ze ooit heeft ontmoet.
Ze houdt van acteren maar ze haat het om beroemd te zijn.
Ze had een relatie met Fisher Stevens.
Eén van haar favoriete films is The Wizard of Oz.
Ze is erg goed bevriend met Cher sinds de opnames van The Witches of Eastwick.
Angelina Jolie en filmstudio Fox 2000 hebben een megadeal gesloten. Jolie gaat de hoofdrol spelen in de verfilming van de boekenreeks over Dr. Kay Scarpetta. De Scarpetta boeken, waarin de hoofdrol is weggelegd voor een patholoog-anatoom, zijn wereldwijd miljoenen keren verkocht en de film moet net zon succes worden.
De combinatie van een bestseller auteur als Patricia Cornwell en grote filmster Angelina moet wel iets moois opleveren. Er wordt gesproken over meerdere films, wat goed mogelijk is aangezien er zestien Scarpetta boeken verschenen zijn. De film is niet gekoppeld aan een specifieke titel van een boek. Duidelijk is dat het een spannende thriller in de trend van The Silence of the Lambs en Se7en moet worden.
De rechten van de boeken waren al in 1992 gekocht door Columbia Pictures. Na een aantal mislukte pogingen besloot de studio toch geen film uit te brengen. Nu Angelina Jolie de rol gaat spelen van Dr. Scarpetta, zal de verfilming er toch komen.
Angelina krijgt het druk. Zo is ze bezig met de opnames van Salt, ze is te horen in het vervolg op Kung Fu Panda en ze wacht op het script voor het tweede deel van Wanted.
In een speciaal verjaardagsnummer van het Britse filmtijdschrift Empire zal binnenkort een exclusief interview verschijnen met Peter Jackson en Guillermo Del Toro, respectievelijk de scenarist en regisseur van de aankomende Hobbit-films. De redactie heeft de belangrijkste uitspraken van beide heren nu al naar buiten gebracht.
Del Toro: "Weve decided to have The Hobbit span the two movies, including the White Council and the comings and goings of Gandalf to Dol Guldur."
Jackson: "We decided it would be a mistake to try to cram everything into one movie. The essential brief was to do The Hobbit, and it allows us to make The Hobbit in a little more style, if you like, of the trilogy."
Deze uitspraken kunnen op twee manieren worden geïnterpreteerd. Ofwel wordt het verhaal van The Hobbit uitgesmeerd over de twee oorspronkelijk geplande films, en vervalt de film die de brug moet slaan tussen The Hobbit en The Fellowship Of The Ring. Ofwel krijgen we twee Hobbit-films én een overgangsfilm, waardoor het project omgebouwd wordt tot een nieuwe trilogie.
Thomas Dekker, beter bekend als John Connor in de tv-serie Terminator: The Sarah Connor Chronicles, is in finale onderhandelingen voor een rol in A Nightmare on Elm Street, een remake van de gelijknamige horrorfilm uit 1984. Dekker sluit zich aan bij de eerder gecaste Jackie Earle Haley (Freddy Krueger) en Kyle Gallner (Quentin). Hij zal de rol spelen van zwematleet Jesse.
Thomas Dekker begon zijn carrière in de horrorwereld in 1995, als David McGowan in John Carpenters Village of the Damned. Recent werkte hij de opnames af van Laid to Rest, My Sister's Keeper en All About Evil. Volgend jaar heeft hij ook een rol in Slaughter's Road.
De Amerikaanse bioscooprelease van A Nightmare on Elm Street is gepland voor 16 april 2010. De regie is in handen van Samuel Bayer.
Over nog geen twee weken dan kunnen we Hugh Jackman wederom als Wolverine te keer zien gaan in een X-Men film. De filmmaatschappij Fox trakteert ons tot die tijd met een overkill aan trailers, video's, posters en ander promotiemateriaal. Ook ondergetekende is nu eindelijk wel eens toe aan het bioscoopbezoekje, maar de definitieve bioscoopposter van X-Men Origins: Wolverine wilde ik jullie niet onthouden.
De film draait overigens al vanaf 28 april in de bioscoop. Tot voor kort stond de Nederlandse release gepland voor 30 april. Koninginnedag lijkt voor vele mensen net even belangrijker te zijn.
Christian Bale gaat de hoofdrol spelen in de film The Fighter. De film vertelt het waargebeurde verhaal over het leven van de Ierse bokser Mickey Ward en zijn halfbroer en coach Dickey Eklund. De rol van Ecklund zal gespeeld worden door Mark Wahlberg. Regie van The Fighter zal in handen zijn van David O. Russell, onder meer bekend van de film Three Kings. Dat belooft flitsende vechtpartijen zowel voor als achter de cameras, want Russel en Bale staan beide bekend als heethoofden. Daar staat tegenover dat Wahlberg al meerdere malen met Russell heeft gewerkt, dus wellicht kan hij de mannen tot kalmte manen als dat nodig zal zijn.
Wahlberg was al langere tijd aan het project verbonden, maar The Fighter is een film die al jaren maar niet van de grond leek te komen. Aanvankelijk zou Matt Damon de rol van Ward spelen, en toen hij afzegde werd Brad Pitt aangetrokken als vervanger. Nadat ook Brad verstek liet gaan leek het project niet door te gaan, maar nu is The Fighter nieuw leven ingeblazen met een nieuwe hoofdrolspeler én een nieuwe regisseur. Aanvankelijk zou Darren Aronofsky, bekend van Requiem for A Dream en recentelijk nog The Wrestler, de film regisseren. Wellicht stapte hij uit het project omdat de film met alle vechtscènes in de ring veel overeenkomsten zou hebben met The Wrestler.
Ook al speelt Christian Bale de hoofdrol, Wahlbergs rol als Dickey Eklund belooft de interessantste van de film te worden: Eklund was zelf succesvol profbokser voor hij coach werd, maar in de tussentijd raakte hij aan lager wal en moest hij tien jaar in de gevangenis doorbrengen. Het belooft een veelzijdige rol te worden voor een acteur die na enkele tegenvallers (The Happening en Max Payne) hard aan een comeback toe is.
Wanneer The Fighter gefilmd gaat worden is nog niet bekend.
Er is al een tijdje bekend dat de verfilming van The Hobbit twee films zal beslaan. Waar die twee films precies over zouden gaan, was nog een punt van hevige discussie. Tot nu, want regisseur Guillermo del Toro en uitvoerend producent Peter Jackson hebben vertelt wat de precieze inhoud van de twee films gaat worden. Dat valt te lezen in het nog te verschijnen 20-jarig jubileumnummer van het Britse filmblad Empire.
We zijn van mening dat beide films alleen over The Hobbit moeten gaan, inclusief de bijeenkomst van de White Council en de avonturen van Gandalf in de vesting Dol Guldur, aldus Del Toro. We concludeerden dat het niet goed zou zijn om nog meer in de twee films te proppen, vult Jackson hem aan. Onze oorspronkelijke opdracht was dat we alleen The Hobbit zouden verfilmen. Dat doen we nu weer, verspreid over twee films. Daardoor kan het allemaal wat meer in de stijl van de Lord of the Rings-trilogie. En dat moet goed nieuws zijn voor de fans.
Sinds begin 2006 was al de bedoeling dat The Hobbit verfilmd zou worden in twee films. De eerste film zou zich louter met het boek The Hobbit bezighouden; de tweede zou een overbrugging zijn tussen The Hobbit en het eerste deel van de trilogie, The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring. Dit zou in totaal een periode van zon 60 jaar beslaan. Hier waren de echte Tolkien-fans echter absoluut niet over te spreken, en op vele fora was hun ongenoegen duidelijk te lezen.
Del Toro en Jackson hebben zich deze kritiek wellicht aangetrokken, en hebben nu dus besloten de hele overbruggingsperiode buiten beschouwing te laten. Hiermee is dan elke samenwerking met Viggo Mortensen, die terug zou keren als een (jongere) Aragorn, ook van de baan. De vraag is nu of de overbrugging überhaupt ooit nog verfilmd zal worden, waarmee er dan een tweede Lord of the Rings filmtrilogie zou zijn gemaakt. De kans hierop lijkt vooralsnog erg klein, maar elke echte Tolkien-fan natuurlijk altijd blijven hopen.
De twee Hobbit-films staan gepland voor releases eind 2011 en 2012.
Evan Spiliotopoulos is aangesteld als scenarist van Wanted 2. Zijn belangrijkste wapenfeit tot nu toe: het scenario van de Disney-animatiefilm Poohs Heffalump Movie, ofte Poehs Lollifanten Film.
Net als Wanted zal de sequel losjes gebaseerd zijn op de gelijknamige stripboekenreeks van Mark Millar. De film zal onder meer elementen bevatten uit het derde en vierde hoofdstuk van het eerste boek. Chris Morgan schreef al een kladversie van het scenario, maar het is nog niet duidelijk of die naar de prullenmand wordt verwezen. Volgens de recentste berichten zou Timur Bekmambetov aanblijven als regisseur.
In het computerspel Wanted: Weapons of Fate, waarvan het verhaal begint vijf uur na de gebeurtenissen uit de eerste film, stelt een Rus vast dat het lichaam van Fox verdwenen is. Sommige mensen leiden daaruit af dat Fox nog in leven is, en dat Angelina Jolie - of althans haar personage - zou kunnen terugkeren in de sequel. De release van Wanted 2 is gepland voor 2010. Het derde deel wordt in 2012 verwacht.
Sofia Coppola (Lost in Translation) gaat haar vierde film maken: drama-komedie Somewhere. De locatie van de film is het fameuze Chateau Marmont Hotel in Los Angeles.
Somewhere gaat over een lastige acteur (Stephen Dorff) die het grootste deel van de tijd rondhangt in het hotel. Dan moet hij plotseling zijn leven omgooien, als hij onverwachts wordt bezocht door zijn 11-jarige dochter (Elle Fanning).
Sofia wordt tijdens het proces ondersteund door haar familie. Zo produceert ze de film samen met haar broer Roman, terwijl vader Francis Ford Coppola executive producer is.