Op de lijst van mijn favoriete hapjes staan gevulde eitjes heel hoog. Je kunt ze op allerlei manieren variëren en daarom zijn ze geschikt voor veel soorten mensen. Deze recepten zijn voor 12 eitjes
Augurk: Paprika:
6 eieren (hardgekookt) 6 eieren (hardgekookt)
1 theel. mosterd (dijon) 1 theel. mosterd (dijon)
mayonaise (naar smaak) mayonaise (naar smaak)
1/2 ui (zeer fijn gesnipperd) 1/2 ui (zeer fijn gesnipperd)
2 á 3 augurken (zeer fijn gesnipperd) 1/2 paprika (zeer fijn gesnipperd)
peper en zout peper en zout
paprikapoeder en peterselie/bieslook als garnering. paprikapoeder en peterselie/bieslook als garnering.
Citroen: Augurk (2):
6 eieren (hardgekookt) 6 eieren (hardgekookt)
mayonaise (naar smaak) mayonaise (naar smaak)
2 theel. citroensap 2 theel. dijon mosterd
1/2 theel. currypoeder dragon (1/2 theel.)
1/2 theel. mosterd (dijon) peper en zout
zout en peper 3 augurken (zeer fijn gesnipperd)
Pittig: Zongedroogde tomaat:
6 eieren (hardgekookt) 6 eieren (hardgekookt)
mayonaise (naar smaak) mayonaise (naar smaak)
1/2 theel. mosterd (dijon) 1/2 theel. mosterd (dijon)
1 eetl. augurk (fijn gesnipperd) 2-3 zongedroogde tomaten (gesnipperd)
twee druppels tabasco (of meer naar smaak) 1/4 ui (gesnipperd)
zout en peper Zout en peper
paprikapoeder peterselieblaadjes.
Bij al deze receptjes moeten de eieren hardgekookt zijn. Halveer de eieren en haal de dooier er voorzichtig uit met een theelepel en doe in een bakje. Voeg de andere recepten toe en meng door elkaar tot een glad mengsel. Doe terug in het eiwit met een lepel of met een spuitzak (voor een mooier effect). garneer met paprikapoeder (heeft weinig smaak maar ziet er leuk uit. Voor een gele kleur kan kurkumapoeder gebruikt worden. Verse kruiden als bieslook en peterselie kunnen ook lekker en mooi als garnering zijn. Je kunt ook garneren met vlees/vis (een beetje gerookte zalm, rauwe ham of gebakken bacon)
Categorie:Hapjes
Tags:Hapjes, gevulde eieren, eieren
|