Inhoud blog
  • Perfecte cupcakes
  • Broodje kip met honing-mosterdsaus
  • Italiaans: Pastasaus (basissaus)
  • Ovenschotel van bloemkool en aardappelpuree
  • Nasi van restjes
    Zoeken in blog

    Categorieën
  • Hapjes (3)
  • Hollandse keuken (1)
  • Koken met restjes (1)
  • Lunch/ontbijt (2)
  • Oosterse keuken (0)
  • Sauzen (0)
  • Soepen (1)
  • Toetjes/gebakjes (1)
  • Vlaamse keuken (1)
  • Wereldkeuken (2)
  • My Favorite Recipes
    Lekker Vers en Gemakkelijk!
    05-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knoflooktoastjes met tomatensalsa
    Dit jaar waren wij op vakantie in Italië. Het was op een hete avond, in het appartement waar we zaten, waarop dit receptje naar boven kwam. Het is heel gemakkelijk, je hebt maar weinig ingrediënten nodig, het is vers en fris en echt erg lekker! 

    Nodig voor 2-5 personen 
    Toast: 
    1 stokbrood (gesneden, vers van de bakker/uit de supermarkt)
    4 tenen knoflook (zeer fijn gesneden; gedroogde knoflook kan ook erg goed) 
    olijfolie 

    Tomatensalsa 
    plantje verse basilicum (in totaal heb je 6-10 blaadjes nodig) 
    8 kleine, zoete trostomaatjes (zoals tasty tom tomaatjes)
    evt. citroensap om langer vers te houden. 

    Bereiden: 
    1. snijd de knoflook zeer fijn en houd dit apart. 
    2. Verhit een koekenpan en doe hierin een flinke scheut olijfolie. 
    3. Doe, als de olijfolie heet is, een deel van de knoflook in de pan. Tip: je kunt niet het hele brood in één keer doen, laat de hoeveelheid knoflook afhangen van smaak en van het aantal keer dat je nodig hebt om alles te bakken. 
    4. Roer even door met een spatel en leg de plakjes stokbrood in de pan. 
    5. Als de plakjes bruin zijn, draai ze dan om en wacht tot deze kant ook bruin en knapperig is. 
    6. Herhaal dit tot het stokbrood op is (de kontjes hoef je niet om te draaien)
    7. Maak ondertussen de tomatensalsa door de tomaatjes en de basilicum klein te snijden, in een bakje te doen en even te laten staan om in te trekken. 
    Tip: Je kunt de tomatensalsa vervangen door van alles, zoals een lekkere tapenade, een champignonnensalsa met citroen en verse kruiden, etc. Probeer te zoeken naar frisse vervangingen, want dat heeft de toast nodig. Een eiersalade zou te stevig en romig zijn. 

    Eet smakelijk! 

    Categorie:Hapjes
    Tags:Hapjes, tomaat, toast,
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uienringen
    Gisterenavond waren de toastjes én de afbakbroodjes op. We hadden zeer vroeg gegeten en hadden dus 's avonds lekkere trek. Reden voor mij om deze heerlijke uienringen te maken. 

    Nodig: 
    1 grote ui, of 2 kleine uien. 
    200 mL melk (halfvol, mag houdbare melk zijn) 
    100-150 gr bloem 
    1/2 bouillonblokje (kip of groente) 
    1/2 theel. basilicum
    1/2 theel. italiaanse kruiden 
    1/2 theel. piri piri
    1/2 theel. gedroogde of verse knoflook 
    Frituurpan of pannetje met frituurolie/zonnebloemolie/koolzaadolie... 

    Voor een saus: 
    grote scheut sweet-chilisaus 
    1/2-1 theel. ketjap-manis / sojasaus 
    1 theel. suiker 

    Bereiden: 
    1. Snijd de uien in ringen (als je af en toe scheef gaat is dat geen probleem, ook halve ringen zijn lekker!). Snijd de ringen niet te dik, omdat ze anders niet gelijktijdig met het beslag gaar zijn. 
    2. Verwarm de olie.
    3. Doe de melk in een bakje.
    4. Los een bouillonblokje op in een klein beetje water. (Mijn ervaring is dat ze niet goed oplossen in melk, dus best eerst in een klein beetje water oplossen, voordat je het in de melk doet). Voeg het mengsel bij de melk. 
    5. Doe nu beetje voor beetje de bloem bij het mengsel en roer met een garde. Je hebt genoeg bloem toegevoegd als je beslag wat dikker is, maar je moet er geen brood mee kunnen vouwen, dus het moet nog wel uitlopen. 
    6. Voeg nu de kruiden toe en roer goed. 
    7. Laat even staan totdat de olie heet is. 
    8. Als je een frituurpan gebruikt, haal dan het mandje eruit, want het deeg blijft hieraan plakken. 
    9. Dompel de uienringen onder in het beslag en doe in de frituurpan (je hoeft ze niet allemaal tegelijk in de frituurpan te doen, maar er kunnen er meerdere tegelijk in. Je haalt ze er toch één voor één uit met een uitlek-lepel). 
    10. Haal de uienringen eruit als ze een lichtbruine gloed krijgen. 
    11. Voeg voor een saus de chilisaus, sojasaus en suiker bij elkaar en roer goed. 
    Eet smakelijk! 





    Categorie:Hapjes
    Tags:Hapjes, ui, uienringen
    >> Reageer (0)
    04-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde eitjes - Diverse variaties!
    Op de lijst van mijn favoriete hapjes staan gevulde eitjes heel hoog. Je kunt ze op allerlei manieren variëren en daarom zijn ze geschikt voor veel soorten mensen. Deze recepten zijn voor 12 eitjes

    Augurk:  Paprika: 
    6 eieren (hardgekookt) 6 eieren (hardgekookt) 
    1 theel. mosterd (dijon) 1 theel. mosterd (dijon) 
    mayonaise (naar smaak) mayonaise (naar smaak) 
    1/2 ui (zeer fijn gesnipperd) 1/2 ui (zeer fijn gesnipperd)
    2 á 3 augurken (zeer fijn gesnipperd) 1/2 paprika (zeer fijn gesnipperd) 
    peper en zout  peper en zout 
    paprikapoeder en peterselie/bieslook als garnering.  paprikapoeder en peterselie/bieslook als garnering. 

    Citroen:  Augurk (2): 
    6 eieren (hardgekookt)  6 eieren (hardgekookt)
    mayonaise (naar smaak)  mayonaise (naar smaak) 
    2 theel. citroensap  2 theel. dijon mosterd 
    1/2 theel. currypoeder dragon (1/2 theel.)
    1/2 theel. mosterd (dijon) peper en zout 
    zout en peper  3 augurken (zeer fijn gesnipperd)

    Pittig:  Zongedroogde tomaat: 
    6 eieren (hardgekookt) 6 eieren (hardgekookt)
    mayonaise (naar smaak)  mayonaise (naar smaak)
    1/2 theel. mosterd (dijon)  1/2 theel. mosterd (dijon)
    1 eetl. augurk (fijn gesnipperd) 2-3 zongedroogde tomaten (gesnipperd) 
    twee druppels tabasco (of meer naar smaak)  1/4 ui (gesnipperd) 
    zout en peper  Zout en peper 
    paprikapoeder  peterselieblaadjes. 

    Bij al deze receptjes moeten de eieren hardgekookt zijn. Halveer de eieren en haal de dooier er voorzichtig uit met een theelepel en doe in een bakje. Voeg de andere recepten toe en meng door elkaar tot een glad mengsel. Doe terug in het eiwit met een lepel of met een spuitzak (voor een mooier effect). garneer met paprikapoeder (heeft weinig smaak maar ziet er leuk uit. Voor een gele kleur kan kurkumapoeder gebruikt worden. Verse kruiden als bieslook en peterselie kunnen ook lekker en mooi als garnering zijn. Je kunt ook garneren met vlees/vis (een beetje gerookte zalm, rauwe ham of gebakken bacon)



    Categorie:Hapjes
    Tags:Hapjes, gevulde eieren, eieren
    >> Reageer (0)


    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs