Dit jaar waren wij op vakantie in Italië. Het was op een hete avond, in het appartement waar we zaten, waarop dit receptje naar boven kwam. Het is heel gemakkelijk, je hebt maar weinig ingrediënten nodig, het is vers en fris en echt erg lekker!
Nodig voor 2-5 personen
Toast:
1 stokbrood (gesneden, vers van de bakker/uit de supermarkt)
4 tenen knoflook (zeer fijn gesneden; gedroogde knoflook kan ook erg goed)
olijfolie
Tomatensalsa
plantje verse basilicum (in totaal heb je 6-10 blaadjes nodig)
8 kleine, zoete trostomaatjes (zoals tasty tom tomaatjes)
evt. citroensap om langer vers te houden.
Bereiden:
- snijd de knoflook zeer fijn en houd dit apart.
- Verhit een koekenpan en doe hierin een flinke scheut olijfolie.
- Doe, als de olijfolie heet is, een deel van de knoflook in de pan. Tip: je kunt niet het hele brood in één keer doen, laat de hoeveelheid knoflook afhangen van smaak en van het aantal keer dat je nodig hebt om alles te bakken.
- Roer even door met een spatel en leg de plakjes stokbrood in de pan.
- Als de plakjes bruin zijn, draai ze dan om en wacht tot deze kant ook bruin en knapperig is.
- Herhaal dit tot het stokbrood op is (de kontjes hoef je niet om te draaien)
- Maak ondertussen de tomatensalsa door de tomaatjes en de basilicum klein te snijden, in een bakje te doen en even te laten staan om in te trekken.
Tip: Je kunt de tomatensalsa vervangen door van alles, zoals een lekkere tapenade, een champignonnensalsa met citroen en verse kruiden, etc. Probeer te zoeken naar frisse vervangingen, want dat heeft de toast nodig. Een eiersalade zou te stevig en romig zijn.
Eet smakelijk!
|