Inhoud blog
  • Perfecte cupcakes
  • Broodje kip met honing-mosterdsaus
  • Italiaans: Pastasaus (basissaus)
  • Ovenschotel van bloemkool en aardappelpuree
  • Nasi van restjes
    Zoeken in blog

    Categorieën
  • Hapjes (3)
  • Hollandse keuken (1)
  • Koken met restjes (1)
  • Lunch/ontbijt (2)
  • Oosterse keuken (0)
  • Sauzen (0)
  • Soepen (1)
  • Toetjes/gebakjes (1)
  • Vlaamse keuken (1)
  • Wereldkeuken (2)
  • My Favorite Recipes
    Lekker Vers en Gemakkelijk!
    05-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knoflooktoastjes met tomatensalsa
    Dit jaar waren wij op vakantie in Italië. Het was op een hete avond, in het appartement waar we zaten, waarop dit receptje naar boven kwam. Het is heel gemakkelijk, je hebt maar weinig ingrediënten nodig, het is vers en fris en echt erg lekker! 

    Nodig voor 2-5 personen 
    Toast: 
    1 stokbrood (gesneden, vers van de bakker/uit de supermarkt)
    4 tenen knoflook (zeer fijn gesneden; gedroogde knoflook kan ook erg goed) 
    olijfolie 

    Tomatensalsa 
    plantje verse basilicum (in totaal heb je 6-10 blaadjes nodig) 
    8 kleine, zoete trostomaatjes (zoals tasty tom tomaatjes)
    evt. citroensap om langer vers te houden. 

    Bereiden: 
    1. snijd de knoflook zeer fijn en houd dit apart. 
    2. Verhit een koekenpan en doe hierin een flinke scheut olijfolie. 
    3. Doe, als de olijfolie heet is, een deel van de knoflook in de pan. Tip: je kunt niet het hele brood in één keer doen, laat de hoeveelheid knoflook afhangen van smaak en van het aantal keer dat je nodig hebt om alles te bakken. 
    4. Roer even door met een spatel en leg de plakjes stokbrood in de pan. 
    5. Als de plakjes bruin zijn, draai ze dan om en wacht tot deze kant ook bruin en knapperig is. 
    6. Herhaal dit tot het stokbrood op is (de kontjes hoef je niet om te draaien)
    7. Maak ondertussen de tomatensalsa door de tomaatjes en de basilicum klein te snijden, in een bakje te doen en even te laten staan om in te trekken. 
    Tip: Je kunt de tomatensalsa vervangen door van alles, zoals een lekkere tapenade, een champignonnensalsa met citroen en verse kruiden, etc. Probeer te zoeken naar frisse vervangingen, want dat heeft de toast nodig. Een eiersalade zou te stevig en romig zijn. 

    Eet smakelijk! 


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs