Inhoud blog
  • Perfecte cupcakes
  • Broodje kip met honing-mosterdsaus
  • Italiaans: Pastasaus (basissaus)
  • Ovenschotel van bloemkool en aardappelpuree
  • Nasi van restjes
    Zoeken in blog

    Categorieën
  • Hapjes (3)
  • Hollandse keuken (1)
  • Koken met restjes (1)
  • Lunch/ontbijt (2)
  • Oosterse keuken (0)
  • Sauzen (0)
  • Soepen (1)
  • Toetjes/gebakjes (1)
  • Vlaamse keuken (1)
  • Wereldkeuken (2)
  • My Favorite Recipes
    Lekker Vers en Gemakkelijk!
    04-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basisrecept voor diverse soepen
    Ik houd van soep. Het eten (en maken) van soep geeft mij een moment van ontspanning. Heerlijk om bij op te warmen, maar ook heel geschikt als maaltijd. Vanuit één basisrecept kun je heel veel verschillende smaken creëren! 

    Nodig voor 1.5 L soep: 
    1 L kippen- of groentebouillon 
    2 eetl. room 
    klont boter 
    1 sjalot of 1/2 ui
    1 teen knoflook 
    Gepureerde groenten of soepgroenten 

    Bereiden: 
    1. Snijd de uien knoflook fijn 
    2. Smelt de boter in een soeppan en fruit de knoflook en ui erin. 
    3. Voeg 1 L water en de bouillonblokjes toe. 
    4. Voeg de gepureerde groenten toe (voor groentesoep: voeg soepgroenten toe) 
    5. Voeg de room toe (meer of minder, afhankelijk van groentesoort en eigen smaak, bij groentesoep geen room toevoegen!) 
    6. Voeg de gewenste kruiden toe. Geen zout, dit zit al in de bouillon! 
    7. Bij te dikke soep: nogmaals pureren of meer water toevoegen. 
    Nodig voor diverse variaties
    Groentesoep: ongeveer 200-300 gr. soepgroenten en vermicelli toevoegen. 
    Broccolisoep: 1 stuk broccoli (gepureerd), 2 theel. basilicum en evt. een snufje peper toevoegen 
    Wortelsoep: 1 bospeen (geraspt en na het koken gepureerd), 2 theel. basilicum en 1 theel. tijm toevoegen. 
    Bloemkoolsoep: 1 bloemkool (gepureerd), 2 theel. basilicum en 1 theel. currykruiden toevoegen 
    Kippensoep: per 2 L kippensoep 1 grote kippenpoot ong. 45 minuten in de bouillon laten koken. Daarna van het bot afhalen. Daarna pas groenten en vermicelli toevoegen. 
    Tomatensoep: 500 mL passata, (1 eetl. suiker, 1 eetl. citroensap), 2 theel. basilicum, 1 theel. italiaanse kruiden toevoegen 
    Champignonnensoep: 250-300 gr. champignons (gepureerd: fruit eerst de look, ui en champignons, neem dit mengsel uit de pan en doe het in de staafmixer. maak dan de bouillon en voeg het gepureerde mengsel toe)
    Chinese tomatensoep: 500-1000 mL passata, 1 theel. gember, 1 theel. citroengras, 1 theel. sambal, 6 eetl. suiker, 5 eetl. ketjap (sojasaus), 2 eetl. azijn, 2 eetl. maizena en een hand mihoen (als vermicelli) toevoegen. Geen room toevoegen! 
    Pompoensoep: ong. 500 gr. pompoen (geschild en gepureerd), 2 theel. Basilicum, 1 theel. tijm toevoegen. 

    Heel veel kook- en eetplezier! 

    Categorie:Soepen
    Tags:Soep
    >> Reageer (0)


    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs