Inhoud blog
  • Perfecte cupcakes
  • Broodje kip met honing-mosterdsaus
  • Italiaans: Pastasaus (basissaus)
  • Ovenschotel van bloemkool en aardappelpuree
  • Nasi van restjes
    Zoeken in blog

    Categorieën
  • Hapjes (3)
  • Hollandse keuken (1)
  • Koken met restjes (1)
  • Lunch/ontbijt (2)
  • Oosterse keuken (0)
  • Sauzen (0)
  • Soepen (1)
  • Toetjes/gebakjes (1)
  • Vlaamse keuken (1)
  • Wereldkeuken (2)
  • My Favorite Recipes
    Lekker Vers en Gemakkelijk!
    20-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodje kip met honing-mosterdsaus
    Dit is één van de favorieten van mijn man. Zelf vind ik dit recept ook heel erg lekker. Het is makkelijk te maken, kost niet veel tijd en het is een leuk recept voor een lunch met vrienden of familie. 

    Nodig (3 pers):
    - 3 halflange sokbroden (30 cm) naar eigen voorkeur wit, meergranen of bruin. 
    - 200 gr ijsbergsla 
    - 2 stukken kipfilet (in reepjes of plakjes gesneden)
    - 4 eetl. honing 
    - 3 eetl. mosterd
    - 6 eetl. mayonaise (bij voorkeur Zaanse)
    - 1 a 2 eetl. citoensap 
    - 5 augurken (in plakjes gesneden)
    - 2 tomaten (in plakjes gesneden)
    - evt. 2 hardgekookte eieren (in plakjes gesneden)
    - parmenzaanse kaas (geraspt of in plakjes, een andere pittige kaas kan ook)

    Bereiden: 
    Voor de saus: 
    1. Voeg de honing, mosterd, mayonaise en het citroensap bij elkaar in een bakje. 
    2. Voeg naar smaak meer honing of mosterd of juist mayonaise toe. Wij houden van een pittige saus, dus ik voeg soms extra mosterd toe. Houdt er rekening mee dat het brood een deel van de smaak camoufleert. 
    3. Zet zolang op een koele plaats. 

    Voor de rest: 
    1. Kruid de kip naar smaak en bak de stukjes in een pan tot ze gaar zijn. 
    2. Neem het brood en leg hierop wat sla, tomaat, augurken, ei en parmezaanse kaas. 
    3. Leg de nog warme kipstukjes hierop en doe er saus overheen (nu wil de één graag veel saus, de andere weinig, dus ik raad aan de saus ook met een lepeltje op tafel te zetten).

    Categorie:Lunch/ontbijt
    Tags:Lunch, brood, kip, saus
    >> Reageer (0)
    05-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade - Veldsla met cherrytomaatjes, parmezaan & zongedroogde tomaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor de lunch, of gewoon tussendoor vind ik het heerlijk om een salade te maken. 
    Ik eet deze gewoon uit de saladekom, lekker ontspannen. 
    Hieronder één van mijn favorieten.. 

    Nodig: 
    handje veldsla (kropsla kan ook, ijsbergsla is minder gewenst vanwege de hardheid en bitterheid)
    3 zongedroogde tomaten
    8 cherrytomaatjes 
    klein handje cashewnoten 
    1 Eetl. geraspte parmezaanse kaas 
    1 1/2 theel. mayonaise 
    sap van 1 dun schijfje citroen (ongeveer 1 theelepel)
    1 ei (zachtgekookt)
    klein stukje rode ui (gesnipperd) 
    1 theel. gedroogde basilicum of 5 blaadjes verse (fijngesneden) basilicum. 

    Bereiden: 
    1. Kook het ei in vijf minuten zachtgekookt. 
    2. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes doormidden en doe samen met de veldsla in een kom. 
    3. Voeg de cashewnoten, parmezaanse kaas en gesnipperde rode ui toe. 
    4. Snijd de zongedroogde tomaten in de gewenste grootte en voeg toe aan de salade. 
    5. Als het ei zachtgekookt is, pel deze dan en voeg gesneden toe aan de salade (mag nog warm zijn). 
    6. Voeg de mayonaise, de basilicum en het sap van de citroen toe als dressing en roer het geheel door elkaar. 
    Geniet van deze gezonde lunch. 

    Categorie:Lunch/ontbijt
    Tags:zongedroogde tomaat, salade, veldsla, parmezaanse kaas
    >> Reageer (0)


    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs