Dit is één van de favorieten van mijn man. Zelf vind ik dit recept ook heel erg lekker. Het is makkelijk te maken, kost niet veel tijd en het is een leuk recept voor een lunch met vrienden of familie.
Nodig (3 pers):
- 3 halflange sokbroden (30 cm) naar eigen voorkeur wit, meergranen of bruin.
- 200 gr ijsbergsla
- 2 stukken kipfilet (in reepjes of plakjes gesneden)
- 4 eetl. honing
- 3 eetl. mosterd
- 6 eetl. mayonaise (bij voorkeur Zaanse)
- 1 a 2 eetl. citoensap
- 5 augurken (in plakjes gesneden)
- 2 tomaten (in plakjes gesneden)
- evt. 2 hardgekookte eieren (in plakjes gesneden)
- parmenzaanse kaas (geraspt of in plakjes, een andere pittige kaas kan ook)
Bereiden:
Voor de saus:
1. Voeg de honing, mosterd, mayonaise en het citroensap bij elkaar in een bakje.
2. Voeg naar smaak meer honing of mosterd of juist mayonaise toe. Wij houden van een pittige saus, dus ik voeg soms extra mosterd toe. Houdt er rekening mee dat het brood een deel van de smaak camoufleert.
3. Zet zolang op een koele plaats.
Voor de rest:
1. Kruid de kip naar smaak en bak de stukjes in een pan tot ze gaar zijn.
2. Neem het brood en leg hierop wat sla, tomaat, augurken, ei en parmezaanse kaas.
3. Leg de nog warme kipstukjes hierop en doe er saus overheen (nu wil de één graag veel saus, de andere weinig, dus ik raad aan de saus ook met een lepeltje op tafel te zetten).
Categorie:Lunch/ontbijt
Tags:Lunch, brood, kip, saus
|