Inhoud blog
  • Perfecte cupcakes
  • Broodje kip met honing-mosterdsaus
  • Italiaans: Pastasaus (basissaus)
  • Ovenschotel van bloemkool en aardappelpuree
  • Nasi van restjes
    Zoeken in blog

    Categorieën
  • Hapjes (3)
  • Hollandse keuken (1)
  • Koken met restjes (1)
  • Lunch/ontbijt (2)
  • Oosterse keuken (0)
  • Sauzen (0)
  • Soepen (1)
  • Toetjes/gebakjes (1)
  • Vlaamse keuken (1)
  • Wereldkeuken (2)
  • My Favorite Recipes
    Lekker Vers en Gemakkelijk!
    20-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaans: Pastasaus (basissaus)
    Dit is een heerlijke pastasaus, lekker makkelijk, klaar in 20 minuten! Ik maak dit als ik een dagje makkelijk wil koken. Je kunt zelf allerlei groenten toevoegen. 

    Nodig (2 personen): 
    - 250-500 gr cherrytomaatjes 
    - 2 tomaten 
    - 100-200 mL passata
    - 1 eetl. kristalsuiker
    - 1 eetl. citroensap 
    - 1 takje rozemarijn 
    - 1 blaadje laurier
    - 10 blaadjes basilicum (fijngesneden) 
    - 1/2 theel. italiaanse kruiden 
    - 1 ui (klein, mag ook een sjalot zijn), fijngesneden
    - 1 teen geperste knoflook 
    - flinke scheut olijfolie
    - zout en peper naar smaak

    Bereiden: 
    1. Snijd de cherrytomaatjes in tweeën of vieren. Snijd de ui en knoflook en snijd de twee tomaten. 
    2. Verwarm een flinke scheut olie in een hapjespan (dit moet een flinke scheut zijn, omdat de olie de saus zal hechten) en fruit de ui en knoflook.
    3. Bak de tomaatjes voor 1 minuut mee en voeg dan de passata toe. 
    4. Voeg alle kruiden toe, De rozemarijn en laurier kunnen gewoon aan de tak in de saus gedaan worden, bij het serveren staat dit vers, en je kunt eromheen eten/het eruit halen.
    5. Laat even indikken (blijft de saus echt dun, voeg dan wat maizena, opgelost in een klein beetje passata toe, is de saus te dik, voeg wat water of extra passata toe). 
    6. Als de saus op gewenste dikte is kun je suiker en citroensap toevoegen. Dit kun je uiteraard variëren naar smaak. 

    TIP: Even geen zin in veel snijwerk? Gebruik een blik tomatenblokjes, nog steeds erg lekker, maar een stuk makkelijker! Dit is ook een goed alternatief als iemand in het gezin gevoelig is voor cherrytomaatjes (wil je ook dan vers koken? vleestomaten zijn ook een goed alternatief, de saus zal wel minder rood zijn).
    TIP: voor meer pittigheid kun je cayennepeper toevoegen (gemalen of vers). Als je dit al toevoegt met de ui en knoflook zal het gerecht erg pittig worden, voeg je het later toe, dan krijg je een pittige ondertoon. 

    Categorie:Wereldkeuken
    Tags:pastasaus, italiaans, tomaat
    >> Reageer (0)
    08-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexicaans: Wraps met shoarma en jalepeno's
    Dit is een lekker, gemakkelijk en vers recept, wat je heerlijk met je handen kunt eten. 

    Nodig voor 2 personen: 
    6 wraps 
    2 jalepeno pepers 
    1/2 komkommer
    1 rode ui
    500-1000 gr shoarmavlees
    2 eetl. yoghurtmayonaise (gewone mayo kan ook)
    1.5 eetl. zure room
    1 teen knoflook (fijngesneden)
    3 cactusvijgen óf 1 blikje tomatenblokjes 

    Bereiden:
    1. Voeg de mayonaise, zure room en knoflook bij elkaar om een knoflooksaus te maken. Laat rusten in een koele omgeving, 
    2. Schil de cactusvijgen (gebruik handschoenen om splinters te voorkomen!). 
    3. Pureer de cactusvijgen met een staafmixer of blender en bewaar gekoeld in een schaaltje.
    4. Doe, als je i.p.v. cactusvijgen tomaat gebruikt het blikje tomatenblokjes in een schaaltje (je kunt dit ook vers maken door 6 tomaten te snijden, even te laten bakken, 50 mL. water toe te voegen en vervolgens lang in de koelkast te zetten, voor snel resultaat werkt de vriezer ook). 
    5. Snijd de komkommer in kleine reepjes. 
    6. Snijd de geschilde rode ui fijn en voeg bij de komkommer. 
    7. Snijd de jalepeno's fijn en voeg bij de komkommer en ui. Tip: Voor een minder pittig resultaat verwijder je de zaadlijsten. Als je heel weinig pittigheid wilt, kun je de pepers ook in grove stukken snijden, ze bij de salade voegen en voor het serveren verwijderen. 
    8. Smelt een klont boter in een braadpan en bak het shoarmavlees hierin.
    9. Verwarm eventueel de wraps in de magnetron.

    Serveer in losse bakjes, zo kan ieder zijn eigen verhoudingen kiezen. Voor het eten doe je eerst wat knoflooksaus en cactusvijgsalsa of tomatensalsa op de wrap. Doe vervolgens de gewenste hoeveelheid vlees erbij en werk af met de salade voor frisheid en pit. 
     
    Eet smakelijk!  

    Categorie:Wereldkeuken
    >> Reageer (0)


    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs