Inhoud blog
  • Perfecte cupcakes
  • Broodje kip met honing-mosterdsaus
  • Italiaans: Pastasaus (basissaus)
  • Ovenschotel van bloemkool en aardappelpuree
  • Nasi van restjes
    Zoeken in blog

    Categorieën
  • Hapjes (3)
  • Hollandse keuken (1)
  • Koken met restjes (1)
  • Lunch/ontbijt (2)
  • Oosterse keuken (0)
  • Sauzen (0)
  • Soepen (1)
  • Toetjes/gebakjes (1)
  • Vlaamse keuken (1)
  • Wereldkeuken (2)
  • My Favorite Recipes
    Lekker Vers en Gemakkelijk!
    05-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uienringen
    Gisterenavond waren de toastjes én de afbakbroodjes op. We hadden zeer vroeg gegeten en hadden dus 's avonds lekkere trek. Reden voor mij om deze heerlijke uienringen te maken. 

    Nodig: 
    1 grote ui, of 2 kleine uien. 
    200 mL melk (halfvol, mag houdbare melk zijn) 
    100-150 gr bloem 
    1/2 bouillonblokje (kip of groente) 
    1/2 theel. basilicum
    1/2 theel. italiaanse kruiden 
    1/2 theel. piri piri
    1/2 theel. gedroogde of verse knoflook 
    Frituurpan of pannetje met frituurolie/zonnebloemolie/koolzaadolie... 

    Voor een saus: 
    grote scheut sweet-chilisaus 
    1/2-1 theel. ketjap-manis / sojasaus 
    1 theel. suiker 

    Bereiden: 
    1. Snijd de uien in ringen (als je af en toe scheef gaat is dat geen probleem, ook halve ringen zijn lekker!). Snijd de ringen niet te dik, omdat ze anders niet gelijktijdig met het beslag gaar zijn. 
    2. Verwarm de olie.
    3. Doe de melk in een bakje.
    4. Los een bouillonblokje op in een klein beetje water. (Mijn ervaring is dat ze niet goed oplossen in melk, dus best eerst in een klein beetje water oplossen, voordat je het in de melk doet). Voeg het mengsel bij de melk. 
    5. Doe nu beetje voor beetje de bloem bij het mengsel en roer met een garde. Je hebt genoeg bloem toegevoegd als je beslag wat dikker is, maar je moet er geen brood mee kunnen vouwen, dus het moet nog wel uitlopen. 
    6. Voeg nu de kruiden toe en roer goed. 
    7. Laat even staan totdat de olie heet is. 
    8. Als je een frituurpan gebruikt, haal dan het mandje eruit, want het deeg blijft hieraan plakken. 
    9. Dompel de uienringen onder in het beslag en doe in de frituurpan (je hoeft ze niet allemaal tegelijk in de frituurpan te doen, maar er kunnen er meerdere tegelijk in. Je haalt ze er toch één voor één uit met een uitlek-lepel). 
    10. Haal de uienringen eruit als ze een lichtbruine gloed krijgen. 
    11. Voeg voor een saus de chilisaus, sojasaus en suiker bij elkaar en roer goed. 
    Eet smakelijk! 






    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs