Inhoud blog
  • Perfecte cupcakes
  • Broodje kip met honing-mosterdsaus
  • Italiaans: Pastasaus (basissaus)
  • Ovenschotel van bloemkool en aardappelpuree
  • Nasi van restjes
    Zoeken in blog

    Categorieën
  • Hapjes (3)
  • Hollandse keuken (1)
  • Koken met restjes (1)
  • Lunch/ontbijt (2)
  • Oosterse keuken (0)
  • Sauzen (0)
  • Soepen (1)
  • Toetjes/gebakjes (1)
  • Vlaamse keuken (1)
  • Wereldkeuken (2)
  • My Favorite Recipes
    Lekker Vers en Gemakkelijk!
    21-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perfecte cupcakes
    Na lang proberen en aanpassen, heb ik eindelijk het perfecte recept gevonden voor cupcakes. Het recept is heel makkelijk te variĆ«ren (er kunnen dingen aan toegevoegd worden voor een ander soort cupcakes), maar hieronder vind je het basisrecept voor cupcakes en voor frosting.

    Cupcakes
    Nodig: 
    5 eieren
    250 gr zelfrijzend bakmeel
    250 gr boter
    230 gr kristalsuiker
    1/4 theel. vanille (extract of van een vanillestokje geschraapt)
    2 cupcake bakvormen 
    20-24 cupcake papieren vormpjes

    Bereiden:
    • Smelt de boter in de magnetron, zodat deze zachter wordt en makkelijker door te roeren.
    • Voeg het bakmeel en de suiker toe en roer door met een garde, spatel of een mixer met garden.
    • Voeg de eieren en de vanille toe en roer goed door. Zorg ervoor dat het beslag luchtig opgeklopt wordt. Met een mixer gaat dat vanzelf, maar met een garde of spatel moet je er zelf lucht door roeren. Dit doe je door af en toe het beslag op te heffen op je spatel en de lucht er zo in te roeren.
    • Leg de papieren vormpjes in de bakvorm en vul ze tot ong. 2/3. Zo hebben ze de ruimte om te rijzen.
    • Bak op 175gaden Celcius voor ongeveer 20 minuten. Prik na 20 min. even met een coctailprikkertje in het cakeje. Als deze nog nat is, is het nog niet gaar. 
    Frosting
    Nodig: 
    50-100 gr boter 
    500 gr poedersuiker (neem extra in huis, voor als het toch nog te nat is)
    scheut melk 

    Bereiden:
    • Smelt de boter.
    • Voeg beetje bij beetje poedersuiker toe en roer door met een garde. 
    • Voeg een beetje melk toe, roer weer door. 
    • Voeg al roerend weer poedersuiker toe totdat het mengsel rechtop kan blijven staan en niet meer inzakt.
    • Doe in een spuitzak en spuit het op de cupcakes als ze een beetje afgekoeld zijn. 
    • Versier eventueel met baksuikertjes. 



     

    Categorie:Toetjes/gebakjes
    >> Reageer (0)


    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs