Inhoud blog
  • Perfecte cupcakes
  • Broodje kip met honing-mosterdsaus
  • Italiaans: Pastasaus (basissaus)
  • Ovenschotel van bloemkool en aardappelpuree
  • Nasi van restjes
    Zoeken in blog

    Categorieën
  • Hapjes (3)
  • Hollandse keuken (1)
  • Koken met restjes (1)
  • Lunch/ontbijt (2)
  • Oosterse keuken (0)
  • Sauzen (0)
  • Soepen (1)
  • Toetjes/gebakjes (1)
  • Vlaamse keuken (1)
  • Wereldkeuken (2)
  • My Favorite Recipes
    Lekker Vers en Gemakkelijk!
    04-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde eitjes - Diverse variaties!
    Op de lijst van mijn favoriete hapjes staan gevulde eitjes heel hoog. Je kunt ze op allerlei manieren variëren en daarom zijn ze geschikt voor veel soorten mensen. Deze recepten zijn voor 12 eitjes

    Augurk:  Paprika: 
    6 eieren (hardgekookt) 6 eieren (hardgekookt) 
    1 theel. mosterd (dijon) 1 theel. mosterd (dijon) 
    mayonaise (naar smaak) mayonaise (naar smaak) 
    1/2 ui (zeer fijn gesnipperd) 1/2 ui (zeer fijn gesnipperd)
    2 á 3 augurken (zeer fijn gesnipperd) 1/2 paprika (zeer fijn gesnipperd) 
    peper en zout  peper en zout 
    paprikapoeder en peterselie/bieslook als garnering.  paprikapoeder en peterselie/bieslook als garnering. 

    Citroen:  Augurk (2): 
    6 eieren (hardgekookt)  6 eieren (hardgekookt)
    mayonaise (naar smaak)  mayonaise (naar smaak) 
    2 theel. citroensap  2 theel. dijon mosterd 
    1/2 theel. currypoeder dragon (1/2 theel.)
    1/2 theel. mosterd (dijon) peper en zout 
    zout en peper  3 augurken (zeer fijn gesnipperd)

    Pittig:  Zongedroogde tomaat: 
    6 eieren (hardgekookt) 6 eieren (hardgekookt)
    mayonaise (naar smaak)  mayonaise (naar smaak)
    1/2 theel. mosterd (dijon)  1/2 theel. mosterd (dijon)
    1 eetl. augurk (fijn gesnipperd) 2-3 zongedroogde tomaten (gesnipperd) 
    twee druppels tabasco (of meer naar smaak)  1/4 ui (gesnipperd) 
    zout en peper  Zout en peper 
    paprikapoeder  peterselieblaadjes. 

    Bij al deze receptjes moeten de eieren hardgekookt zijn. Halveer de eieren en haal de dooier er voorzichtig uit met een theelepel en doe in een bakje. Voeg de andere recepten toe en meng door elkaar tot een glad mengsel. Doe terug in het eiwit met een lepel of met een spuitzak (voor een mooier effect). garneer met paprikapoeder (heeft weinig smaak maar ziet er leuk uit. Voor een gele kleur kan kurkumapoeder gebruikt worden. Verse kruiden als bieslook en peterselie kunnen ook lekker en mooi als garnering zijn. Je kunt ook garneren met vlees/vis (een beetje gerookte zalm, rauwe ham of gebakken bacon)




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs