Na meer dan een maand wachten gaan we het erop wagen.
Het is een feit, de eerste Gefersa kaas zal worden
aangesneden. De 2de bol, of beter: bolleke, zal in de frigo worden
bewaard tot Bro. Eric en Bro. Gerard terug zijn van hun reis naar Congo en
Kenia. Deze week zullen ze terug zijn
van hun missie.
De kaas is met veel animo onthaalt tijdens het ontbijt. Het zijn hier geen echte kaas eters. Kaas kennen ze, maar dan in een andere vorm
of bereidingswijze. Voor het aansnij
ritueel begon, werd de kaas nog even gewassen.
De schimmels op en onder de kaas zijn namelijk niet het meest aantrekkelijke
wat een mens op zijn bord wenst. Maar
eens gewassen, oogt het kaasje als een bol Chaumes. Een mooi licht oranje
kleurtje. Zelfs de geur valt mee. Het mes geleidt gemakkelijk door het kaasje
tijdens het aansnijden. En dan volgt het
proef moment
iedereen probeert
en iedereen heeft wel zijn gedacht. Ik ga het toch houden bij het mijne J De kaas is romig en zacht. Hij is niet zo sterk van smaak, en smelt op
de tong. Ik heb het gevoel dat we nog
een week of 2 hadden moeten wachten
Maar bon
zulke belangrijke momenten stel
je niet uit. Trouwens
bij deze eerste
proefronde was iedereen het erover eens
Gharth, zo spreekt men mijn naam
uit
en schrijft men het ook J
, ge moet nog eens kaas maken. Maar dan
ne dikke bol!

18-11-2013 om 15:12
geschreven door Gert Wouters 
|