sportswear, biowines, artisanale voeding Gezondheid is ons motto met quality & service op de eerste plaats
08-10-2006
DIMARCO MOUNTAIN BIKE TOUR 2007
DIMARCO organiseert op 23 juni 2007 een stevige MOUNTAIN BIKE TOUR in de regio Kapelle-op-den-Bos
Het is nog veraf, dat is waar, maar vanaf het moment dat ieder een nieuwe agenda heeft, schrijf je best deze datum reeds in. DiMarco organiseert een superleuke mountainbike tour op 23 juni 2007. We bieden een parcours waar u praktisch niet op de openbare weg moet komen. Onderweg zorgen we voor de nodige verfrissing en na de DiMarco Tour kan u genieten van de artisanale specialiteiten die bij een sporter past: pasta of vegetarische maaltijden. En als u dit wenst een lekker ecologisch of biologisch wijntje uit Europa of een wereldwijntje van hoge kwaliteit. DiMarco biedt in het volledige pakket ook de verplichte verzekering, een douche-gelegenheid en een self-service om de mountainbikes proper te spuiten.
Interesse ? Inschrijven is verplicht en is beperkt tot maximum 250 personen ! Dat kan reeds vandaag via mail op veerle.lamberts@telenet.be Meer info over de inschrijvingsprijs en onze complete pakketten krijgt u via mail. U bent pas ingeschreven na betaling.
Kan deze wijn zich op kwalitatief gebied meten met andere wijnen ?
Veel professionele kenners houden de mythe in stand dat deze wijn van mindere kwaliteit zou zijn. Indien ze weten dat het over biologische wijn gaat wordt extra kritisch geoordeeld.
Bij blind proeven van deze wijnen vallen ze echter door de mand en moeten toegeven dat die in niets moet onderdoen voor de conventionele wijnen, dikwijls integendeel.
Het is juist dat een goede tien jaar geleden soms deze wijn van mindere kwaliteit was. De biologische teelt bestaat al vele tientallen jaren. De toestand is ondertussen wel grondig veranderd.
Een nieuwe en jonge lichting van biologische telers, zeer dikwijls universitair en oenologisch geschoold bracht een totale kentering teweeg. Zij gebruiken de meest moderne en gesofistikeerde methoden van wijnmaken en blijven op dit vlak zeker niet achter bij de niet bio telers. Het enige verschil blijft het afzweren van elke ingreep met chemisch samengestelde ( uiteraard zwaar giftige) stoffen. Deze generatie heeft een nieuwe vorm van alternatieve oenologie ontworpen, waarbij de waardevolle moderne technieken gekoppeld worden aan de goede tradities van de vroegere wijnmakers.
De bewijzen dat de kwaliteit van de biologische wijnen nu zeer goed zijn, liggen voor het rapen.
Bij blinde proeven door keurders, komen deze wijnen er regelmatig als de beste uit. Bij nationale en internationale wedstrijden waar alle wijnen kriskras door mekaar, zowel gewone als biologische, blind gekeurd worden, gaan de biologische wijnen vaak met de gouden, zilveren of bronzen medailles lopen ! Een goed voorbeeld is de Concours Mondial in Brussel, waar enkele van onze wijnen regelmatig met gouden en zilveren medailles gehonoreerd worden.
Als men weet, dat vele van de meest gereputeerde wijnhuizen in feite biologisch telen, gewoon omdat ze dit noodzakelijk vinden voor de kwaliteit, moet dan nog verder gezocht worden?
Regelmatig wordt voor dergelijke praktijken publiciteit gemaakt in een toonaangevende Frans tijdschrift voor oenologen.
Hierin wordt op schaamteloze manier reclame gemaakt voorhun gisten met de vermelding Lexpression de vos terroirs !. Ook voor bacteriën La touche aromatique finale ! en verder o.a. onder de titel Nouveautés voor een product Polycase dat er voor zorgt datwitte en rode wijnen die platzijn of geoxydeerd hun frisheid terugvinden ( Elimine les polyphenols oxydées et oxydables rétablit la fraîcheur et la finesse gustative des vins fatigués). Ook wordt reclame gemaakt voor Efferbactol (metabisulfide) en voor toe te voegen enzymes.
Kortom, de wijnbouwer krijgt alles te beschikking om van waardeloze wijn zogenaamd goede wijn te maken met . lexpression du terroir ( welke terroir ???)
In de biologische teelt worden de natuurlijke gisten van de druivenschil wel gebruikt.
Hier is terroir geen hol begrip !
Daarwaar de meeste biologische wijnennauw bij eenreeds bekende smaak liggen ( in de gewone wijnmakerij doet men immers niets anders dan trachten de natuur zoveel mogelijk te benaderen), dan zijn andere zeer specifiek en grondig natuurlijk.
Het verrassende bij biologische wijnen is, dat ze allemaal anders zijn. Hier geen kwestie van eenheidsworst!
Wie eens die natuurlijke smaak ontdekt heeft wil geen andere meer. DiMarco Team met dank aan Antoon De Paepe
Hoe onderscheidtzich de biologische wijn van de gewone wijnen ?
Een spijtig verschijnsel dat door alle eerlijke kenners wordt aangehaald is de vervlakking van smaak en aroma van de wijnen uit de gewone productie ( zie zowat alle grote wijngidsen o.a. DUSSERT-GERBER, GAULT MILLAU enz. en de betere wijntijdschriften). Toegegeven wordt, dat dit een normaal verschijnsel is,een gevolg van het gebruik van dezelfde klonen van wijnranken en van dezelfde gistingsklonenin alle wijngebieden EN van de chemische manipulaties. Zelfs smaak- aroma - en kleurverbeteraars worden gebruikt. Om een zgn. hout- en vanilletoets toe te voegen (normaal een gevolg van rijping in eiken vaten), schrikt men er niet voorterug houtkrullen toe te voegen.
Mede, door al deze onnatuurlijke ingrepen, gaat de eigenheid van elke regio verloren.
Dit is ook in niet onaanzienlijke mate te wijten aan het algemeen gebruik van gistingsklonen. Dit zijn in chemische fabrieken gemaakte producten om de gisting van de wijn op gang te brengen. Welnu, door de bespuitingenmet chemische giftstoffen zijn denatuurlijke gisten op de druivenschil dood.
De natuurlijke gisting komt dus niet op gang. Daarvoor zijn die klonen nodig. Ook al tracht men reeds in de fabriek bepaalde eigenschappen artificieel toe te voegen, dit kan nooit de echte natuur weergeven. Men maakt nu zelfs al gisten met de smaak en het aroma van - naar keuze - Bourgogne, Bordeaux - enz. om nog niet te spreken van de veelvuldig gebruiktearomas en smaakstoffen zoals appel, peer, abrikoos, meloen en diverse rode vruchten zoals kers, pruim enz. Zelfs tannine wordt soms toegevoegd, kortom, elke eigenschap die men terugvindt in wijn kan à la carte aangeboden worden.
Ons aanbod breidt verder uit op vraag van onze klanten. Mocht u interesse hebben, laat het ons weten. We hebben nu ook quiches, groententaarten, moussaka's en dit alles vegetarisch.
Dit weekend verkennen we de tour die we volgend jaar willen organiseren. Het parcours ligt lekker drassig dus dat zal fun worden. Als alles volgens planning verloopt, kunnen we onze datum binnen enkele weken communiceren. Vermoedelijk zal dit februari of maart 2007 worden. Hou onze blog zeker in het oog.
Italiaanse Frizzante - superlekker en nu in promotie tot half september
Bestel nu onze superlekkere Italiaanse Frizzante van zeer hoge kwaliteit. In de maand juli (en toen was het wel iets beter weer) zijn we gestart om deze Frizzante te verkopen met groot succes. Deze licht fruitige, rosé wijn is licht parelend en als aperitiefje niet te versmaden. Tot half september biedt DiMarco u een promotie van 10% op onze standaardprijs. Bij aankoop van 6 flessen.
U kan via mail reageren voor eventuele bestelllingen. Omliggende gemeentes van Kapelle-op-den-Bos leveren we aan huis. Voor iets verdere klanten vragen we u om deze flessen op te halen in ons depot in Kapelle-op-den-Bos.
In 2007 zal DiMarco een Mountain Bike Tour organiseren voor amateurs en liefhebbers. Dit zal een zeer interessante tour worden in Kapelle-op-den-Bos en Oxdonk. Binnenkort zullen we concrete informatie op onze weblog plaatsen waar je ook direct kan inschrijven. Uiteraard zal je na de tour kunnen smullen van onze lekkere artisanale spaghetti of lasagnes. Ook voor vegetariers hebben we een lekker aanbod.
VEGETARIERS... hier komt de vegetarische spaghettisaus !
Binnen enkele weken kunt u ook vegetarische Bolognese saus bestellen via DiMarco. De kans bestaat er in dat we ook dit assortiment "vegetarisch" snel uitbreiden naar lasagnes en vol-au-vent. Kom zeker kijken en bestellen kan vanaf half augustus.
Ondertussen is bestellen mogelijk en hebben we vegetarische lasagnes toegevoegd aan het assortiment.
Zwemclub ZCK in Kapelle-op-den-Bos tevreden over de spaghettizwier
Dit weekend heeft zwemclub ZCK haar 35 jaar viering laten doorgaan in Zaal de Toekomst. Op het menu stond een lekkere maar ook gezonde maaltijd, spaghetti Bolognese. Bijna 200 vrienden, ouders, zwemmers en sympatisanten kwamen proeven van de lekkere DiMarco Bolognese saus. Een schot in de roos volgens het bestuur en zeker voor herhaling vatbaar. Veel succes verder met de zwemclub.
DIMARCO verdeelt vanaf nu ook superlekkere biologische wijnen en schuimwijnen - telefoon 015/63.35.78 of veerle.lamberts@telenet.be
Vanaf vandaag kan u lekkere maar vooral biologische wijnen bij DiMarco bestellen. Deze biologische wijnen hebben allen een certificaat van origine en controle door een instituut van het land van oorsprong. Biologische druiventeelt wil eigenlijk zeggen, productie MET de natuur en niet TEGEN de natuur. Hier worden geen sulfieten of andere verdelgingsmiddelen gebruikt om onkruid of andere zaken te vernietigen. Bestel nu via mail of telefoon.
Deze zomermaanden zijn de cubitainers van 5 of 10 liters in trek. Wit, rosé of rood, het kan allemaal. Of een lekkere schuimwijn, prosecco of ander edel vocht, bij DiMarco kan u dit bestellen. Stuur ons een mailtje indien u interesse hebt en wij bezorgen u een lijst met mogelijkheden en prijzen. Bestelling kan vanaf 6 flessen of per cubitainer.
Vanaf de vakantie zal DiMarco het assortiment gevoelig uitbreiden met ..... nee, we vertellen het liever nog niet tot ons concept volledig klaar is voor lancering. Maar het loont zeker de moeite om binnenkort terug even te komen kijken.... binnen enkele weken. En ondertussen blijven we beschikbaar voor al uw spaghetti-evenementen of particuliere verkoop. DiMarco Team
Grote Italiaanse avond op 24 juni ten voordele van Zwemclub Kapelle-op-den-Bos die 35 kaarsjes uitblaast !!!
Schrijf deze datum alvast in je agenda, want op zaterdag 24 juni kan u gaan genieten met familie en vrienden van de zomerse sfeer en Italiaanse maaltijden bij de zwemclub van Kapelle-op-den-Bos. Alles gaat door in zaal De Toekomst van 17 - 22u. DiMarco is ook hier de partner voor deze dynamische vereniging. Ook op zoek naar inkomsten voor uw club, contacteer ons dan snel, en organiseer zelf een spaghettizwier: makkelijk, snel klaar, voor iedereen bereikbaar en superlekker danzij de artisanale kwaliteit van onze DiMarco Bolognese saus. En als u een grote oven ter beschikking hebt, dan kan u kiezen voor de romige lasagnes - porties van 500g DiMarco Team
Niet vergeten, de DiMarco lasagnes zijn superlekker en met onze tips op de blog voor het lekker klaarmaken kan u zowel een zeer lekkere maar vooral gezonde maaltijd voorstellen. Kinderen zijn er dol op. Bestel nu per mail ! Per 4 stuks - 17
Supersucces en tevreden volleybalclub VC Herenthout
Dit weekend was een schot in de roos voor VC Herenthout. De DiMarco spaghettisaus is goed in de smaak gevallen en maakte de Italiaanse avond tot een succes. Bedankt Herenthout, we hopen jullie in 2007 terug te mogen bedienen als klant.
Volleyballclub Herenthout kiest voor DiMarco spaghettizwier
Dit weekend organiseert volleybalclub Herenthout zijn grote spaghettizwier. DiMarco, die de leverancier is van de artisanale spaghettisaus, levert vanavond de verse DiMarco Bolognese saus. Verser, artisanaler en lekkerder kan het echt niet zelf gemaakt worden. We wensen de club veel succes dit weekend en hopen dat er veel volk naar toe komt. DIMARCO TEAM
Twee weken geleden lanceerde we de DiMarco lasagnes... met groot succes trouwens want na 24u waren we al door onze voorraad heen. Momenteel bereiden we de volgende productierun voor om volgende week verse lasagne te kunnen leveren. Dus als je volgende week een gezonde en kant-en-klare maaltijd in huis wil hebben, bestel dan nu via email. Wat room erbij, (afdekken met alu folie om uitdrogen te voorkomen), de oven in en smullen maar. De porties wegen 500g en worden per 4 stuks verkocht.
Nog even geduld, volgende week lanceren we de lasagnes
Het is zover, de lasagnes kunnen besteld worden. Via mail is het makkelijkst. E-mail mij. De lasagnes worden per 4 stuks van 500 gram verkocht, zijn artisanaal bereid zoals de DiMarco Bolognese saus en bevatten geen kleurstoffen of bewaarmiddelen. 1 week levertermijn ongeveer en je kan er lekker van smullen.
"Honger naar DiMarco", dat was de titel van het leuke artikel in de Streekkrant van deze week. We herhalen hier even integraal het artikeltje voor diegenen die het gemist zouden hebben.
Bolognese saus op grootmoeders wijze is al jaren een lekkernij. Maar dat Mama Miracoli zich nu maar vasthoudt aan haar jarretellen, want het DiMarco-trio uit Kapelle-op-den-Bos is vastbesloten haar van de troon te stoten. Het sausbedrijfje bestaat uit de zussen Els en Veerle Lambert den Steven Dewit en dit trio wil de artisanale spaghettisaus van DiMarco aan de man brengen. "De sauzen van DiMarco bestaan al zeker 25 jaar en we zijn er al lang gek van", vertelt Els. "Omdat we zo overtuigd zijn van dit product, willen we ook de anderen ervan overtuigen dat dit het beste van het beste is". DiMarco verdeelt de saus in de regio Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Mechelen, Willebroek en wil zowel restaurants en winkels als de particulier bereiken. "Wat deze Bolognesesaus zo speciaal maakt, is dat ze bereid is zonder kleurstoffen en bewaarmiddelen. En de kruidenmix natuurlijk... maar die blijft geheim !" aldus Els. Info via 015/63.35.78. door Grete Flies.
Pasta met een artisanale saus, gezond voor alle leeftijden
U hoeft niet altijd slaatjes en toast te eten met een fles water om een gezonde maaltijd binnen te hebben. Een lekkere pasta in combinatie met een artisanale spaghettisaus met een lekker rood wijntje is de perfecte maaltijd. Kijk maar naar de sporters die massa's pasta (met veel koolhydraten) naar binnen werken voor duursporten (de wielrenners zijn er gek op) en triatleten. Maar ook voor de sportieve en nog steeds dynamische 60 plussers is dit een perfect alternatief. Deze doelgroep heeft in de jaren zestig als jongere de spaghettimaaltijd ontdekt maar is niet echt een grootverbruiker van deze gerechten. Probeer het toch... het is gezond en vooral zeer lekker.