Foto
FOTO INSTUREN
Dropbox Foto's

Druk op onderstaande knop om je foto naar mij te verzenden.

Volg ons IJZIG bord op "Pinterest"

Zoeken in blog

Foto
Bingo! Onze trouwe Marie-Louise Fiers uit Serskamp heeft een winnend recept! Haar "bruine vlaai" werd zopas geselecteerd door FARO, Vlaams steunpunt voor erfgoed. Proficiat Marie-Louise, we delen jouw recept hier op de blog, wij zij fier op onze Fiers!

Bruine vlaai:

1 liter melk
250g peperkoek
150g speculoos
100g bruine suiker
2 eieren
1 eetlepel maïzena
1 mespunt kaneel

Breng alle ingrediënten in een grote kom en maak fijn met de staafmixer.
Giet het mengsel in een bakvorm (geschikt voor de microgolfoven) en plaats het in de microgolf op 750 watt gedurende 10 minuten.
Opnieuw mixen (in de bakvorm).
Nogmaals 10 minuten in de microgolfoven op 750 watt.
Tijd en wattage kunnen variëren naargelang de oven.
Vlaaien laten afkoelen. MMMM!

Inhoud blog
  • Vrije Vegetarische Experimenten - nu downloadbaar als e-book
  • Niet voor loemperikken
  • Het is opnieuw #dagenzondervlees editie 2017
  • #dagenzondervlees slot De noten op onze zang
  • #dagenzondervlees dag 39 Fantasie Folle
    BlacKBirD devrijesmaak
    BlacKBirD


    aanbevolen: Brussel Blogt, de Brusselse stadsblog
    links naar anderen:
    http://blogs.2link.be http://cookanista.be/ 
    Over vrije smaak valt niet te twisten...
    blog van 'week van de vrije smaak'
    Eetcultuur, is dat alleen voor foodies of ook dieet-connaisseurs? In deze blog vergelijken we eten, diëten, proeven, prutsen en nog veel meer.
    Forum
    Forum > Stoemp met vis >
    01-01-1970

    01-01-1970 om 00:00 geschreven door


    Reacties:


    28-12-2012
    stoemp met massa's groene kruiden en kleurige groentenvinaigrette
    Dit is een stoemp met een "fris' aspect, hij is volgens mij het lekkerst bij vis (koude of warme vis) - ik heb ook al eens een rolmops erbij gegeven! nodig: voor de vinaigrette 2 dl olijfolie; scheutje wittewijn of ciderazijn; 1peeke, 1 halve rode paprika, 1 halve gele paprika, 1 witte selderstengel, peper en zout Voor de stoemp: 1 kg bloemige aardappelen; scheutje olijfolie; peper; verse bieslook, kervel, peterselie, koriander, postelein, waterkers, alles wat kruid of scheut is en groen zit is goed! Kook de aardappels, maak intussen de vinaigrette. Verwijder alle draadjes van de selderstengel, maak de andere groenten gewoon schoon. Snij al die kleurige groenten in piepkleine minuscule blokjes, echt echt superklein. Mengen met de overige ingrediënten van de vinaigrette, goed laten trekken (maar ook weer geen hele dag hee). Hak nu al de groensels. Prak de aardappelen grof en schep al de groensels er onder. Serveer met vis, schep er de vinaigrette over (over de vis)

    28-12-2012 om 21:24 geschreven door ethel


    21-11-2012
    Boesteringstoemp oftewel Brusselse brandade
    De klassieke brandade is Frans en gaat uit van stovis, voor deze Brusselse interpretatie gebruiken we geurige smeuige bakharing. Nodig [6 personen] : 250 gram boestering [bakharing], ofwel gerookte als je die kan vinden, ofwel zelf gebakken in z'n geheel en daarna de fileekes eraf gehaald; 1dl volle melk, 350 gram ongeschilde aardappels, 1 fijngeperst teentje knoflook, 1 laurierblad, zout en peper, scheutje olijfolie van goede kwaliteit [koudgeperste] Doe de boesteringfilees samen met de melk en het laurierblad in een ondiepe magnetronschaal. Dek af met magnetronplastiek, laat een hoekje open waarlangs wat stoom weg kan, en zet de schaal 3 minuten op hoog in de microgolfoven. Ondertussen de aardappelen met een vork hier en daar inprikken, en op dubbel keukenpapier leggen dat je in de vorm van je draaiplateau van de microgolf hebt geknipt. De schaal met boestering gaat nu uit de microgolfoven en even opzij, de aardappelen gaan erin, 5 minuten op hoog. Dan de buitenste eens midden op de schaal leggen en omgekeerd, en nog eens 5 minuten. Ondertussen ga je weer aan de slag met de boestering. Pluk het laurierblad uit de schaal, dat heb je verder niet meer nodig. Haal de vis uit de melk [maar bewaar die melk!] en pureer hem fijn in de blender, gebruik de pulsknop [kort en hevig], doe het een paar keer en wrijf de vis die aan de rand gaat kleven steeds weer naar het midden, de vis moet echt fijn en glad gepureerd raken. Nu de gare aardappelen met schil en al fijnprakken - wie voor een glad homogeen mengsel wil gaan [genre brandade] gebruikt ook de blender, wie het ruwere 'stoemp' karakter verkiest hanteert de ... stoemper. Er het uitgeknepen knoflookteentje onder mengen. Geleidelijk de melkmarinade van de vis toevoegen en een klein [!] scheutje olijfolie, eens proeven en naar smaak wat peper en zout erbij. Deze boesteringbrandade gaat vervolgens, in de eerder gebruikte ovenschaal, nog even terug de microgolfoven in om helemal door te warmen en de smaken te mengen: 2 minuten afgedekt op matig, met gaatjesfolie of een hoekje vrijlaten.

    21-11-2012 om 13:57 geschreven door Luca


    24-10-2012
    KNOLSELDERSTOEMP met garnaal
    500g knolselder 500g aardappelen peterselie room naar keuze gepocheerd ei garnalen naar keuze Aardappel en knolselder koken, pureren, nootmuskaat en boter toevoegen, kruiden met peper en zout. Gemalen peterselie doorroeren. Afwerken met garnaaltjes en gepocheerd ei.

    24-10-2012 om 15:53 geschreven door evelyne


    12-07-2012
    Kabeljauw royal en zijn stoemp
    Voor 4 personen : 4 dikke aardappelen "bintje" - beetje margarine - beetje room of melk - 1 bos bieslook - 1 courgette - 1 prei - 2 tomaten - 4 wortelen - 4 takken selder - 1/2 liter visbouillon - 3 soeplepels olijfolie - 4x 200 gr kabeljauwfilets - 2 eigelen- peper en zout Aardappelen schillen, wassen, in stukken snijden en 15 min koken in gezouten water. Afgieten, laten uitlekken, pletten tot puree, beetje margarine en room of melk bijvoegen, en kruiden met peper en zout. De tomaten schillen, ontpitten, in kleine blokjes snijden en bij de puree voegen, evenals de fijngehakte bieslook. De andere groenten wassen, in julienne snijden en in de wok met een beetje olijfolie bakken. Ze moeten krokant blijven. De kabeljauw in een kookpot plaatsen en overgieten met de visbouillon. De vis op middelmatig vuur laten pocheren gedurende 3 à 4 minuten, en erop letten dat de bouillon lichtjes blijft borrelen. Giet de eigelen in een kom, gebruik een halve eischelp als maatbeker en voeg 4 schelpen champagne bij de eigelen. Kruiden met peper en zout en op een zacht vuurtje opkloppen tot men een luchtige saus bekomt. Plaats de kabeljauwfilets op de krokante groentjes, overgiet overvloedig met de saus en dien op met de stoemp. Smakelijk !

    12-07-2012 om 20:43 geschreven door Peggy DE COCK


    13-03-2012
    stoemp van bieslook met grijze garnalen
    NEE DIT IS GEEN TATJESPAP, die is vloeibaarder :) Kook de geschilde aardappelen in gezouten water. Giet ze af en stoemp ze grof, liefst met een stamper. Knip met een keukenschaar bieslook en enkele sjalotjes (zowel het witte als het lichtgroene deel, het sterker smakende donkergroen laten we voor wat het is) fijn en voeg dit bij de puree. Kruid af met zwarte peper en zout. Voor een mooie presentatie: vul zo'n ringvormpje (waar je ook tartaar in vormt) met een laag stoemp en daarbovenop een laag grijze garnaaltjes. Bovenaan vordt het afgewerkt met heel dikke zure room. Tararara! De ring verwijderen, naast het mooie hoopje stoemp wat veldsla leggen. Apart een lichte vinaigrette op tafel zetten. Heb je opgelet? Er werd geen ei of boter toegvoegd! Als het niet zo mooi moet ogen, dan gewoon de grijzen garalen losjes onder de stoemp scheppen en direct opeten. De zure room gaat er dan apart bij. Deze stoemp is niet bijster geschikt om daarna nog eens terug op te warmen. Maar no worries, hij is ZO lekker dat er geen restjes zullen zijn :)

    13-03-2012 om 15:18 geschreven door sukiyaki-lady




    Plaats een reactie op dit onderwerp:
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Bericht *
    Veiligheidscode *
    Nieuwe code aanvragen


    Typ de cijfers/letters die u ziet in de figuur exact over in het tekstvak onder de figuur. Zo is het zeker dat u een bezoeker bent en geen machine.
    Kan u de code niet lezen? Klik dan HIER om een nieuwe in te laden, blijf dit doen totdat je ze wél kan lezen en overtypen. Zo wordt spam vermeden op dit blog en de veiligheid gegarandeerd.
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)


    Vrije Vegetarische Experimenten als e-book downloadbaar
    Voor mij 3 bollekes!
  • Exlclusief: dé smaak-van-het-jaar recepten voor CRANBERRY ijs
  • Piña Colada-ijs
  • champagne-ijs
  • Margarita-ijs
  • Champagne-ijs

    We verzamelen "de" smaak van het jaar voor ijscreem. Misschien kun JIJ het alomtegenwoordige speculoos-ijs onttronen... Doe hier mee met je recept of smaakidee en win mooie prijzen!


    Stoemprecepten
  • netelig
  • Brandnetelstoemp
  • driekoningen
  • bij rolmops
  • stoemp met massa's groene kruiden en kleurige groentenvinaigrette

    Oma's recept of exotische variant? Hier kan je jouw favoriete stoemp-recept posten, erover discussiëren met anderen, feedback krijgen etc.


    Brusseleir en VTM-kok Albert Verdeyen op zijn eigenste manier over "stoemp". Mét makkelijke tips in dit gesprekje bij ATV.




    "Men zegt wel: Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?" meer citaten op www.deweekvandevrijesmaak.be
    Ga ook naar de website
  • Week van de Vrije Smaak
  • De ultieme Mamablogs lijst
  • Aan Tafel: aanbevolen tentoonstelling

  • Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Categorieën
  • #dagenzondervlees (37)
  • Aviva's Blog (14)
  • Brussel (5)
  • Libby's blogt (10)
  • Thema Lady Liberty - hoe eet amerika? (5)
  • Veerle blogt (5)
  • Voor u getest (4)
  • Voor u getest - resto (1)

  • Archief
  • Alle berichten


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs