Foto

mijn beste prestaties:


-marathon 2 u 48' 23"
-halve mar  1u 14'56"
-hastings    1u 15' 50"
-winnaar crosscriterium
vrije sporters 2007
- prov. kamp. cross
vrije sporters
-tiegem 5e in 29'44"
- grijsloke 7km 6e in
22' 23"
- bédoin - mont ventoux 1 u 53' 05 "
- grijsloke 10 miles 9e in 1u 00' 37"

Foto
Foto
Foto
Mijn favorieten
 • dimitri
 • hans
 • joost
 • michael
 • bart
 • vacbl
 • wedstrijduitslagen
 • johan descheemaeker
 • lies deruddere
 • ludovic vanlede
 • fabrice
 • natalie
 • Foto
  persistence
  het relaas van een sportfamilie
  25-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag van het weekend pardubice
  hallo,
  pardubice is een zusterstad van waregem( in het kader van euro equus , het netwerk van 4 europese paardensteden)  en elk jaar mogen er een aantal sporters naar daar gaan om het beste van zich te tonen bij de tjechen.
  dit jaar was het de atletieksport en was vacbl uitverkoren , meerbepaald onze voorzitter sammy , katrien , bert , charline , annick en mezelf .
  ik zag het mega zitten om pardubice eens te chekken . we kregen een busje mee van waregem en mochten zelf een bestuurder aanduiden .
  ik moest niet lang denken en bedacht ( na samenspraak met de bobo's van vacbl )  mijn vader luc de taxidriver status . was die ook blij
  wij dus met een zevenkoppige delegatie richting pardubice .
  we vertrokken rond 5 uur den vrijdagmorgent . het ging vlot rond 7 uur waren we reeds in genk . we reden door duitsland waar we de hele tijd regen hadden . bert en ik speelden pentago om onze tijd te doden , de vrouwen amuseerden hun kennelijk ook want ze moesten constant lachen .de sfeer was reeds opperbest.
  eenmaal over de grens van tjechie bewonderden we het prachtige landschap en zagen er de wûrzly's ( inlandse kleinere hertsoort) rondlopen zoals bij ons de konijnen .sammy had hier waarschijnlijk al eens geweest want hij profileerde zich als tourgids .charline zei van ja en at verder haar cornflakes leeg( tip voor de dag erna ?) .
  bij de aankomst in pardubice vonden we vlug ons hotel . we verfristen ons en gingen op weg naar een irish pub(zeer mooie bruine kroeg) iets verderop .daar kwamen we de nederlandse delegatie( doetinchem) tegen en de italianen ( rosignano) en ook de duitsers ( schoenebeck) .we verorberden er een avondlunch met live muziek . de sfeer zat er direct in . het was moeilijk om niet reeds mee te feesten .
  we hebben er goed gegeten en een paar glaasjes " pivo " gedronken met bierbroeder bert .
  nadit zat de eerste dag erop . slapen omstreeks 22 uur .
  zaterdagmorgent een goed ontbijt in een te kleine zaal voor al die buitenlanders .het was aanschuiven voor een plaatsje en de hollanders moesten wachten . héhéhé  . charline at als enigste cornflakes ( zoals gisteren de hele dag ) .
  erna zijn we wat gaan wandelen in de stad zelf , de winkels , de oude stad en natuurlijk de start verkenning . rond 10.15 naar ons hotel en ons gereed maken voor de start . het weer zat reuze mee alleen de wind was wat strak.
  rond 12 uur was er de start .er waren 3 rondes van 7 km en de rondes verliepen in een acht ,zokon mijn papa ons 6 maal zien . de kenianen schoten als speren weg , ik was van den vacbl het vlugst vertrokken . bert volgde op korte afstand .
  rond km 3 schoot de beste italiaan ons zeer vlug voorbij ( die zou zeker een mooie tijd lopen) .ik voelde me ok , de eerste km 3.15 , na 5 km 17' 15"  , na 7 km 23' 30" . de 2de ronde kreeg ik het moeilijker ( te vlug gestart ? ) . na 12 km haalde bert me in ,redelijk vlug . ik herpakte me 1 km verder en  naderde terug op hem ( km 14 naar 15 was in 3' 24 " ) na 14 km kwam ik door in 50' 25 " . ik liep zeer sterk tot aan de 17 .daar stokte het wat en zo kon ik bert bibber niet meer pakken .hij arriveerde als eerste vacbler met een tijd van 1 u 16 ' 15" , zeer sterk , hij is nog maar net herbegonnen na slopende studiemaanden .ik kwam 25 " erna aan onder de spanboog . DE OSCAR van de dag ging naar charline vanneste . ze kwam toe na 1 u 24 ' , een prestatie om U tegen te zeggen . de cornflakes zijn een must voor iedere loper.annick kwam toe na 1u 33' , iets trager dan lille maar wat wil je na de derde halve marathon . toen kwaman ook nog sammy toe ( krampen en 10 ' stilstaan ) in 1 u 48 en katrien in voor haar een supertijd van 1u 52' ( ze ging voor 2 uur !!!!!!!!!) .verder nog vertellen dat die italiaan 1 u 12 ' liep !!. onze besten den bert had wel  roofbouw op zijn lichaam gepleegd , zijn billen zaten vol bloed . zijn liesen lagen volledig open van het schuren tegen zijn loopbroek .toen ik het zag moest ik even kijken naar den bert ( sterke vent om zo door te lopen ) en had medelijden met men vriend . iets later konden we er goed om lachen ( ontplofte ballen en zo ) .enfin t'is grappig als een kerel wijdsbeens loopt . aan de aankomst konden we pasta met kip eten en koffie drinken . we werden er goed gesoigneerd . iets later liepen annick en ik uit rond het mooie kasteel ( bert wou niet mee ? ) .
  later in de vooravond kregen we nog een rondleiding door de stad en s'avonds mochten we in een " kasteel " restaurant aanschuiven aan een feestdis . den baas was de organisator van de halve marathon en tevens sommelier . de champagne flessen werden er ontkurkt met het zwaard .
  daarna volgde nog een modeshow met plaatselijke schoonheden .  daarna zijn we met den vacbl naar een soort vrijdagsmarkt ( zoals in gent ) geweest waar we een mooi sfeervol café vonden . DEN CHE GUEVARA  , daar dronken we allen een aantal mojito's op onze prestaties en meestre proefde er de bij ons verboden drank "absinth" , sterk groen spul . ik liet bert eens proeven , er kwam rook uit oren .
  dit feest duurde tot rond 1u 30 , daarna bed in en dromen .
  zondagmorgen om 7 uur ontbijten en direct een bus in om een toeristische hoogdag te beleven .onderweg nog gekeken naar de wûrzly's en de paardenrenbaan van pardubice ( veel groter dan in waregem ) .nadat de plaatselijke driver mis had gereden kwamen we bij het bohemische kasteel van zleby.
  we zagen er megaveel wapens uit die tijd ( 1500 ) en ook speksteenkachels in alle vormen ( bestonden dus al zeer lang ) .verder bewonderden we de keukens uit die tijd ( volledig gebruiksklaar bewaard ) .s'middags lekkernijen eten in een bohemisch restaurant
  daarna gingen we naar kûtna hora waar we de kathedraal sint barbara  en een historisch militaire graftempel uit het jaar 1300 bezochten .de graftempel van 30000 soldaten die gestorven waren door een rattenplaag . niets speciaals? tot we binnengingen en er alle botten en koppen zagen liggen . sommigen gestapeld en met andere andere waren er schilden en kandelaars gemaakt . zeeeeer luguber allemaal .dit alles kultureel erfgoed van unesco .
  later zijn we met de nederlanders gaan loslopen terug in pardubice rond het kasteel . we konden er zeer goed mee opschieten wat alles nog perfecter maakte .
  we gingen erna nog wat apperitieven in de irisch pub en s' avonds eten in een restaurant in pardubice . ik at een " big one " biefstuk .
  sammy had het er eventjes warm toen hij te horen kreeg dat zijn vrouw op schaak was met filip nuytens thuis . na wat getelefoneer kon hij terug op zijn gemak zijn .
  we namen iets later afscheid van onze begeleidster voort weekend .dit was  aan een nachtclub maar we zijn er opt laatst toch niet binnen gegaan .
  we wilden nog wat mojito's gaan drinken in den ché . zo geschiede , met de hollanders en de italianen ( met de grootste kwamen annick en charline wel heel goed overeen ) . we sliepen rond 12 u 30 .
  maandag terugkeerdag . na het ontbijd en wat foto's vertrokken we met de zon richting vaderland .
  dit was een onvergetelijke ervaring en sterkt de reden waarom lopen zo super is . zeker bij beveren leie . het is een supergroep met verschillende karakters die wondermooi allemaal bij elkaar passen . 
  de grote roerhanger is hier het gezin van sammy en fabienne . waarvoor mijn uitzonderlinge dank .
     25-04-2009 om 20:32 geschreven door demeestere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  22-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pardubice halve marathon in tjechie
  eerste de foto's want ik heb maar tijd vrijdag om een verslag uit te tippen , sorry .
  Wij namen deel aan de halve marathon die tevens het open tsjechiës
  kampioenschap was.
  De resultaten waren goed, er waren 850 dln.
  48. Bert Deschodt                 1u16'20"
  50. Lieven Demeestere       1u16'45"
  123. Charline Vanneste          1u24'30"              8e vrouw
  267. Annick De Laere              1u33'42"
  557. Sammy Declerck              1u48'41"             
  612. Katrien Deconinck          1u51'59''.

  22-04-2009 om 20:54 geschreven door demeestere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto's van pardubice
  22-04-2009 om 20:49 geschreven door demeestere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de foto's van pardubice
  22-04-2009 om 20:36 geschreven door demeestere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)  annicks beste
  -2x winnaar mls-criterium
  -halve mar. 1u30' 15"( lille 2009 )
  -1ste omloop kluis-
  bergen.
  2004 pk cross vrije sp.
  - 1ste wingene 2006
  2009 hasting 1/2 marathon
  in 1u 35'
   - 1ste schalienloop vichte


  Foto

  Foto

  kevin's beste:
  25m schoolslag in 37"
  50m schoolslag in 1'03"
  (2e in zwevegem)
  100m schoolslag in 1'48"
  (3e in ieper)
  400m lopen in 1' 27"
  1ste eurojogging har.2007
  1ste eurojogging har.2008
  1ste overmere  2008
  1ste overmere 2009
  2e grijsloke 2009
  1ste vichte 2009
  3e cross avifrora 2010
  2e deerlijk kerstcor.2010
  robin's beste:
  100m schoolslag in 2' 16"
  100m vrije slag in 2'13"
  2e grijsloke 2008
  1e zwevegem 2008
  25m zwemmen in 40'
  400m lopen in 1' 43"
  6e grijsloke 2009
  1ste vichte 2009
  3e cross dadizele 2010

  Foto

  Foto

  Archief per week
 • 01/06-07/06 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 27/05-02/06 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!