Met de
paasdagen wordt het weer smullen geblazen in Oostende. Vooral te ontdekken bij
de EASTER
SHARING BOX, getekend de Chefs en ondernemers van de restaurants Le
Bassin, STORM, Histoires DO, Mathilda, Marine en Olivier Willems en Achiel
Primeurs. Deze heren zijn niet aan hun proefstuk toe, want zij tekenden met het
Oudenaar voor hun eerste actie OEDEJAAR, box die oud en nieuw op culinair vlak
vlekkeloos deed verlopen.
Op
zaterdag 3 april staat de EASTER SHARING BOX op de agenda. Samen laten ze
zien dat ze met uitzicht op zaterdag 1 mei verlangen naar de klant en hen
op deze manier willen verwennen met een flink gevulde en culinair hoogstaande
box, te genieten thuis met de bubbel van genoten kan worden maar evenzeer op
hotel of tweede verblijf.
De EASTER SHARING BOX
is Hotel proof, kost 89 euro voor 2
personen en bevat onderstaande lekkere sharing gerechten. De box kan besteld
worden per 2 personen via www.seabox.be
en kan afgehaald worden op zaterdag 3 april tussen 15 en 18 uur in Le Bassin
(Visserskaai 1, 8400 Oostende).
EASTER SHARING
BOX
Taste of
Summer Spiced Bacardi Lime - Pineapple
De
samenwerking tussen Dirk en Patricia Talpe van het wijndomein Ravenstein in
Wervik en de Middelkerkse sommelier Kenzo Lauwereins uit restaurant Vlass leidt
zonder noemenswaardige problemen in april tot het produceren van een eerste
portovariant in België: Fist.
Of hoe
coronatijden enthousiaste wijnmakers en een gepassioneerde sommelier mekaar
vinden en bij het proeven uit de houten vaten in het domein Ravenstein een
portovariant samen uitbouwen.
Dirk en
Patricia Talpen plantten hun eerste wijnstokken in 2017 op de zuidflanken van
de Amerikaberg in Kruiseke, gehucht van Wervik. Sommelier Kenzo Lauwereins
draagt al jaar en dag de Belgische wijnen sterk in het hart en bouwde intussen
een stevige band met de ondernemende wijnbouwers. Als 26-jarige jonge
ondernemer blijft hij constant creatief en is steeds op zoek naar nieuwe zaken.
Ja, de volledige corona pandemie zorgde voor voldoende tijd om er altijd met
hart en ziel te blijven voor gaan. Bij het wijnproeven rechtstreeks uit de
houten vaten op de domein Ravenstein stelde wijnbouwer Dirk Talpe me voor om
eens te proeven van wat achtergebleven gefermenteerde basiswijn, verdoken in
een klein vaatje van 100 liter, sap dat hij uit het oog verloren had, maar dat
zeker niet minder lekker smaakte. Ik stelde Dirk voor om daar misschien een
portovariant van de te maken, uiteraard zonder de expliciete naam porto te
gebruiken, vertelt een enthousiaste Kenzo Lauwereins.
FIST
De jonge
ondernemers besloten samen om deze basiswijn te laten evolueren, richting wie
weet een eerste portovariant in België. De basis werd versterkt met alcohol
hetzelfde principe als bij porto en deze opgewerkt met een rijping op
houtchips. Kenzo Lauwereins: Het verhaal was meteen compleet en het resultaat
was verbluffend, een eerste portovariant in België is een feit. Normaliter
mogen we de eerste flessen tegen april verwachten. Van Dirk en Patricia Talpe
kreeg ik het volste vertrouwen en de volledige vrijheid om er een naam aan te
koppelen. Ik koos voor de naam Fist, met verwijzing naar een vuist, dat op het
etiket komt te staan. Hierbij willen we aantonen dat dit een samenwerking is tussen
een wijnmaker en een sommelier, en dit onder het motto We slaan de handen in
mekaar.
De meest romantische dag van
het jaar komt er weer aan. Wil je jouw Valentijntje dit jaar extra verwennen?
Verras hem of haar met een van onze heerlijke biobieren, wijnen, sterke dranken
of gift sets.
Tot en met zondag 14 februari geniet je van 14%
korting op al onze biologische dranken.
VAN BULCK: DE
ULTIEME REFERENTIE VOOR AL UW BIOLOGISCHE DRANKEN
Van
Bulck staat garant voor Belgische biobieren van de beste kwaliteit. Onze bieren
worden ambachtelijk gebrouwen met uitsluitend gecertificeerde biologische
ingrediënten en voldoen aan de vereiste normen om het Europese biolabel te
mogen dragen. Dit betekent dat de gebruikte grondstoffen voor minstens 95%
afkomstig zijn uit de biolandbouw. De hop en het graan worden met andere
woorden geteeld zonder chemisch-synthetische gewasbeschermingsmiddelen en
kunstmest. Voor het fruit en de kruiden die tijdens het brouwproces worden
gebruikt, gelden dezelfde strenge normen.
Na hij in 2017 de
wereld van de animatiefilms positief verbaasde met de animatiereeks Mijn ridder
en ik (My Knight and Me) schiet de Oostduinkerkenaar Joeri Christiaen opnieuw
een hoofdvogel af. Met zijn Belgisch productiebedrijf Thuristar stuurt hij met
Mush Mush & de Zwammetjes (Mush Mush & The Mushables) een gloednieuwe
animatiereeks op ons los. Meer nog: vanaf 13 februari te zien op VRT-Ketnet om
16.10 u.
Meteen kunnen we kennis nemen van het noeste werk dat Joeri Christiaen
wist neer te zetten. Samen met zijn vriend Elfriede de Rooster uit Brabant (die
nog meewerkte aan de productie van De Smurfen) ontwikkelde hij de nieuwe
animatiereeks Mush Mush & The Mushables.
OOSTDUINKERKE PARIJS
Joerie Christiaen uit Oostduinkerke begon zijn artistieke loopbaan in de
KASK Gent (Koninklijke Academie Schone Kunsten) waarna hij het team van The
Triplets of Belleville ging vervoegen als lead animator. Daarna ging het als
een trein en zorgde hij met de Planktion Invasion in 2010 voor zijn eerste
tv-series. Joerie die in Parijs werkt als directeur van het Belgische Huis
Thuristar schreef en produceerde tegelijk de kortfilm 850 Meter. Hij stond in
2017 ook borg voor de tv-spin offs My Knight and Me.
Op zaterdag 13 februari is Mush Mush & The Mushables op Ketnet-tv om
16.10 u.te bewonderen, straks op zowat
150 landen wereldwijd.
Onder het motto We geven februari extra schwung! inspireert
sommelier Kenzo Lauwereins uit restaurant De VLASS, zich na drie succesrijke
jaren ook dit jaar in alcoholvrije cocktails om de liefhebbers een energieke
beleving te geven. Zijn enthousiasme gaf hem het idee om deze gezonde lijn door
te trekken tijdens deze moeilijke en barre tijden.
AMBACHTELIJK
Kenzo legt uit: Het zijn allemaal smaken die naar iets
fris, puur en ambachtelijk kunnen leiden. Uiteraard zonder alcohol. De
cocktails zijn ambachtelijk, vervaardigd naar eigen creatie, zonder extra
toevoegingen van suiker. Er zijn twee verschillende smaakpatronen: bloedsinaas
wortel karamel en of lychee appel basilicum. Steeds in flesjes van 259 ml
aan de prijs van 6 euro per flesje.
Gezien momenteel de restaurants nog niet toegankelijk
zijn, blijft Kenzo Lauwereins niet bij de pakken zitten. Hij levert deze in
huis gemaakte alcoholvrije cocktail graag aan huis in Middelkerke en zijn
deelgemeenten.
Geen trek om de koken met Sint-Valentijn ? Geliefden
vinden hierbij zeker de weg naar Hotel St-Laureins met Guido Bogaert aan het
fornuis in restaurant BISTRO GUIDO. Het huis zorgt voor heerlijke
liefdesschotels waarbij de gerechten volgens afspraak aan huis kunnen
worden geleverd in alle deelgemeenten van Middelkerke en buur Nieuwpoort. Dat
alles op
12 13 en 14 februari 2021
SINT-LAUREINS VALENTINE
Salade
Folle ganzenlever graved lax avocado
Skrei
(LIEFDEVIS) zeekraal Noilly Prat
Valentijnsnoepje
Bladerdeeg frambozenmousse
45
euro per persoon
Graag
drie dagen vooraf bestellen.
OOOOOOOOOOOOOOOO
IEDERE DAG AFHAALGERECHTEN
En er is nog meer te genieten in Hotel St-Laureins en
restaurant Bistro GUIDO:
° Paling van de Chef tomaat dragon room
° Konijn met donker Kasteelbier
° Stoofpotje van varkenswangetjes
° Haantje in rode wijn
° Kreeft op diverse wijzen
° aan te vullen met wortelpuree aardappelgratin rijst
witlofsalade en nog veel meer.
Elke dag af te halen tussen 11 en 13 u en tussen 16.30 en
18 u.(niet op woensdag)
Zij die het begrepen hebben op al dat lekkers dat uit de
zee en de polders komt, kunnen hun hartje ophalen met wat Chef Bruno en
gastvrouw Martine op tafel zetten in de periode rond Sint-Valentijn.
Van vrijdag 5 tot en met zondag 28 februari is er de
keuze tussen twee succulente menus, telkens vanaf 2 personen.
VALENTIJNSMENU
Drie
hapjes met flesje Cava 25cl
-
Sint-Jacobsnootjes
met prei en witloof saus Nouilly Prat
of
Langoustinestaartjes
in de over met verse tuinkruiden
-
Bisque
van garnalen
-
Skrei
op bedje van spinazie, Nantaissaus, peterselieaardappeltjes
of
Mechelse
koekoek, groentenlasagne, stroaardappels
-
Citroentaartje
of Chocolademousse
60 euro per persoon
KREEFTMENU
Drie
hapjes met fles Cava 0,25 cl
Halve
kreeft op zijn mooist met sausjes
Bisque
van garnalen
Halve
kreeft met fijne kruiden in de oven
Citroentaartje
of Chocolademousse
65 euro per persoon
Telkens DAAGS vooraf te bestellen op 0475 64 17 28
Cupido maakt zich in de
gezellige BAR DU SOLEIL aan de Priorijlaan 34 in Westende-Bad klaar om de
geliefden culinair te verwennen. David & Annick pakken er immers uit met
een smaakvolle
VALENTIJNDSBOX
Assortiment hapjes warm en koud (5)
---
Paprikasoep
---
Varkenshaasje/risotto met champignons
of
Lamsragoût/gebakken -
krielaardappelen
of
Gebakken zalmfilet/risotto met
groentjes
---
Chocolademousse
Box voor 2 personen
70 euro(= 35 euro per persoon)
Graag bestellen vóór 10 februari op 059
30 09 54
Lekkerbekken
en geliefden weten het: Valentijn vier je niet alleen. Meer nog, Valentijn vier
je met je geliefde aan tafel. Nu het voorlopig nog niet kan in je vertrouwd
restaurant zet restaurant DE KELLE haar beste beentje voor en tovert een
liefdevol feestmaal voor je klaar. Af te halen en thuis te genieten.
VALENTIJN MENU
12
13 14 15 februari
Overheerlijk
voorspel met ongekende geneugten
St-Jacobsoester
langoustine Belgian cavia
Vurige
explosieve nacht
Tong
kreeft op matras van hopscheuten
Een
wilde date
Tarbot
groene asperges risotto met bospaddestoelen
Het
ultieme orgasme vol passie
Framboos
coconut yoghurt
120
euro voor 2 personen
Graag vooraf gestellen via tel. 058 51 18 55 of via info@dekelle.be
PS:
elk weekend is er steevast een uitgelezen Weekendmenu alle info: Facebook
BVBA
G. Casteleyn, nauwelijks twee jaar te vinden op de Ambachtelijke Zone in
Middelkerke na 100 jaar te zijn gevestigd in Leffinge maakte van de
corona-periode gebruik om de kantoren en tentoonstellingsruimten in een nieuw
kleedje te steken.
Zaakvoerder Geert Casteleyn:
Sinds november zit de Horeca op slot. Gevolg: veel kalmer in de zaak. Dan maar
gebruik gemaakt van wat kleine verbouwingen en opfriswerkjes, een laagje verf
en wat nieuwe kantoormeubeltjes. Wat bleek: niets daarvan. Eega Nancy zag het
ietsje anders. We vlogen er met de grote middels in: alles eruit. Nieuwe
ontvangstbalie, nieuwe ingang techniekers met vergaderruimte, vijf nieuwe
bureraus, nieuwe vergaderzaal met tv-conferenties buitenland, archiefruimte
enz. Voeg daarbij nieuwe vloeren en je weet meteen dat onze kantoorruimte er
straks totaal anders zal uitzien.
CASTELEYN HORECAMATERIAAL
En dit is lang nog niet
alles. In de hitte van de werkzaamheden haalt men per ongeluk een stuk van de
gevel naar beneden. Geert Casteleyn: Met het gevolg dat we meteen een complete
nieuwe lichtreclame nodig hadden. Nu Gianni (4de generatie
Casteleyn) sinds al ruim een jaar de zaak mee uittekent, lieten we G. Casteleyn
voor de geschiedenis en maakten we er Casteleyn Horecamateriaal van. We maken
ons sterk dat we klaar zijn met de werken wanneer de Horeca de deuren weer mag
openen, wellicht maart.
OPENING MET PROMOS
Het is duidelijk, Casteleyn
Horecamateriaal, gaat er straks in een nieuw kleedje hard tegen aan. Al meer
dan een eeuw staat deze firma ten dienste van de Horeca en zorgt voor
topservice. De verbouwingswerken zullen niet ongemerkt doorgaan. Geert
Casteleyn: We pakken niet alleen uit met een opening, maar steunen de Horeca
met allerhande zeer interessante promos en doen verder met liefde wat we graag
doen: klaar staan voor de Horeca !
Tijdens
de verbouwingen blijft de servicelijn 059 30 00 15 of 0472 93 40 07 ter
beschikking voor herstellingen en bestellingen. Na de werken is de winkel
toegankelijk van maandag tot en met vrijdag van 8.30 u. tot 16 uur.