Inhoud blog
  • KURSAAL OOSTENDE
  • KURSAAL OOSTENDE
  • ERETEKENS IN MIDDELKERKE
  • Middelkerke op Radio Noordzee
  • Halooween in NIEUWPOORT
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Magazine DE BOAREBREKER - Gastronomie & Toerisme

    28-02-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAKE AWAY IN WESTENDE - BAD

    TAKE AWAY

     

    Restaurant  MARQUIZE – WESTENDE

     

     

    Zaterdag 6 maart  -  Menu aan € 38,00

    Gegratineerde sint - jacobsnootjes 
    andijvie - champignons - graanmosterd    

    *****

    Roodbaars 
    geroosterde groenten - paella rijst - jus van schaaldieren

    °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

    Kreeft  (Canadese kreeften)

    Kreeft belle vue
    OF
    Kreeft in de oven 
    tomaat - citroen - dragon  

    ½ kreeft € 25,00

    hele kreeft € 50,00

    °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

    A LA CARTE

    Kalfszwezeriken - wortel - boontjes – graanmosterd

    € 32,00

    °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

    Wijnsuggesties

     Tenuta Pinni, Venezia Giulia, Pinot Grigio (wit) € 22,00

    Etna Rosso, Le Vigne di Eli, Sicilië (rood) € 28,00

     

    1. Bestelling

    doorgeven tegen ten laatste donderdag 16.00 uur telefonisch op 059 31 11 11 of per mail op info@marquize.be

    2. Betaling

    via overschrijving op rekening BE96 7380 1663 3805 en dan bewijs van betaling doormailen of bij afhaling met bancontact

    3. Afhaling

    In restaurant Marquize elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur

     

    Restaurant MARQUIZE

    H. Jasparlaan 175
    8434 Westende Bad
    059 31 11 11

     

    °°°°°°°°°°°°°°°°°°°

     





    28-02-2021 om 13:58 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIJNDOMEIN RAVENSTEIN WERVIK

     

    Samenwerking Wijndomein Ravenstein Wervik

    &

    Kenzo Lauwereins restaurant Vlass Middelkerke

     

     

     

    Eerste portovariant in België

     

    FIST in april in het glas

     

    De samenwerking tussen Dirk en Patricia Talpe van het wijndomein Ravenstein in Wervik en de Middelkerkse sommelier Kenzo Lauwereins uit restaurant Vlass leidt – zonder noemenswaardige problemen – in april tot het produceren van een eerste portovariant in België: Fist.

     

    Of hoe coronatijden enthousiaste wijnmakers en een gepassioneerde sommelier mekaar vinden en bij het proeven uit de houten vaten in het domein Ravenstein een portovariant samen uitbouwen.

    Dirk en Patricia Talpen plantten hun eerste wijnstokken in 2017 op de zuidflanken van de Amerikaberg in Kruiseke, gehucht van Wervik. Sommelier Kenzo Lauwereins draagt al jaar en dag de Belgische wijnen sterk in het hart en bouwde intussen een stevige band met de ondernemende wijnbouwers. Als 26-jarige jonge ondernemer blijft hij constant creatief en is steeds op zoek naar nieuwe zaken. “Ja, de volledige corona pandemie zorgde voor voldoende tijd om er altijd met hart en ziel te blijven voor gaan. Bij het wijnproeven rechtstreeks uit de houten vaten op de domein Ravenstein stelde wijnbouwer Dirk Talpe me voor om eens te proeven van wat achtergebleven gefermenteerde basiswijn, verdoken in een klein vaatje van 100 liter, sap dat hij uit het oog verloren had, maar dat zeker niet minder lekker smaakte. Ik stelde Dirk voor om daar misschien een portovariant van de te maken, uiteraard zonder de expliciete naam porto te gebruiken”, vertelt een enthousiaste Kenzo Lauwereins.

     

    FIST

     

    De jonge ondernemers besloten samen om deze basiswijn te laten evolueren, richting wie weet een eerste portovariant in België. De basis werd versterkt met alcohol – hetzelfde principe als bij porto – en deze opgewerkt met een rijping op houtchips. Kenzo Lauwereins: “Het verhaal was meteen compleet en het resultaat was verbluffend, een eerste portovariant in België is een feit. Normaliter mogen we de eerste flessen tegen april verwachten. Van Dirk en Patricia Talpe kreeg ik het volste vertrouwen en de volledige vrijheid om er een naam aan te koppelen. Ik koos voor de naam Fist, met verwijzing naar een vuist, dat op het etiket komt te staan. Hierbij willen we aantonen dat dit een samenwerking is tussen een wijnmaker en een sommelier, en dit onder het motto We slaan de handen in mekaar.”

     

    Wijndomein Ravenstein

    Dirk en Patricia Talpe

    Wervik

    www.wijndomein-ravenstein.be

     

    Kenzo Lauwereins

    Restaurant Vlass

    Middelkerke

    www.vlass.be

     

    00000





    28-02-2021 om 10:43 geschreven door GIORGIO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 06/12-12/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 19/10-25/10 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs